Диети и слабеење

S

Stef Bachatero

Гостин
Значи тоа ако со баш тие зборови прашале дали Вашиот татко е алкохоличар - тогаш докторот заборавил како да зема анамнеза.. Инаку ако прашал дали пиеш алкохол, или колку често пиеш, или кој тип алкохол тоа не е навредливо..
Ама не верувам да сте отишле кај специјалист а тој да не знае или слично. Сигурно не би препорачал бел леб во секој случај :)

Интересно за алкохоличарите е тоа дека често патат и од хипогликемија отколку хипергликемија..
У секој случај 18 гликемија може да се регулира така да тука физичката активност и диета држи вода дека треба да се применува.

А за Хипотиреоидизам - не давај совети бидејќи има многу причини за појава на хипотиреоидизам а додека вистинската да се утврди првин се пие лекови за да се нормализира вредноста.Нема секогаш - резултати ВЕДНАШ во медицината. Може да е до хипофизата, може да е до надбубрежна жлезда, може да е до хормонален дисбаланс,може да е автоимуно, може да е намалена рецепција или ефект на хормонот, може да е до промена на биоритам, слабо спиење,или дење спиеш ноќе буден, може да е ..
Значи по 3 месеци после терапија се иде на контрола и се продолжува со лечењето или дозата, се иде по истиот курс или се иде на друг. Има доста специјалисти и субспецијалисти стручнаци кои одговорно и стручно си ја вршат работата на Ендокринологија па затоа остај на нив да си ја завршат.
E vakov.odgovor sakam ne nekoj bez fakti ;)

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
948

Еве малку да ве мотивирам да идете да вежбате :)
Посладок си на првата слика :)

Он топик:

20 килограми скинав без некоја диета, бидејќи сум прост :) јас под диета подразбирам да гладувам. Јас несакам да гладувам, гнетам цело време, зеленчук и овошје, леб нејадам дури се одвикнав од лебот, благо не ( со чести исклучоци ) масти не внесувам а оние што се добри масти обично преку семки, бадеми и такви останати средства за убивање на досада ги внесувам.

Но, проблемот е што супер ми беше во првите 2 недели, проблемот е што освен што изгледав ( во такви случаеви секој така изгледа ) издишано, како без душа,тогаш започнав со тренинг.

Тренинг, дома, мојата соба стана место за кардио вежби ( благодарам на комшиите под мене што останаа разумни ) додека место за трчање ми е спортскиот центар. Секој ден, секој ден без разлика дали врне или е 5 степени надвор, по 1 час, 30 минути кардио, 30 минути трчање.

Останувам и понатака на овој вид на исхрана, без масти и непотребни работи. 6 дена одам во теретана, 3 дена на кик-бокс, резултатите се осеќаат секојдневно. Нема потреба од диети каде што ќе ослабнете во рок од 7 дена, а уствари до наредните 7 дена ќе си ги вратите повторно.

Конечно разбрав, го доживувам и ми се в сади во глава дека промената на физичкиот изглед е спор процес. Бара жртва голема, промена на навиките, напор и многу пот. Промена на целиот животен стил во било која смисла од зборот. Но тоа што после првите 30 денови ќе го почуствувате е неописливо.

Непостојат брзи диети!

Пред да започенете со слабеењето и промената на физичкиот изглед, запаметете: во првите 30 денови само Вие ќе ја почуствувате разликата, после 60 денови Вашите пријатели и семејството ќе ги видат резултатите, после 90 денови целиот свет.

S

Stef Bachatero

Гостин
Посладок си на првата слика :)

Он топик:

20 килограми скинав без некоја диета, бидејќи сум прост :) јас под диета подразбирам да гладувам. Јас несакам да гладувам, гнетам цело време, зеленчук и овошје, леб нејадам дури се одвикнав од лебот, благо не ( со чести исклучоци ) масти не внесувам а оние што се добри масти обично преку семки, бадеми и такви останати средства за убивање на досада ги внесувам.

Но, проблемот е што супер ми беше во првите 2 недели, проблемот е што освен што изгледав ( во такви случаеви секој така изгледа ) издишано, како без душа,тогаш започнав со тренинг.

Тренинг, дома, мојата соба стана место за кардио вежби ( благодарам на комшиите под мене што останаа разумни ) додека место за трчање ми е спортскиот центар. Секој ден, секој ден без разлика дали врне или е 5 степени надвор, по 1 час, 30 минути кардио, 30 минути трчање.

Останувам и понатака на овој вид на исхрана, без масти и непотребни работи. 6 дена одам во теретана, 3 дена на кик-бокс, резултатите се осеќаат секојдневно. Нема потреба од диети каде што ќе ослабнете во рок од 7 дена, а уствари до наредните 7 дена ќе си ги вратите повторно.

Конечно разбрав, го доживувам и ми се в сади во глава дека промената на физичкиот изглед е спор процес. Бара жртва голема, промена на навиките, напор и многу пот. Промена на целиот животен стил во било која смисла од зборот. Но тоа што после првите 30 денови ќе го почуствувате е неописливо.

Непостојат брзи диети!

Пред да започенете со слабеењето и промената на физичкиот изглед, запаметете: во првите 30 денови само Вие ќе ја почуствувате разликата, после 60 денови Вашите пријатели и семејството ќе ги видат резултатите, после 90 денови целиот свет.
Сладок и згоден имаат разлика :)

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
948
Сладок и згоден имаат разлика :)
Да Стеф, сфативме дека си најубав, но од 2007ма сум на форумов и знам дека твојата мисија не беше да ги мотивираш луѓето, туку ти беше за девојките:cool:

Бидејќи ми одговараш со оф-топик мислење а знаеш дека таквите мислења се бришат, тоа ми е обврска. Ќе го употребам твоето оф-топик мислење во еден одговор.

Како добри страни, секоја промена, во овој случај доколку успеете преку диети да слабеете и да си го менувате физичкиот изглед ( секоја чест ) тоа со себе носи и лоши страни, односно верувате дека сте најубави, добивате желба да се истакнувате, да ги покажувате резултатите ( малку и јас го доживувам синдромов ) тоа е баш добро така да си мислите, но не прегласно.

И Стеф, не можеш никого да мотивираш, ако сакаш уште еднаш да ставиш тука фотографија твоја ПРЕД и ПОТОА подобро да отвориш тема тука со цела биографија на вежби и нутриционистички планови и секако една фотографија.

Доста е со оф-топик мислења, сериозно.

S

Stef Bachatero

Гостин
Да Стеф, сфативме дека си најубав, но од 2007ма сум на форумов и знам дека твојата мисија не беше да ги мотивираш луѓето, туку ти беше за девојките:cool:

Бидејќи ми одговараш со оф-топик мислење а знаеш дека таквите мислења се бришат, тоа ми е обврска. Ќе го употребам твоето оф-топик мислење во еден одговор.

Како добри страни, секоја промена, во овој случај доколку успеете преку диети да слабеете и да си го менувате физичкиот изглед ( секоја чест ) тоа со себе носи и лоши страни, односно верувате дека сте најубави, добивате желба да се истакнувате, да ги покажувате резултатите ( малку и јас го доживувам синдромов ) тоа е баш добро така да си мислите, но не прегласно.

И Стеф, не можеш никого да мотивираш, ако сакаш уште еднаш да ставиш тука фотографија твоја ПРЕД и ПОТОА подобро да отвориш тема тука со цела биографија на вежби и нутриционистички планови и секако една фотографија.

Доста е со оф-топик мислења, сериозно.
И сеуште ми се девојките пасија и страст.Иначе нема да пишувам поезија и немаше да читам психологија.
Се е поврзано.Читав за јазик на телото,кој сега ми помага да најдам клиенти и да ги мотивирам.А дека се вљубив па да станав себичен и карактер повеќе од претходно.Ако речам дека некој повеќе од себе дека ќе ме сака тоа е заблуда.
Но не жалам ништо за мојата трансформација и мојот пат сепак тоа што си го правам си го правам лично за себе.
А дека истакнувањето е лоша особина па не е,искрено живееме да бидеме видени и да ги искористиме шансите што ни се даваат пред нас,скромните луѓе само седаат и чекаат стабилен живот,јас ризикувам се и сешто да биде ова па и последните пени ќе ги дадам ако треба за да успеам.Ако нешто давам совети тоа е преку Youtube и ако некој смета тоа е глупо само ќе кажам дека се треба во животот да се проба и да се искористи.Така станав славен така бев тоа што сум сега.Ќе продолжам понатаму со желба на сите да успеете :)
https://www.youtube.com/user/stefcho22?feature=mhee

Член од
28 март 2006
Мислења
17.744
Поени од реакции
12.199
Можеби информацијава е постирана и претходно. При испитување на Слимлајн препаратот, нашле присуство на сибутрамин.
Пазете се од разноразни хокус покус препарати за брзо слабеење.

Слим Лајн се штетни. Сестра ми место да ослабе се разболе
Благоја Здравевски читател на Либертас се јави во нашата редакција и не замоли да објавиме дека таблетите за слабеење Слим Лаjн се штетни. Неговата 24 годишна сестра Радмила пиела од нив и сега не можела според него да дојде на себе.Доби тахикардија,постојани болки во стомакот и задоцнета менструација тврди Благоја.Тој посочува и на изјавите на доктори и нутриционисти кои во изјава за тв Алфа тврдат дека во таблетите а Слим Лајн има канцерогени состојки.Ова,вели за либертас Благој Здравевски го правам за да ги предупредам другите да не се обидуваат да слабеат со тие апчиња оти е штетно.Што за Алфа изјавиле докторите и нутриционистите погледајте во следново видео.

S

Stef Bachatero

Гостин
Можеби информацијава е постирана и претходно. При испитување на Слимлајн препаратот, нашле присуство на сибутрамин.
Пазете се од разноразни хокус покус препарати за брзо слабеење.

Слим Лајн се штетни. Сестра ми место да ослабе се разболе
Благоја Здравевски читател на Либертас се јави во нашата редакција и не замоли да објавиме дека таблетите за слабеење Слим Лаjн се штетни. Неговата 24 годишна сестра Радмила пиела од нив и сега не можела според него да дојде на себе.Доби тахикардија,постојани болки во стомакот и задоцнета менструација тврди Благоја.Тој посочува и на изјавите на доктори и нутриционисти кои во изјава за тв Алфа тврдат дека во таблетите а Слим Лајн има канцерогени состојки.Ова,вели за либертас Благој Здравевски го правам за да ги предупредам другите да не се обидуваат да слабеат со тие апчиња оти е штетно.Што за Алфа изјавиле докторите и нутриционистите погледајте во следново видео.
Pa od glup narod sekogas ke ima luge sto ke profitiraat :)

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
На сите што имаат андроид телефон им ја препорачувам Fitness Pal
Ја фалеа ептен по америчкиве страни па ја симнав. Многу е лесна за употреба, ги има скоро сите јадења, ако нешто не можете да најдете ставете ги состојките одделно. Таму пишува дека може и сам да ставаш рецепти, но јас не успеав досега најверојатно пошто мора да си на нет, а ретко наоѓам вифи. Во тој случај само ставам калории. И неделно се пресметува во просек колку калории земаш, во однос со колку треба да земаш ако сакаш да ослабеш колку што си пишал дека ти целта. И ги пресметува калориите што сте ги потрошиле со вежбање, па ви се зголемува бројот што може да го внесете
Само не пишувајте некои недостижни цели па да испадне по 500 калории на ден, зошто брзо ќе се откажете.
Има и нутриционистичка анализа, или какоидасевика тоа.
Со апликацијава имам дупло поголема контрола над тоа што внесувам.
На страна од ова, тоа што приметив а не ми се допаѓа, е тоа дека од кога почнав да внесувам повеќе протеини почнав и да внесувам скоро два пати повеќе холестерол од потребното, а шеќерите не ми се намалија нешто многу. Па се надевам дека америчките јајца имаат повеќе холестерол од нашиве :)

S

Stef Bachatero

Гостин
На сите што имаат андроид телефон им ја препорачувам Fitness Pal
Ја фалеа ептен по америчкиве страни па ја симнав. Многу е лесна за употреба, ги има скоро сите јадења, ако нешто не можете да најдете ставете ги состојките одделно. Таму пишува дека може и сам да ставаш рецепти, но јас не успеав досега најверојатно пошто мора да си на нет, а ретко наоѓам вифи. Во тој случај само ставам калории. И неделно се пресметува во просек колку калории земаш, во однос со колку треба да земаш ако сакаш да ослабеш колку што си пишал дека ти целта. И ги пресметува калориите што сте ги потрошиле со вежбање, па ви се зголемува бројот што може да го внесете
Само не пишувајте некои недостижни цели па да испадне по 500 калории на ден, зошто брзо ќе се откажете.
Има и нутриционистичка анализа, или какоидасевика тоа.
Со апликацијава имам дупло поголема контрола над тоа што внесувам.
На страна од ова, тоа што приметив а не ми се допаѓа, е тоа дека од кога почнав да внесувам повеќе протеини почнав и да внесувам скоро два пати повеќе холестерол од потребното, а шеќерите не ми се намалија нешто многу. Па се надевам дека америчките јајца имаат повеќе холестерол од нашиве :)
Холестеролот не е штетен.
95 % од холестеролот се создава од црниот дроб,5 % од исхраната.
Тоа што е штетно е стресот и неправилна исхрана.

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Диетата на Д-р.Орлов

Диетата се држи 1 месец.За тој 1 месец се очекува да се ослабне 15-20 килограми.Диетата е само за лица кои имаат прекумерена телесна тежина, т.е чиј БМИ е повисок од 32.
Филозофијата на диетата е следната:
1.За доручек секогаш да се конзумира 1 исцеден лимон во пола литар вода или една лажица јаболков оцет во 250 мл вода.Подобро е лимон да се конзумира,поздраво е и би се избегнале тегоби во желудникот.Значи веднаш после станување,лимон исцеден да се испие.(напомена: Потребата за дефекација поисебно наутро секако дека ќе биде зголемена)

2.После 2 саати откатко се испие лимонот,дозволена е конзумација само на јаболки.Значи,ако лимонот е испиен во 8 часот наутро,јаболките да почнат да се конзумираат во 10.Количината на јаболки не е ограничена,но сепак вреди да се знае дека едно јаболко сепак содржи околу 100 калории,така да не претерувајте најдобро е 5-6 јаболка.Јаболката да се јадат до пред 2 часа пред да се конзумира ручекот.(Значи ако ручекот е во 16 часот,јаболката да с еконзумираат од 10 до 14 часот).Ова е полезно бидејќи јаболката содржат влакна што го забрзуваат метаболизмот и го чистат организмот.

3.За вечера,како што одам по планот во 16 часот се препорачува секој втори ден протеини.Значи,дозволено е 1 парче црн леб(оргинал интегрален) и салата во неограничени количини.Храната да не се меша.Да не се јаде протеини и јаглехдирати во исти ден.Најдобро е првиот ден да се јадат јаглехдирати(ориз,компир варен или печен,мусли и др здрави намирници) а вториот ден да се јадат протеини.Од важна перпектива сакам да напомнам дека подобро е протеинот да биде од растително потекло.Доколку е од животинско потекло најдобро е тој да биде од зајачко или риба, а може телешко а и пилешко.Доколку сте вегетарианец,на место месо најдобро е да конзумирате лен,коноп,белка од јајце,соја и др намирници.

4.Доколку осетите глад навечер(што не би требало да се случи посебно не по протеинскиот ручек оти протеините се разложуваат најбавно),полезно е да изедете 1 јаболко но нека тоа биде 3 часа пред спиење.

Конзумацијата на кафе е неограничена но без шекер.Моја препорака е конзумација на какао,поради сите флавиноиди кои што ги содржи тој прав што ги солбоодува течностите во организмот.Исто така пијте и зелен чај или црн чај по 1-2 шољи на ден.

5.Секој 10 ден нека ви биде овошен ден.Значи само овошје,какво било,а 31 ден нека ви биде цел ден на вода.

6.Откако ке го завршите овој режим,битно е полека да се впуштате кон другата исхрана.Најдобро ке биде ако за доручек си ви остане навика да пиете лимон и да јадете овошје и за вечера само салата.

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
И што ако ми е пониско бми-то?? Несмеам да ја практикувам o_O ?
Смееп секако,че слабееш ама не толку колку шо пишува ...ако имаш 10 кг + со диетата ти ке ослабиш 5 килограми се на се :D

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Диетата на др. Орлов... my ass. Како може бе за 1 месец да се очекува намалување од 15-20 килограми? Тоа е преголем шок за еден организам.

Kajgana Shop

На врв Bottom