Хип хоп културата во Македонија

Член од
14 септември 2010
Мислења
221
Поени од реакции
251
Почитувам MC ња што ја канализираат енергијата и креативноста како дел од неа и ја насочуваат на нешто реално кое го засега секој како човек, па некои дури се разбрани од оние кои немаат појма од тоа што "обработува" рапот.

бтњ ако беше рапов игра со зборови...
одамна ќе беа заборавени во некој скапан џеб.

:love:
Рап ко рап е пред се да ја пренесеш својата порака и да ги едуцираш луѓево, тоа ти е според мене, модерна поезија, но и најдобрите поети, имале поеми со игри на зборови, за да ја покажат својата вештина и вокабулар. Да, се согласувам дека дека да зборуваат на теми кои ги засега сите луѓе, но од почетокот на хип хоп културата имало некој си натпревар меѓу МЦата. Така да реално, мое мислење, Герила ни ми пренесуваат некоја порака ни се покажуваат со таа вештина на пишување и рецитирање...

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Рап ко рап е пред се да ја пренесеш својата порака и да ги едуцираш луѓево, тоа ти е според мене, модерна поезија, но и најдобрите поети, имале поеми со игри на зборови, за да ја покажат својата вештина и вокабулар. Да, се согласувам дека дека да зборуваат на теми кои ги засега сите луѓе, но од почетокот на хип хоп културата имало некој си натпревар меѓу МЦата. Така да реално, мое мислење, Герила ни ми пренесуваат некоја порака ни се покажуваат со таа вештина на пишување и рецитирање...
Не треба да се представиш или се појавиш со тенденција да едуцираш некој, тоа би било многу субјективно бидејќи секој има свои вредности или норми по кои се води и за него се оправдани.
Значи треба да се излезе само како индивудиуа која патем нешто научила и има што да сподели и само толку, скромно, а вештините за изразување ќе бидат факторот дали некој ќе извлече поука од тоа што си го зборувал.

Ако ја оправдувате играта со зборови зошто тогаш го серете Tonyo San.
Контрадикторни сте.

ДА, има натпревар меѓу MC њата но тоа е веќе трето (читај; музичка индуструја, влијанијата на музичката индустрија врз суб културите).

Герила кога че ги преслушам ќе ви кажам збор два.

Член од
14 септември 2010
Мислења
221
Поени од реакции
251
Контрадикторни сте.
Никаде не сум го серел Тони, напротив имам голема почит кон него, на тие години Светот на Светот да го снимиш не е мала работа...
И патем, секој твој омилен МС имал трака со игра на зборови, седни и преслушај им ги дискографиите

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Никаде не сум го серел Тони, напротив имам голема почит кон него, на тие години Светот на Светот да го снимиш не е мала работа...
И патем, секој твој омилен МС имал трака со игра на зборови, седни и преслушај им ги дискографиите
Тони Сан , Зен и други не е битно, така какопример ги спомнав.
Јас незнам дека си играат со зборови оти сум глувонем, но ако е така немора и другите, капираш?

еве батка кој и баш не си игра...

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Не треба да се представиш или се појавиш со тенденција да едуцираш некој, тоа би било многу субјективно бидејќи секој има свои вредности или норми по кои се води и за него се оправдани.
Значи треба да се излезе само како индивудиуа која патем нешто научила и има што да сподели и само толку, скромно, а вештините за изразување ќе бидат факторот дали некој ќе извлече поука од тоа што си го зборувал.

Контрадикторни сте.

ДА, има натпревар меѓу MC њата но тоа е веќе трето (читај; музичка индуструја, влијанијата на музичката индустрија врз суб културите).

Герила кога че ги преслушам ќе ви кажам збор два.
Zadnjiot album na tonyosan...ti e najlosoto sranje so iskocilo od nego....nikakva poraka,ni lirika da ne zboram instrumentali i produkcija....stramota....

i temava e za mak rap te molam dosta so stranski postovi...poso nema smisla da se sporeduva do sea ke ubacev 20 traki so nikad nema da bidat stignati opsto....
--- надополнето: 6 декември 2012 во 04:06 ---
Cvetot na Svetot...i za serenje e Tonyo
--- надополнето: 6 декември 2012 во 04:12 ---
Тони Сан , Зен и други не е битно, така какопример ги спомнав.
Јас незнам дека си играат со зборови оти сум глувонем, но ако е така немора и другите, капираш?

еве батка кој и баш не си игра...
seriozen si??? ti znaes so e wordplay???...aj sea postni mak rap traka...

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
e bas so ova potvrdi zaso treba samo da pravis beatovi i da ne se obiduvas da recitiras.....ostani si na beatovite i komentiraj samo za beatovi....
=) ... ako slusav takvi kako tebe, do sega nemase ni traka da izdadam a kamo li pak albumi ili nesto povekje. Uzivaj .................

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Zadnjiot album na tonyosan...ti e najlosoto sranje so iskocilo od nego....nikakva poraka,ni lirika da ne zboram instrumentali i produkcija....stramota....
Само драма ми е слушана, не ветува многу...
--- надополнето: 6 декември 2012 во 13:02 ---
seriozen si??? ti znaes so e wordplay???...aj sea postni mak rap traka...
О боту прочитај поубаво што нашишав над. (за Aesop)

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Само драма ми е слушана, не ветува многу...
--- надополнето: 6 декември 2012 во 13:02 ---

OOOOOOOOOOOOooooooooooooooo vreminja vreminjaaaaaaaaa ovaa traka mi e epten jaka samo da go nemase onaj posledniot.Ne sum ja cul okolu 7/8 godini trakava.Fala ejjjjjjjjj bravo kako ja pogodi !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom