Што се случува со Tobacco / Together?

• Креатор на темата Креатор на темата zareee
  • Време на започнување Време на започнување
znaci videte moe mislenje kako ex vraboten
bese dobro tobako 20 godini
se sekavam i proslavi pravese za vrabotenite i redoven bese so plata na vremeto na 1 imase plata
i tobakoto ne smeese da se ostavi bez roba nikako imase rezervi prenatrupano
moze da zborime kolku sakame ali edno tobako vo eden den pravese promet od 300000 den dnevno
drugite nekoi 50000 nekoi 100000 i taka ....
megutoa jas mislam deka gazdava se zaeba koa mu dojde edna ideja
dobra ideja megutoa ne profitabilna
da ja stavi cela kompanija pod hipoteka vo edna banka da mu dadat
KREDIT ogromen za investiranje
bidna so bidna stavi pod hipoteka se i zamislata mu bese da otvori nasekade niz makedonija kiosci i saloni
e sea losoto e sto poveketo od tie kiosci pravea edvaj 100000 den.MESECNO
se zaebe so mislese deka sekoj kioosk ke mu prai po 50000 den na den.
on od site tie 50 kioski so gi napravi samo od 10 vadese za drugite da gi pokrie trosocite
i so nadez deka ke se podobri rabotata idese u bula poleka ali tonese
+ bankata te pritiska imas kredit
koa vekje zgusna ne pocna on da komanduva gazdava tuku bankata pocna da mu dirigira kako da raboti
i pocna so kratenje na plati kasnenje na lati i slicno
i taka natamu
+sum slusnal moabeti deka e ex kockar taka da e
bolje so izbegav na vreme
krivo mi e sto stvarno se angazirav i vlozuvav trud u toa gomno kompanija
koa mozev 100 pati bolje rabota da rabotam jbg ga lekcija

ја слушнав чаршиски муабети.... значи нагласувам, чаршиски се и не ми се верни, дека наводно собрал парите и му ја летнал негде во белиот свет... ама за еден сопственик на фира која опстојува и се бори повеке до 2 децении тешко ми е за верување...

Пропаднаа бидејки газдата ги продал сите акции и дим да га нема.

Беше некој денес во Тобако?

EVN im isklucila struja na site podruznici:)
ako im e jas neznam vrabotenite sto mu sedat septemvri oktomvri i noevri nemaat zemeno plata a dekemvri sme sea
da napraam i jas taka neka mi raboti nekoj 3 meseci pa koa ke iam ke mu dadam
i malku im e na prosjacki stap da dojde ke me dupi on mene za moi pari

EVN im isklucila struja na site podruznici:)
ako im e jas neznam vrabotenite sto mu sedat septemvri oktomvri i noevri nemaat zemeno plata a dekemvri sme sea
da napraam i jas taka neka mi raboti nekoj 3 meseci pa koa ke iam ke mu dadam
i malku im e na prosjacki stap da dojde ke me dupi on mene za moi pari
Така слушнав и јас. И навистина е жално на овие температури некој да работи без греење со Тобако. :cautious:

Беше некој денес во Тобако?
На темава дојдов само тоа да го искоментирам...

Прееска поминав покрај Тобако во Бисер и приметив дека немаат струја, одма со помислата за дечкото што се мрзнеше внатре.

Ги испозатворија трафиките, се затвара Тобако, да немаш од кај да купиш нешто во моментот или да надополниш кредит.

vrabotenite plata nemaat zemeno 3 meseci be
mene za septemvri mi duzi samo
nejkam da se sitam ama milo mi e NEKA PROPADNE I MALKU MU E
ete do kaj trpi MAKEDONECOT KE RABOTI ZA 10000 MESECNO EDVAJ KE RABOTI NA MINUS 20
I KE CEKA MILOST OD GAZDATA DA MU DAE PLATA
3 MESECI NE DAL PLATA BE EJ NEZNAM ZASTO MU SEDAT

и јас во аеродром видов дека нема струја, тоа што е од кај бисер. она што е карши бисер, на самата автобуска станица, кепенците му беа споуштени и комплет затворено... страшно е таков да го наречеме гигант да се изгаси толку брзо... уште еднаш теоријата на практично се покажа дека за да успееш на пазарот со нешто бара многу труд и мака, време по секако многу, бајаги бели влакна на главата и по некое паднато... ама, кога ке тргне работата надолу, многу брзо паѓаш надолу... многу брзо дефинитивно... еден другар работеше дистрибуција на штампи.. мислам дека тоа медиа принт... и викаше, дека тобако нај многу весници му троши, наспроти тоа што околу него се еден куп трафики, он троши сам колку за сите заедно... ако е со весници така, значи дека е со се друго така (цигари, пијалоци и се што продаваат трафиките) и дека никад со плаќање немало проблем... и ај сега види го моментов? империјата на имиџот тобако се сруши за колку време? 3-4 месеци? е тоа ми беше муабетот...

и јас во аеродром видов дека нема струја, тоа што е од кај бисер. она што е карши бисер, на самата автобуска станица, кепенците му беа споуштени и комплет затворено... страшно е таков да го наречеме гигант да се изгаси толку брзо... уште еднаш теоријата на практично се покажа дека за да успееш на пазарот со нешто бара многу труд и мака, време по секако многу, бајаги бели влакна на главата и по некое паднато... ама, кога ке тргне работата надолу, многу брзо паѓаш надолу... многу брзо дефинитивно... еден другар работеше дистрибуција на штампи.. мислам дека тоа медиа принт... и викаше, дека тобако нај многу весници му троши, наспроти тоа што околу него се еден куп трафики, он троши сам колку за сите заедно... ако е со весници така, значи дека е со се друго така (цигари, пијалоци и се што продаваат трафиките) и дека никад со плаќање немало проблем... и ај сега види го моментов? империјата на имиџот тобако се сруши за колку време? 3-4 месеци? е тоа ми беше муабетот...
Па не се баш 3/4 месеци малку подолго од година ипол па и две да речеме.
Ама кога ќе тргне надоле колата нема задржување додека не удри во ѕид.
Ај сега земи ти да продаваш бои за коса и козметика уз парното и радијаторите,шо има врска.

Па не се баш 3/4 месеци малку подолго од година ипол па и две да речеме.
Ама кога ќе тргне надоле колата нема задржување додека не удри во ѕид.
Ај сега земи ти да продаваш бои за коса и козметика уз парното и радијаторите,шо има врска.
да бе да.. шоима врска... моѓе и универзални даљинска да идат... :)

На кутија цигари од 50 денари заработката е денар и пол. Па сега пресметајте дали се исплаќа или не, прашање на време беше.

На кутија цигари од 50 денари заработката е денар и пол. Па сега пресметајте дали се исплаќа или не, прашање на време беше.
абе неил беше за цигарите од 7 до 11% од продажна цена?

нека е 7% тоа се околу 3,5 денари... а 50 денари се нај евтините цигари.. има и од 120 секако...

Ова прв пат слушам, воопшто не ги ни пратев.

Срање беше моментот за плаќање сметки а истиот вработен да врши продажба, неколку пати си имам заминато. Убава идеја во смисла ајде ако платам сметка ќе купам нешто, ама за жал еден вработен тука не ти врши работа.
Но модерен и убаво уреден простор во секој случај, само некако одеднаш секаде се појавија. Може и газдата се залетал не планирал добро.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom