Кој е Бог?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Revelation 12:7-8
Daniel 8-9, 10:13, 21, 12:1
Jude 1:9
Luke 1:11-20 i 26-38
Македонска библија имаш, користи го тој превод... не знам колку е добар и од каде е преведувано ама... подобро на македонски.
Англиските преводи знаеш какви се... го упропастија богот и со превод и со толкувања :vozbud:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Drn, drn drn drn....

Angliski los, makedonski ne znaes, bugarski ne razbiras. Ruski sakas? Razbiras? Ili sakas na Spanski?
Na site tie jazici govoram, a angliskiot mi e majcin, kako i makedonskiot.

Teraj be.

Go zapoti i ti sea.

Imas nesto konkretno da kazes? Da pobies deka Bog ne e SE?!

Ili ke drndas ko na site drugi mesta...Zasramota, kako Gjurdzo si stanal.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Drn, drn drn drn....

Angliski los, makedonski ne znaes, bugarski ne razbiras. Ruski sakas? Razbiras? Ili sakas na Spanski?

Teraj be.

Go zapoti i ti sea.

Imas nesto konkretno da kazes? Da pobies deka Bog ne e SE?!

Ili ke drndas ko na site drugi mesta...Zasramota, kako Gjurdzo si stanal.
Серизно, не приметуваш дека им си одвратен на луѓето наоколу?

И на Бог му си одвратен, тој во својата семоќ направи на патерици да шеташ...

;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Де бре не отекувај по темата... си кажа што не знаеш, што се силиш сега?
Ме плашиш нешто?
Еми спомни како Богот твој ќе ме мачи кога ќе умрам... па и низ животот како ќе ми става „сопки“...
Така ме заплаши не вака... простачки.

И има БогОВИ а не бог... еден и единствен и само христијански или само муслимански или само не знам каков...
Боговите се СЕ! За некои луѓе :D

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Де бре не отекувај по темата... си кажа што не знаеш, што се силиш сега?

Боговите се СЕ! За некои луѓе :D
Ne te plasam, neli jak si, na vilici. Ke vidime pred strasniot sud kolku so vilicarenje ke se spasi.

Bogovite? nema. Eden e, za site. I za muslimanite, evreite, sektasite od telemata, indijancite, oshoistite i risjanite. EDEN. I TOJ E SE!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Ne te plasam, neli jak si, na vilici. Ke vidime pred strasniot sud kolku so vilicarenje ke se spasi.

Bogovite? nema. Eden e, za site. I za muslimanite, evreite, sektasite od telemata, indijancite, oshoistite i risjanite. EDEN. I TOJ E SE!
Бегај бре не шири секташки муабети море... Еден е бог на Аврам и Исак итн итн, нема за христијанинот бог кој што е ист со Алах. Која христијанска секта ја проповедаш тука и каков концепт на бог? еврејски, христијански? Не се исти бре момчак... може ти да мислиш дека се исти... ама..

Што правиме за тајните обожавања на постарите богови? Мислиш дека е исчезнато тоа? Дека црните векови го избришаа обожавањето?
Не бре, само замина во „илегала“ далеку од насилниците-христијани и муслимани.

Тоа што не го гледаш, не постои за тебе и голем број луѓе, и тоа е добро :)
Богови имало, има и ќе има. И секогаш имало луѓе кои велеле дека Еден и за него може да се умре :D Умирајте... ние телемитите лумпуваме со нашите богови рамо до рамо, не коленичиме во празни сали надевајќи се на „слушната молитва“!
Бедно, бедно и бедно ќе остане човекулецот мал со своето Едно!

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Допринеси и ти нешто ако знаеш поеќе од оние што пишуваат тука... :)
Со сарказам нишчо не праиме :)
Сарказмот му дава боја на животот хахаха ;) Па не можам никако да се вклопам. Јас сум многубожничка.....за еден Бог никако муабетот не ми иде.

Spodeli te molam, sovens to dozna deka Bog e Se?

P.S. Zapotenion, da ne saka adresa, da se najdeme?

Нишо....од препукавања и мерење кому му е подолго темава само ќе се затвори и нишо друго.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ајде малку да се чудат тоа атеистите и секташите...
БОГ = ДО
Ete go Џурџ...

П.С. Ова лезет да клаиш на игнор било бе.

Syllogism

1. Dostoevsky himself wrote the sentence "If God does not exist, everything is lawful."
  2. Dostoevsky meant by that, that it is impossible to have a moral system without God (in other words, that he himself felt that both the statement and its inverse were true).
  3. Dostoevsky believed in God.

The existentialist finds it extremely embarrassing that God does not exist, for there disappears with him all possibility of finding values in an intelligible heaven ergo God exist.

Сите три религии (светски), сите секти, освен комунизмот, имаат еден бог. Се друго е лага за полесно да спијат запотените.

Kajgana Shop

На врв Bottom