Хип хоп културата во Македонија

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Тоа се вика мерак за уво, нема врска стари нови :) :)
nemoze 40 godisni magarinja da mi vadat pesni u 2013 deka si igraat kur tasak so rapot....ke izgubat samo respektot nekoj so go imale od vremeto...isto ko so piki sipi neznaese da si ja izrecitira vishi mental na nastap....

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
nemoze 40 godisni magarinja da mi vadat pesni u 2013 deka si igraat kur tasak so rapot....ke izgubat samo respektot nekoj so go imale od vremeto...isto ko so piki sipi neznaese da si ja izrecitira vishi mental na nastap....
Кој вика дека неможе? Ти го испрал Аго мозокот, хахахха :D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Нешто најново. Во позадина го гледам гитаристот на Last Expedition или Мугер Фугер , Сецко. Музиката е одлична во позадина, а и песнава има некаква си енергија во себе.

Член од
11 април 2012
Мислења
123
Поени од реакции
107
Нешто најново. Во позадина го гледам гитаристот на Last Expedition или Мугер Фугер , Сецко. Музиката е одлична во позадина, а и песнава има некаква си енергија во себе.
Да, погоре постирав статија за видеото ама изгледа не си ја приметил. Лудило! Песнава им е стара неиздадена само ја разработиле, се чека 8ми!

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Hm. Ebati razlikata megu stilot na albumite na TonyoSan vs Gerila, oooooooooooooooooooooooooooo .... Bravo za Gerila.Aj bas da vidam sega koi drugi kje ispadnat da im go iskopirat stilot a voedno da ne e svojstven za niv .... ne veruvam deka nekoj kje gi kopira oti ne im leze na nikoi drugi.Bravo od prilika takvo nesto ocekuvav od Gerila, kje se roka albumot meseci nared.Pred 5 meseci pred da se slucat gomnata koi mi se slucija imav u plan da go sredam mojo album i da ispadne u isto vreme so albumot na Gerila i TonyoSan za da se osete sekoj stil posebno ali jebiga .... zatoa sega go rabotam intenzivno i kje bide gotov do pocetokot na mart naj verojatno. Se najdobro .... i pak da potvrdam deka takvo nesto ocekuvav od Gerila a nisto posebno od TonyoSan.Od Gerila epten jaki traki: Moj Mikrofon, Trazi Se ...
Inace se cudam zosto ja nema Cist Obraz (od fundament) na albumot ?!...

Член од
11 април 2012
Мислења
123
Поени од реакции
107
Hm. Ebati razlikata megu stilot na albumite na TonyoSan vs Gerila, oooooooooooooooooooooooooooo .... Bravo za Gerila.Aj bas da vidam sega koi drugi kje ispadnat da im go iskopirat stilot a voedno da ne e svojstven za niv .... ne veruvam deka nekoj kje gi kopira oti ne im leze na nikoi drugi.Bravo od prilika takvo nesto ocekuvav od Gerila, kje se roka albumot meseci nared.Pred 5 meseci pred da se slucat gomnata koi mi se slucija imav u plan da go sredam mojo album i da ispadne u isto vreme so albumot na Gerila i TonyoSan za da se osete sekoj stil posebno ali jebiga .... zatoa sega go rabotam intenzivno i kje bide gotov do pocetokot na mart naj verojatno. Se najdobro .... i pak da potvrdam deka takvo nesto ocekuvav od Gerila a nisto posebno od TonyoSan.Od Gerila epten jaki traki: Moj Mikrofon, Trazi Se ...
На Tonyo албумот искрено ми е под просечен и не би сакал да го коментирам. Герила апсолутно го заслжувуаат прекарот "Краљеви на андерграунд звук", ненормални се и вистински го држат прљавиот уличен бум бап.. од албумот би ги издвоил Сајфер, Назад у корени, Герила Репрезент, Прав Рап и Бум Бап. Инаку малку си се помешал.. Герила се состои од Подземан Ефект, Нерд Арена Кру и соло артистот Луд Миќо, "Направи гу разлику" и "Чист Образ" (класици во продукција на Фундамент) се траки на Подземан ефект и тие ке бидат дел од нивниот втор албум кој ке биде партали! Кумановциве полека ги зимаат работите у свои раце. :)

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.322
Поени од реакции
21.561
Али битен е моментот: "федерот, педерот, ветерот, северот..." :)
Иначе, неможе да ги споредуваме двата албуми, два сосема различни стила се..

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.160
Поени од реакции
83.957
Таа "Што е со рапот?", е нова песна од ЧистаОколина, не е стара.
Тоа на видеото е најверојатно е некаква пробна верзија и е всушност нешто што само личи на таа песна.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
На Tonyo албумот искрено ми е под просечен и не би сакал да го коментирам. Герила апсолутно го заслжувуаат прекарот "Краљеви на андерграунд звук", ненормални се и вистински го држат прљавиот уличен бум бап.. од албумот би ги издвоил Сајфер, Назад у корени, Герила Репрезент, Прав Рап и Бум Бап. Инаку малку си се помешал.. Герила се состои од Подземан Ефект, Нерд Арена Кру и соло артистот Луд Миќо, "Направи гу разлику" и "Чист Образ" (класици во продукција на Фундамент) се траки на Подземан ефект и тие ке бидат дел од нивниот втор албум кој ке биде партали! Кумановциве полека ги зимаат работите у свои раце. :)

Aj razbiram beatovi bla bla...ali aj odgovorete mi koja im e porakata???koja im e lirikata???

rabotava ispagja dobri beatovi mrdaj ja glavata...koj ja ebe porakata...pa uste se drznaa so ovie stihovi T-ghost sam sebe se izdisa

Па слушни како треба прав рап да звучи
укључи га мозак и свати, нешто научи
и не се курчи зашто немате појма
освен празно флоу у вашу лирику што има?
празна рима а порука камо гу

od nivna usta bolje opis za nivniot rap neam i na Gerila i na Podzeman efekt...svaka mu cast so uspea tolku dobro da se opise...PRAZNA RIMA PRAZNO FLOW BEZ PORAKA TOA SE OVIE DVA BENDA

zxcv

tu ti tu rum tu
Член од
23 октомври 2010
Мислења
133
Поени од реакции
139
Али битен е моментот: "федерот, педерот, ветерот, северот..." :)
Иначе, неможе да ги споредуваме двата албуми, два сосема различни стила се..
Moze da gi sporeduemo. Edn e los, a drug e dobar :D

Kajgana Shop

На врв Bottom