Gurdjieff
Bastardo dentro
- Член од
- 12 јануари 2011
- Мислења
- 3.645
- Поени од реакции
- 1.264
Подобро христијанин него секташ...Подобро да си христијанин.
Кога ти догорува свеќата?
Подобро христијанин него секташ...Подобро да си христијанин.
Значи го решивме твоето незнаење во врска со Блаватска, О.Т.О., кој како што следи, сега, одиме со други предизвици!Подобро христијанин него секташ...
ако си толку сигурен во твојата секта . зошто бегаш од директниот дуел?
Еве по 100 пат те предизвикувам јавно...на тема на твојата секта....
Што е воља кај човекот?
Што е битие?
Да не те прашам за свест кај човекот?...тоа за вашата секта е шпанско село...
Јас не сум овде да мерам п*ниси, ами да разговарам и да разменувам мислења и ставови.
Реков јас, секакви ги има.
Како и обично...ќе си подвиткаш опашката...
.
Реков јас дека има секакви, и во религиите имаме педофили кои сексаат момченца по манастирите!
Заборави...кроули, моули.....Секта е издвоена група на луѓе која цврсто ги следи своите начела......па, според дефиницјава, се живо е секта. Ошо Мошо Ѓуфџи Мурџи Исус Мохамед и да не редам веќе.
хаххааа а бе немој да не го извадиш Кроули од уста ахаххаааЗаборави...кроули, моули.....
Значи и науката е секта... абе не ме зезај... Значи ти ако си ја следиш сопствената воља значи си секташ без разлика на се а...? значи секоја индивидуа низ историјата која си била своја и не идела според газо на другите е секташ а...?а да ти ја избистрам малце дефиницијава... Секта е организација која си има догми и верувања наметнати од надвор воедно скоро сите така наречени религии се секти, но тоа не значи дека биле секти од секогаш... да речеме кога бил жив Буда немало секта т.н. будизам туку Буда си го живеел животот според сопствената внатрешна интелигенција и затоа можел и знаел како да им помага на другите како и они да си станат свои... но откога го напуштил телото се поделиле овците на многу групи и секој како што мислел дека го разбрал Буда си направил посебен пат и секој за својот пат си вика дека е правиот, а кутриот Буда цел живот тоа им го зборел дека е против сите организирани догми, да не прават религија т.е. секта од него да не му прават статуи нити скрипти да пишуваат едноставно да остават времето да го избрише од меморијата на историјата... исто е и со Исус... исто може да стане и со Ошо... Така да кога ќе објаснуваш нешто пробај навлези малце подлабоко за да те разберат поубаво тие што читаат за да нема недоразбирање...Секта е издвоена група на луѓе која цврсто ги следи своите начела......па, според дефиницјава, се живо е секта. Ошо Мошо Ѓуфџи Мурџи Исус Мохамед и да не редам веќе.
Што се малтретираш да ми објаснуваш мене? Тоа си е дефиницијата на која ниеден од нас не може да и побегне....тоа си е тоа....а ти ако си ја ишкаш мувата на капата не знам што да ти кажам хахахЗначи и науката е секта... абе не ме зезај... Значи ти ако си ја следиш сопствената воља значи си секташ без разлика на се а...? значи секоја индивидуа низ историјата која си била своја и не идела според газо на другите е секташ а...?а да ти ја избистрам малце дефиницијава... Секта е организација која си има догми и верувања наметнати од надвор воедно скоро сите така наречени религии се секти, но тоа не значи дека биле секти од секогаш... да речеме кога бил жив Буда немало секта т.н. будизам туку Буда си го живеел животот според сопствената внатрешна интелигенција и затоа можел и знаел како да им помага на другите како и они да си станат свои... но откога го напуштил телото се поделиле овците на многу групи и секој како што мислел дека го разбрал Буда си направил посебен пат и секој за својот пат си вика дека е правиот, а кутриот Буда цел живот тоа им го зборел дека е против сите организирани догми, да не прават религија т.е. секта од него да не му прават статуи нити скрипти да пишуваат едноставно да остават времето да го избрише од меморијата на историјата... исто е и со Исус... исто може да стане и со Ошо... Така да кога ќе објаснуваш нешто пробај навлези малце подлабоко за да те разберат поубаво тие што читаат за да нема недоразбирање...
ajde ajdeRisjanstvoto ne e sekta. Religija e.