The Walking Dead

Јас само незнам зошто црнциве прифаќаат да глумат во серијава.
Нели сфаќаат дека за сезона најмногу и ќе ги скинат :)
Како и да е, добро беше финалево ми се свиѓаше, епизодава веднаш ми помина. Акција за извоз имаше, пукање на сите страни.
Многу глупав момент беше тој со Шејн....среде пукање мозоков на Рик мајтап си игра. Ама ајде ќе се голтне и тоа некако.

jUA78.png

Финалево беше ОК,како и да е не очекував повеке.
Гувернерот зошто го истакна Мерл како предавник на крај е можеби поради тоа што не му верува доволно,еднаш го излажа за Мишон и видовме на каков болен начин дозна дека е уште жива и можеби поради тоа што се сомнева во неговата лојалност кога станува збор за братму.
Гувернерот е екстремен лик со екстремни одлуки не сака ништо да остави на случајност за разлика од Рик и бандата кој никогаш на пример не би ги убиле војниците освен ако не се сигурни дека се непријателски настроени.
Бркот е човек со болен ерос во главата не знаеме зошто е затворен но јас мислам дека се знае зошто :D
Акцијата беше клише но од ваква серија oчекувам уште доста вакви сцени во иднина,тоа е неизбежно.

За одприлика недела дена ги поминав сите 27 епизоди. Морам да признаам од првин бев скептик за сериски со зомбиња. Имам гледано многу филмови на оваа тема, претежно лоши, и затоа свесно ја игнорирав серијава мислеќи дека ќе биде 24/7 покољ на зомбиња и преживување. Блиску сум бил, има зомби инвазии од сите страни и always-on-the-move преживеани кои се обидуваат да спасат жива глава од хаосот кој мистериозниот вирус го предизвикал. Но има и многу повеќе од тоа (звучам како топ-шоп, знам). За едно се каам, што чекав до сега да ја почнам оваа интересна серија!

Еден од поомилените ликови ми е кореецот, пред да стане папучар имаше добри моменти. Deryl исто е супер, како само мењаше расположение кога ја бараа Sophie, real emo хаха. Брат му е добар негативец и се издвојува од актерската екипа, според мене можеби е и најдобриот во серијава. Good cop, bad cop (Rick & Shane) солидни но клише ликови. Мислам пред да умре Shane, Rick ми беше по badass лик, а сега пак по смртта на женаму ептен почна да бледее. Во еден момент кога за прв пат му се јавија на телефонот во затвротот мислев дека ќе одат по LOST-way, со мистерија, но кога старото со штаките ја дигна слушалката и имаше само шум (white noise, мртва линија нели) брзо сконтав дека Rick во тој микс од емоции почнува да го губи разумот. Од женскиве ликови ама баш никој не се издвојува, сите се кој од кој подосадни, освен можеби Maggiе - секси со јако гласче и интересен акцент. Die last please. :love: Толку за ликовите.

Приказната е добра, видов серијата е правена по стрип па ме интересира како и дали понатаму ќе се образложи како дошло до оваа зомби апокалипса. Баш поради ова морам да кажам дека епизодата со CDC и со докторот ми беше една од најинтересните. Преоптимистички беше толку рано да се разгатне мистеријата. Како и да е, серијава можеби нема некоја комплексност и иновативност но дефинитивно вреди да се следи, брзо лета времето.

И сега треба да чекам до февруари? Fuck my life.

Како стареам, све потешко е да ме импресиноира целосно одреден филм, или финале/полу финале на серија. Причина за тоа се и HBO со своите маестрално - легендарни серии, јебига.

Имам 3-4 критики за епизодава, ама добра беше.
Хах...

Шо муабет е бе ова? Колку црнци имало, колку умреле, колку останале. Како е то релеватно за серија која е со сосема друга поента? Дај не го расипвите бар овај подфорум со вакви глупи дискусии.

Избришав 10 мислења ради оф-топик. Не знам со кој ум ја почнавте таа дискусија. Со 9гаг и мемињата многу деца се американизираа преку ноќ па сега ги засегнало за црнице. Чил аут.

И како да не го сакаш човеков после ????? ЅВЕР ! :D

Ja tripam ili go nema akcentot vo serijata? Daleku poharizmaticen I dopadliv covek, baska I humorot sto mu lezi epten prirodno ne mu go dozvoluvaat.
Rick najdosaden lik vo serija, so najpateticen build up, aram da im e, akterot duri izgleda loso vo serijava.

Neznam kako moze Rick da vi e omilen, ili onoj klise Daryl. Pozdrav do A.Barateon, edinstven sto napisa ubavo za guvernerot, taka izgleda badass lik bez forsiranje, ko na primer so Mischon.
Pa I glumata od covekot..
Sakam spojleri od nekoj sto cital stripot vo privatna, dali Shane ke go ima poveke eve kako fleshovi, I dali ke smenat patern od dodavanje stalno novi mali grupi pederi.
Dali ke se pojavat nekoi pogolemi organi, kako golemi coveci vo bunkeri specijalno za toa, kurci palci. Fala.

Избришав 10 мислења ради оф-топик. Не знам со кој ум ја почнавте таа дискусија. Со 9гаг и мемињата многу деца се американизираа преку ноќ па сега ги засегнало за црнице. Чил аут.

Amdi Bajram will Hear about this!!!!

Ja tripam ili go nema akcentot vo serijata? Daleku poharizmaticen I dopadliv covek, baska I humorot sto mu lezi epten prirodno ne mu go dozvoluvaat.
Rick najdosaden lik vo serija, so najpateticen build up, aram da im e, akterot duri izgleda loso vo serijava.

Neznam kako moze Rick da vi e omilen, ili onoj klise Daryl. Pozdrav do A.Barateon, edinstven sto napisa ubavo za guvernerot, taka izgleda badass lik bez forsiranje, ko na primer so Mischon.
Sakam spojleri od nekoj sto cital stripot vo privatna, dali Shane ke go ima poveke eve kako fleshovi, I dali ke smenat patern od dodavanje stalno novi mali grupi pederi.
Dali ke se pojavat nekoi pogolemi organi, kako golemi coveci vo bunkeri specijalno za toa, kurci palci. Fala.

Првин мислев дека е Kocka па после видов дека си ти. Сеедно.

Секако дека го нема акцетот. Ендрју Линкон е британец, исто како Дејвид Мориси ака Гувернерот и Меги. Исто како и со Хју Лори кој немаше проблем да говори со американски акцент, така и овие актери немаа проблем, иако зборат на прилично јужен акцент.

И, да. Не е допадлив како лик, зашто е форсиран да биде гуд дај и лидер. Еве ти Lost пример - Џек, според мене, нека ми опрости Божино, најтапа и најфорсиран лик, за разлика од Соер ете. Како и да е - секад таквите карактери не се прифатени добро од публиката, која не е секогаш затуцана да навива за главниот лик.

Го нема акцентот,Ендру е Британец а тоа што не му се приметува докажува колку добар глумец е.
За неговата глума нема што да се збори,најдобар глумец во цел каст им е,како и да свртиш,најталентиран е и најреално ја прикажува улогата што ја глуми. Е сега за Рик како лик,ок и мене не ми се допаднале некои негови одлуки по секоја цена секогаш да се биде добар и чесен на сметка на сигурноста на групата или неговата фамилија,ама и јас да имам онаков син и онаква бештија од жена веројатно исто би се понашал......плус е шериф мора да биде правичен.
Според мене Рик не е она доминантен позитивец што мора секад да победува,баш напротив некад и за сметка на себе им давал 100 шанси на луѓето и дури на крај кога не му останал избор ги убил,класичен пример Шејн,што ептен забега со паметот. Рик секогаш гледа да биде човек во односот спрема другите,така беше и со Џим,и со Хершл,дури и со затворениците од првин во сезонава. Дури и Керол му кажа на Дерил кога го исчистија затворот дека Рик одлично ја води групата и дека Шејн никогаш не би ги дотуркал до таму кај што се со Рик.

А зошто е клише Дерил ? Баш опуштен и корисен лик.....класичен бедес. :D
Не ко гувернерон класичен психопат,како може тој да ти биде јак ? Одвратен и поган лик,дури и глумецон ми е одвратен,гадна педерска фаца. Едвај чекам Рик да му го истури мозокот.

Дури не го гледав видеото, појма немав дека Andrew Lincoln бил англичанец. Секоја чест, перфектно го изведува тој јужњачки акцент. А и глумата е перфектна. Заедно со David Morrisey, тие се најталентирани во цела серија.

Speaking of which... и Гувернерот и Rick подеднакво ми се допаѓаат, ама ми се чини дека Гувернерот е подобар лидер. Викајте го убиец, ова-она, ама пак ќе повторам: Да не беше тој, сите оние 70 луѓе ќе беа walker food.

A за spoilers од стрипот шо бараше, ти пишав ПП. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom