Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Samo sto go ukluciv kompjuterot mi se pokazaa opcii za Start windows normally, start in safe mode... otidov na last configuration i mi pokaza samo crn ekran. Go restartirav i potoa otidov na safe mode, cekav 20tina minuti i potoa mi izleze tekst deka fali nekoj registarski fajl. Mi pisuva da go vnesam cedeto za instalacija i da otidam na repair ama fintata e so ja instalirav vistava od fles i potoa go formatirav taka sto nemam instalaciono cede. Sega momentalno sum na Hirens Boot. Koga otvoram My computer, ispomesani mi se particiite, toa od D:\ otislo vo C:\ , E:\ ne ja otvora a toa od E:\ se naoga vo D:\. Ne znam ako go formatiram so Win7 cd, dali ke se formatira vistinskoto C:\ so vistata so se naoga vo nego ili pak ova izvrteno so drugi fajlovi vo nego, koi sto mi se potrebni. Mislam deka me razbravte, any advice. (Sorry za latinica, na Hirens Boot ne moze da se inst kirilica :) )

Член од
10 јануари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
3
Имам едно мало проблемче......ми треба една функција од Excel, вака би изгледало проблемчето, во една колона имам позитивни и негативни броеви мене ми треба функција која што доле во последното квадратче ќе ми ги собере само позитивните броеви во колоната а негативните да ги игнорира.....фала однапред

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
Имам едно мало проблемче......ми треба една функција од Excel, вака би изгледало проблемчето, во една колона имам позитивни и негативни броеви мене ми треба функција која што доле во последното квадратче ќе ми ги собере само позитивните броеви во колоната а негативните да ги игнорира.....фала однапред
=SUMIF(од која ќелија:до која ќелија;">0")

Член од
28 март 2006
Мислења
17.854
Поени од реакции
12.387
Проблемот (кој пак ми се јави по 2-3 недели откако го ставив плагинот Dawnguard) со Skyrim, мрзнење и цтрл алт дел опишан овде
http://forum.kajgana.com/threads/Помош-проблеми-прашања-совети.617/page-745#post-5451133
изгледа е поврзано со Microsoft redistributable C++. Кога ќе се укочи играта преку таск менаџерот има две активни апликации Skyrim и M R C++ . Ако го исклучам C++ , вели дека Skyrim се заглавил и треба апликацијата да се затвори (и по нетот има вакви пријавени проблеми со C++ и Skyrim).
Сум имал инсталирано Microsoft redistributable C++ 2005, 2008 и 2010 x86 и x84. Го оставив само последниот x64 од 2010 ама не сум пробал дали пак играта ќе се укочи.
Дали ако го деинсталирам и последниот Microsoft redistributable C++ ќе имам проблем со windows-от (windows 7 64bit) или со некоја апликација? Го користам само за сурфање, игри и офисот 2010.

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Samo sto go ukluciv kompjuterot mi se pokazaa opcii za Start windows normally, start in safe mode... otidov na last configuration i mi pokaza samo crn ekran. Go restartirav i potoa otidov na safe mode, cekav 20tina minuti i potoa mi izleze tekst deka fali nekoj registarski fajl. Mi pisuva da go vnesam cedeto za instalacija i da otidam na repair ama fintata e so ja instalirav vistava od fles i potoa go formatirav taka sto nemam instalaciono cede. Sega momentalno sum na Hirens Boot. Koga otvoram My computer, ispomesani mi se particiite, toa od D:\ otislo vo C:\ , E:\ ne ja otvora a toa od E:\ se naoga vo D:\. Ne znam ako go formatiram so Win7 cd, dali ke se formatira vistinskoto C:\ so vistata so se naoga vo nego ili pak ova izvrteno so drugi fajlovi vo nego, koi sto mi se potrebni. Mislam deka me razbravte, any advice. (Sorry za latinica, na Hirens Boot ne moze da se inst kirilica :) )
Средено!

M

Mr.InF3ction

Гостин
Lurtz

Ако не си ги инсталирај рачно, немој да ги бришеш бидејќи може да заебеш друга програма. И не ми се верува дека проблемот е до MS R C++ библиотеките туку нешто до играта е...да не си иснталирал некои модови итн?

Jack Nolan

Сите сме луѓе, но ретко кој е човек!
Член од
31 јули 2011
Мислења
1.587
Поени од реакции
1.506
Значи вака, пред некое време го форматирав PC-то. Сега пред малку итно ми затреба Peint, но неможам да го најдам, го нема, може помош?

Kajgana Shop

На врв Bottom