Ако во основно наставникот ти ја претстави математиката ко боза ондак понатака нема да ти биде језа да ја учиш. На секој ама буквално секој може да му иде математика. Башка имаш тешка контрадикторност тука, еднаш викаш дека ти треба кликер па понатака викаш дека тие што се заебавале во основно на факс се како изгубени.Можда ќе сум офф, ама не се согласувам. Математика или ти оди или не. Наставникот во основно бил ист за сите, па имаш луѓе кои излегле од исто основно со сосем различни основи математика. Или ти фаќа кликерот или не. Во 90% од случаите не е крив професорот, туку ученикот. Се заебаваат во основно и средно,поминале на лепе очи и сега на факс се како изгубени германци. Математика ако не си ја сфатил основата уште во 5 одд, пиши пропало. Се се' надоврзува едно на друго.
Филозофски - Не.Фала ви на одговорите!
Е сега кога кажав да нема математика не мислев во целост 4години да нема воопште математика да има али бројот да биде мал затоа што од 5одд не сум ја фанал математика да учам и сега пробувам али тешко да се вклучам.
Филозофски, Филолошки, Економски, Правен, Педагошки
Кој од овие факултети според вас е најдобро платен ? (дали да размислувам за некои од овие)
Англискиот јазик ми оди многу добро дали за него има вработеност да продолжам факултет на тој смер ?
--- надополнето: 3 декември 2012 во 14:13 ---
Филолошки ,Економски факултет ..
Ништо поврзано со основно ништо поврзано со средно информатика
Дали по запишувањето би успеал да се вклопам некако во сето тоа ?
*Без заебанции без никакви коментари
Незнам кај да прашам единствена помош на кој налетав е форумот
Што и да ти се каже за ова прашање ти треба сам да си одлучиш. Ти подобро знаеш на што повеќе ќе се снајдеш, и почитувај ја малку интуицијатаби сакал да продолжам да го усовршувам знаењето во електро , но сепак сум слаб во математика и англиски , а останатите си немам проблем , иде матура , а морам да одберам помеѓу англиски и математика , па сега сум во небрано ... со останатите сум константен ... сега што да правам , чаре некое ?
Јазикот ги отвора вратите ама за излез надвор од Македонија. Јазик може да се научи и со курсеви а не да се губи време по факултет.Јазик, дете, јазик...
Ги отвора вратите, што математиката ги затвора!
Па да тоа и ми беше поентатаЈазикот ги отвора вратите ама за излез надвор од Македонија. Јазик може да се научи и со курсеви а не да се губи време по факултет.
Финки го признаваат ли во Америка?Мој совет за сите на темава, запишете се на ФИНКИ, факултет No.1 од сите во македонија, доколку сте теленти за PC и Информатика , признат е во цел свет, во спротивно боље да не се запишувате. Толку
пс. кој е за на финки нека ме контактира мене ако му треба нешо![]()
Признат е во цел свет ФИНКИ , да точна ти е информацијата , девојката учеше и заврши во Штип на Универ. Гоце Делчев сега таму и работи во Америка.Финки го признаваат ли во Америка?
На едно девојче од УГД и ја признаа во Америка.
http://www.fakulteti.mk/news/11-10-05/diplomite_od_drzhavniot_univerzitet_ugd_se_priznati_vo_sad.aspx
На Pace University во Њујорк студира и асистентка е. Добро е што она има роднини таму и има каде да живее, а сама да си ги плаќа трошковите малку е потешко.Признат е во цел свет ФИНКИ , да точна ти е информацијата , девојката учеше и заврши во Штип на Универ. Гоце Делчев сега таму и работи во Америка.
Нигде не е признаен медицинскиот факултет било во штип било во скопје, единствено за специјализантите кои имаат добра пара да отидат на пракса негде во европа да земат некое сертификатче и да научат барем нешто..затоа што кај нас на медициснките факултети нема пракса , уствари нема услови за пракса , здравството тоне . Инаку да ви кажам само на сите кога видов на медицина дека се запишава деца со слаб просек со двојки и тројки на ошта медицина во скопје ми се стемни, за Штип да не правам моабет .На Pace University во Њујорк студира и асистентка е. Добро е што она има роднини таму и има каде да живее, а сама да си ги плаќа трошковите малку е потешко.
Имаш некое инфо дали некој од студентите од ФИНКИ успеал да продолжи да студира надвор од Македонија без да полага дополнителни испити?
Знам дека оние на медицина што се на УГД им е призната во Германија. А и одма ги зимаат на пракса во болниците во Берлин, а кај нас кога ќе го има ова бе тешка мизерија сме.![]()