Кога женско се раѓа и стреите плачат

Статус
Затворена за нови мислења.
Научно докажано дека проституктиките се најсреќни луѓе на планетета. :D
Врска нема дека жените имаат поголеми потешкотии и тако даље.

Со некој кој нема кафе да МИ плати би одела.
Но со некој кој нема кафе да СИ плати не би одела.

Мислам дека ти одговорив на прашањето.
Ne odgovori, samo go negirase toa sto prethodno go napisa. Sega vikas pari treba da ima, preska deka pari za zenska ne trebaat.

Не ја преценувам, знам какви се глупости имам јас направено заради убава жена. :)

Како мислиш не налетале на правиот човек? Можеш да налеташ на кола дури возиш, и да имаш сообраќајка, а на луќето не налетуваш, ги бираш. Дел од неправењето монументални глупости е и изборот на партнерите.

Добро, барем си призна.....уби ме твоја лепота:LOL:
Абе зборев за она што се вели, судбина. Не можаш да ги запознаеш сите луѓе на светов, нели? По сплет на среќни или несреќни околности, бираш од оние кои ќе ги сретнеш.
Кого ќе запознаеш во некои случаи не зависи воопшто од тебе, туку од ИКС други фактори. Треба да си на право место во право време.

Мислам дека многу, ама ептен многу ја преценуваш женската убавина во оваа смисла. Како да е тоа виза со која се и е средено на девојката и таа не мора со прст да мрдне за ништо.
Има многу убави жени кои не се среќни во љубовта, а не прават глупости. Едноставно, немале среќа да налетаат на вистинскиот човек. И што тогаш?
А спонзорот во приказната, слободно можеш да го замениш со маж/сопруг...поентата беше дека има многу побитни нешта од убавината.

Плавоока, станува збор за критериум, кој на секој маж без исклучок му е во приоритетите :) ... Нема маж кој не сака убава жена до себе, ама не секој може да ја има. Сега, можеме ние тука да ги правиме мажите површни или што ти знам какви, па да се повикуваме на душевни убавини и сл. ама нема поента тоа отсекогаш било и ќе остане така. Цела козметичка индустрија, модна, салони за убавина и сл. профитираат од истото, уште од антика се ценела женската убавина и се вложувало во неа...

Јас на пример сакам паметен маж :)... Секој со своите критериуми, ама нема зошто нечии да ги сметаме за по(не)издржани од нашите, секому неговото ;)...

Добро, барем си призна.....уби ме твоја лепота:LOL:
Абе зборев за она што се вели, судбина. Не можаш да ги запознаеш сите луѓе на светов, нели? По сплет на среќни или несреќни околности, бираш од оние кои ќе ги сретнеш.
Кого ќе запознаеш во некои случаи не зависи воопшто од тебе, туку од ИКС други фактори. Треба да си на право место во право време.

Не постои судбина, тоа се глупости. Запознаваш некој акмак, мислиш дека е тип, те шиканира на милион начини, и после некој друг кој ќе го запознаеш и е многу ок, те презира поради акмакот. Каде е судбината тука? Си била глупава, не си направила правилен избор, си сакала да бидеш со акмаци. Си изиграла глупаво. Се се плаќа во животот.

Ne odgovori, samo go negirase toa sto prethodno go napisa. Sega vikas pari treba da ima, preska deka pari za zenska ne trebaat.

Леле мори мајко...колку години имаш, 15?
Пари треба да си има лично за него, не сакам со машка курва да одам.
Пази, ЗА НЕГО, а не со парите да ме купува МЕНЕ.

Aх, шо ѓирамиди се намочаа....

Едно време мислев, шо да е, машко да е. Потоа се случи. Се убаво. Пак си велев, шо да е, живо и здраво да е и како сака да моча (не од ѓирамиди). Па, ќерка се случи.

Сега, не би ги мењал двајцана за сето азно на светот.

Нит стреи плачат, нит ѓирамиди се мочат.

Гол грав да е, да се јаде со љубов и насмевка. Тате е тука за се друго.

Леле мори мајко...колку години имаш, 15?
Пари треба да си има лично за него, не сакам со машка курва да одам.
Пази, ЗА НЕГО, а не со парите да ме купува МЕНЕ.
A ako e student od procincija koj jade leb so sol i zivee vo ruinirani uslovi, ama se trudi i buba po cel den. Znaci nema kes, goltar e, izgleda relativno ok i ima malku akal.

Не постои судбина, тоа се глупости.

Судбина е да си во соба полна акмаци, а единствениот фин дечко/девојка таа вечер не се појавил, бидејќи е болен/на пат/зафатен. Или обратно:D

А за тоа дека се се враќа и плаќа во животот, се согласувам(y)

Од каде бе Мачорке ги вадиш овие работи?

Оваа пракса во глобала исчезала пред педесетина години, а ако сеуште некаде ја има, сигурно се работи за најзафрлените села во некоја пустелија...

Па не би се согласила Ставрогин дека е сосема исчезната. Да, има напредок на тоа поле, ама сеуште постојат голем број патријархални и традиционални луѓе кои сметаат дека ќерката со мажењето фактички преоѓа во друга фамилија, а синот е тој кој го наследува семејниот имот. Тоа се претежно луѓе од ниската или можеби средната класа, кои поседуваат само еден стан/куќа и за нив е сосема нормално синот да донесе снаа дома а ќерката да оди кај мажот. По нивната смрт синот нормално продолжува да си живее во таа куќа/стан, а ќерката е практично без ништо, затоа што од родители не добила ништо, а имотот на мажот е обично стекнат пред брак, што значи дека не е заеднички, туку само негов.

NikolaMKD91, и јас сметам дека фифти-фифти е најправилна поделба, тоа дека само ќерките треба да наследат му го пишав на Castor чисто како решение за да не мора да и обезбедува покрив над глава на жена му.
Инаку сметам дека овој проблем се јавува првенствено поради лошата економска состојба и ужасно нискиот стандард во државата. Кога младите брачни парови би можеле да си дозволат стан во кои би живееле сами, нема да мора ни жените да се тупнуваат кај мажите, ни па мажите да одат домазетовци.

A ako e student od procincija koj jade leb so sol i zivee vo ruinirani uslovi, ama se trudi i buba po cel den. Znaci nema kes, goltar e, izgleda relativno ok i ima malku akal.
Потенцијал, и фантазија Ренде златен човек. Не глај шо си, гледај шо ќе бидеш.. Ако е таков, нема цел век да е голтар, иако 90 и кусур проценти од момите ќе го одбијат од старт...

пс. сега не ми го раскажувај приватнио живот тука... така не се договорииме јазека и тизека... :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

Судбина е да си во соба полна акмаци, а единствениот фин дечко/девојка таа вечер не се појавил, бидејќи е болен/на пат/зафатен. Или обратно:D

А за тоа дека се се враќа и плаќа во животот, се согласувам(y)

Сега треба да го танчам, ама се мора. Што си барала во соба полна со акмаци? И ако сите биле акмаци, не си морала да бидеш интимна со некој акмак, така?

Зборот судбина е најлесно оправдување за глупостите кои ги правиме во животот.

ОВА Е ЗА МЕНЕ НЕПРОСТЛИВО!

Ама не ме слушај мене, јас за разлика од повеќето жени барам ум, природна интелигенција:D другиве само новчаник сакаат.
Ај се надевам ќе ги заработиш парите, па со тоа ќе надоместиш бар донекаде за се што сега ти се собира и ти врие;)

Јас ако имам 3 ќерќи, и трите ќе добијат се шо можам да направам, спечалам, заработам (пари, станове, куќи, мака, ревматизам, артритис). Ако даде Господ, сите 3 нема да зависат од никој друг, без разлика у која “вукојебина“ са. Ќе си биде мома од газдинцка/домаќинска куќа, шо има акл, и ем ќе знаа домаќинлак да кара.. Ќе си го знае местото, и ќе знае шо ќе носе у идна заедница коа ќе дојде ред да се маже. Љубофта си е љубоф, почитта почит, капитало капитал, потенцијало потенцијал.
А ако повеќето родители са безр'бетни и исфрустрирани светски мрзи шо не можат со прст да мрднат да си воспитат правилно децата, јас сигурно нема да сам таков.
Секој шо вика женците така, женцките овака, машките така, машките овака, си е чисто огледало на шо се дешава дома. (има исклучоци, разбира се..)

Ако можел дедо ми да поделе имајнето рамноправно (иако бил нерамноправно поделен од неговио татко), така ќе го поделе и татко ми, а така ќе го делам и јас некој ден. Мојте деца нема да се шиткат на некој мрсен, дебел и килав кретен.

Ќе го јадат лебот твој спечален зетовците ти мили :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom