Кога женско се раѓа и стреите плачат

Статус
Затворена за нови мислења.
Ццццц....не те бива за лепење етикети, д-ре Фројд;)
Зборував за грото жени (што тие подразбираат под тоа "паметно да се изигра"), категорија од која сум исклучена според низа фактори - што воспитни, што материјални и низа други.

Иако ретко која тоа ќе го признае, секојпат се користи убавината за да дојде до подобар брак/побогат маж.
Жално е што жените денес претераа со ова, па неретко во име на парите толерираат све и свашта, секакви бараби кои ги третираат од долно подолно.

П.С. Голем број мажи на форумов ќе ти кажат дека жените бараат само пари, пари, пари....што ќе речеш за нив? Потсвесно сакаат да бидат спонзори?

Другпат читај ме повнимателно, мојот став е на претходната страна;)

Јас не знам за грото жени, но интересно е секој кога зборува за себе, посебно на форум, се исклучува од грото. Нема врска. Јас кажав дека ако девојката е убава, и ако не прави монументални глупости, лесно може да дојде до целиот пакет во животот. Под пакет подразбирам љубов, среќен брак, релативна материјална благосостојба, убав и нормален живот.

Ти си таа што спомена спонзори, спонзоруши и слични тракатанци...

;)

Не така секаде, не генерализирај. Јас на син му му подарив стан, на ќерка ми такуѓере.

Упс...заеб. Сеа?

А Луки сака три ќерки. За да ги удадне куде друг? Или да ги обезбеди како мене мојата. Да не зависи од некои шапшали кои би ги учеле да се шиткаат за пари на некој мрсен, дебел и килав кретен.

Јас ако имам 3 ќерќи, и трите ќе добијат се шо можам да направам, спечалам, заработам (пари, станове, куќи, мака, ревматизам, артритис). Ако даде Господ, сите 3 нема да зависат од никој друг, без разлика у која “вукојебина“ са. Ќе си биде мома од газдинцка/домаќинска куќа, шо има акл, и ем ќе знаа домаќинлак да кара.. Ќе си го знае местото, и ќе знае шо ќе носе у идна заедница коа ќе дојде ред да се маже. Љубофта си е љубоф, почитта почит, капитало капитал, потенцијало потенцијал.
А ако повеќето родители са безр'бетни и исфрустрирани светски мрзи шо не можат со прст да мрднат да си воспитат правилно децата, јас сигурно нема да сам таков.
Секој шо вика женците така, женцките овака, машките така, машките овака, си е чисто огледало на шо се дешава дома. (има исклучоци, разбира се..)

Ако можел дедо ми да поделе имајнето рамноправно (иако бил нерамноправно поделен од неговио татко), така ќе го поделе и татко ми, а така ќе го делам и јас некој ден. Мојте деца нема да се шиткат на некој мрсен, дебел и килав кретен.

Јас ако имам 3 ќерќи, и трите ќе добијат се шо можам да направам, спечалам, заработам (пари, станове, куќи, мака, ревматизам, артритис). Ако даде Господ, сите 3 нема да зависат од никој друг, без разлика у која “вукојебина“ са. Ќе си биде мома од газдинцка/домаќинска куќа, шо има акл, и ем ќе знаа домаќинлак да кара.. Ќе си го знае местото, и ќе знае шо ќе носе у идна заедница коа ќе дојде ред да се маже. Љубофта си е љубоф, почитта почит, капитало капитал, потенцијало потенцијал.
А ако повеќето родители са безр'бетни и исфрустрирани светски мрзи шо не можат со прст да мрднат да си воспитат правилно децата, јас сигурно нема да сам таков.
Секој шо вика женците така, женцките овака, машките така, машките овака, си е чисто огледало на шо се дешава дома. (има исклучоци, разбира се..)

Ако можел дедо ми да поделе имајнето рамноправно (иако бил нерамноправно поделен од неговио татко), така ќе го поделе и татко ми, а така ќе го делам и јас некој ден. Мојте деца нема да се шиткат на некој мрсен, дебел и килав кретен.
Велам јас, кој нема радовишка крв, да иде на трансфузиологија и да побара.

Јас ќе ти кажам зошто жените одат во куќата на мажот. Затоа што во вукојебинава наша традиционална, се`уште е обичај само синовите да го наследуваат имотот, а за ќерките останува од трите подолгото.
Така да, ако ова ти беше некаков аргумент дека мажите се обесправени, си се заебал. Жените се тие кои што се обесправени во ситуацијата, жените се тие кои се лишени од наследство (океј не секогаш, ама доста често).

Од каде бе Мачорке ги вадиш овие работи?

Оваа пракса во глобала исчезала пред педесетина години, а ако сеуште некаде ја има, сигурно се работи за најзафрлените села во некоја пустелија...

Јас кажав дека ако девојката е убава, и ако не прави монументални глупости, лесно може да дојде до целиот пакет во животот. Под пакет подразбирам љубов, среќен брак, релативна материјална благосостојба, убав и нормален живот.

Ти си таа што спомена спонзори, спонзоруши и слични тракатанци...

;)

Мислам дека многу, ама ептен многу ја преценуваш женската убавина во оваа смисла. Како да е тоа виза со која се и е средено на девојката и таа не мора со прст да мрдне за ништо.
Има многу убави жени кои не се среќни во љубовта, а не прават глупости. Едноставно, немале среќа да налетаат на вистинскиот човек. И што тогаш?
А спонзорот во приказната, слободно можеш да го замениш со маж/сопруг...поентата беше дека има многу побитни нешта од убавината.

Не бе душо грешка си,грото од случаевите денес стојат вака:Женските од фамилијата се омажени,си имаат свој дом,си ги тераат своите животи,а грото од машките остануваат да се грижат за своите родители.Проблемот настапува што поради сиромаштијата,машките неможат да се оделат од своите родители,пошто неможат да направат свој имот.Е сеа,кога сестрами фигуративно,ќе ги издржува нашите родители во нејзината куќа,со нејзиното семество,нека биде нејзин имотот,а не пример после дваесет години ладење ташаци,да се врати и да бара имот.Ова го има скоро во секое семејство,од ниско-средната класа.А кај нас тоа е 90 посто од населението.Неможе нашите родители да делат пола-пола а сестрами да ја спрашти во друга куќа и да си го тера курот свој и да не крене слушалка,ниту да се грижи за родителите нејзини.Абе искочете малце низ врата,прошетајте по населението,видете во што и кај живее.

Напротив, ти си тој што треба да излезе и да прошета и да види кој како живее. Тоа дека синовите ги издржувале родителите ќе одиш на друго место да лажеш. Обратно е, родителите се тие кои имаат пензии и кои ги издржуваат или барем ги помагаат синовите. И нема што сестра ти да се врати после 20 години да бара имот, нека и го дадат пола имот кога ќе се омажи и решен проблем. Или како што веќе предложив, нека ја земе сестра ти куќата и нека се грижи за родителите, а ти ќе си одиш кај жена ти и ем нема да мора да ги издржуваш родителите, ем ќе имаш обезбеден покрив над глава. Пуна капа. :icon_lol: Само што тогаш нема да можеш да глуматаш газда у кучи, и тоа е тоа што те боли тебе.
Ќе мора да бидеш безгласна буква, баш како е претпоставувам жена ти, а и многу други жени.

И тоа дека ќерките не кревале слушалка да се јават е огромна небулоза, баш напротив, ќерките се тие кои во глобала повеќе се грижат за родителите, тоа е факт.

A ako kretenot e visok fukcioner so toni kes i e pred umiranje (od starost da se razbereme)?
Пари се печалат.
Кретено си останува кретен. Примеро со лајно и мармалад. Ако лајното го украсуваш и мешаш со мармалад, на крајо ќе имаш повеќе лајна, а не повеќе мармалад.
Мојте моми ќе си го знаат местото. Нема тука услови, нема тука финти, нема тука хипотетички ситуации.

Велам јас, кој нема радовишка крв, да иде на трансфузиологија и да побара.
Подарешка... Давам нулта позитив, без надомест.

Tipicno zensko razmisluvanje so niski udari na licna osnova namesto so argumenti.

Ti bi odela so nekoj goltar sto ne moze kafe da si plati?

Со некој кој нема кафе да МИ плати би одела.
Но со некој кој нема кафе да СИ плати не би одела.

Мислам дека ти одговорив на прашањето.

Мислам дека многу, ама ептен многу ја преценуваш женската убавина во оваа смисла. Како да е тоа виза со која се и е средено на девојката и таа не мора со прст да мрдне за ништо.
Има многу убави жени кои не се среќни во љубовта, а не прават глупости. Едноставно, немале среќа да налетаат на вистинскиот човек. И што тогаш?
А спонзорот во приказната, слободно можеш да го замениш со маж/сопруг...поентата беше дека има многу побитни нешта од убавината.

Не ја преценувам, знам какви се глупости имам јас направено заради убава жена. :)

Како мислиш не налетале на правиот човек? Можеш да налеташ на кола дури возиш, и да имаш сообраќајка, а на луѓето не налетуваш, ги бираш. Дел од неправењето монументални глупости е и изборот на партнерите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom