Кога женско се раѓа и стреите плачат

Статус
Затворена за нови мислења.
Има и мажи кои не знаат јајце да испржат, тигањ не виделе во животот, а шпорет едвај уклучуваат, само за кафе (некогаш ни тоа).

Тешко е да најдеш и асален маж, не е дека вие сте цвеќиња за мирисање, кој од кого попоштени, ама ние жените сме важно бештии. Тоа не смее да се заборави.
Не е така,еве идеме на излети,викенди и сл,со друштво.Скоро секое машко од наше друштво знае да напраи скара,салата,да исцепе дрва,да поработи нешто,ама од женскиве дали три-четири од 10 комада знаат да напраат нешто.И одма ќе ги познаеш која е растена по дома,со ручек,со мајка,со фамилија,знае да направи,не треба да и кажеш.А не дигнала минџата у ваздух,пие повеќе од мене,се праи дека незнае до кај се јаде младо кромидче,а од Драчево е.Одма се познаваат "манекенките" кои дошле у новите фармерки или сукња на планина.Битно вечерта,фуфурката за у дискотека и е само два сантима покриена колку да не се гледа.Не реков дека сите женски се такви,али повеќето се.

На крај да ве прашам нешто вас женските,ама искрено да ми одговорите.Кога ве испраќаат од дома да ве мажат у друга куќа,зашто секогаш одите во куќата на мажот?Или ако дечкото не е способен од икс причини,живеете под кирија?Што не ве оспособат вашите родители да бидете рамноправни,како што сакате да бидете и да ви доделат по едно станче,едно собче или што ти ја знам?Или удрете на машкото,притискајте го.Значи традиција е,да се живее кај машкото,отсекогаш,тоа никој не го негира.Секое машко што неможе да изгради дом,или не е имотно способен,се осеќа идиотски и паѓа теретот на него.Не треба вие женските да го теретите,колку што он сам знае дека е закочен.Традиција е да го наследите туѓиот дом,туѓите ствари отсекогаш.Епа пичка му матер,традиција е и да знаете да подзачистите,да напраите ручек ко што доликува на едно семејство и да се грижите и вие за куќата.Па никој не ве тегне за уши да ве усели кај него дома.И знам дека ќе најдеш примери за домазети,за парови кои заеднички си створиле средства за свој дом.За домазет,кој домазет е рамноправен со женаму?Абе несмее да прдне бре.А пеки за парови кои заеднички со свои средства си изградиле дом,ама ретки се тука тие.Обично се традиционални семејства,во кои жената оди во куќата на мажот,таткото си го чисти "ѓубрето"(нели така викаат),и ако добиеш кујна на "поклон" од женската страна,низ гз ќе ти ја извадат до крај на живот.Глејте ги малце работите во општеството каде живеете.Ете сакате да работите,работете,ете сакате да бидете рамноправни,рамноправни сте,ви се побара ли ручек,да зачистите или да родите дете,ааа одма фрки,а рамноправни сте да се уселите во нечиј дом и да викаш,да тоа е мој дом.Тешко и било на жената,леле леле,а да ви дадеме малце од нашава грпка да поносите,да напраите куќа,да ја опремите таа куќа,па ако не сте во состојба да зајмувате пари или во најлош случај да живеете со родителите и сл?Абе едно ќесе им даваат од дома и сиктер,ја омажиле керката битно.

Не се смеј, ова е нов профил на еден стар член кој отвараше слични вакви теми, беше предмет на тролање и јак мајтап меѓу кајганџиите . Отворила нов акаунт, ама со стариот памет .Од авион се гледа која е , сите ја знаеме . Така што не навлегувајте во длабоки дискусии со неа .

Скоро секое машко од наше друштво знае да напраи скара,салата,да исцепе дрва,да поработи нешто,ама од женскиве дали три-четири од 10 комада знаат да напраат нешто.

На крај да ве прашам нешто вас женските,ама искрено да ми одговорите.Кога ве испраќаат од дома да ве мажат у друга куќа,зашто секогаш одите во куќата на мажот?Или ако дечкото не е способен од икс причини,живеете под кирија?Што не ве оспособат вашите родители да бидете рамноправни,како што сакате да бидете и да ви доделат по едно станче,едно собче или што ти ја знам?

Традиција е да го наследите туѓиот дом,туѓите ствари отсекогаш.

За домазет,кој домазет е рамноправен со женаму?Абе несмее да прдне бре.А пеки за парови кои заеднички со свои средства си изградиле дом,ама ретки се тука тие.Обично се традиционални семејства,во кои жената оди во куќата на мажот,таткото си го чисти "ѓубрето"(нели така викаат),и ако добиеш кујна на "поклон" од женската страна,низ гз ќе ти ја извадат до крај на живот

За првово болдирано, изгледа со погрешни девојчиња се дружиш...јас знам машки што не знаат ни кафе да сварат, мислам дека треба да ги упознаеме со твоите другарки.

Друго, јас не сум воспитана да одам во куќата на мажот по секоја цена. Си имам своја куќа (т.е. стан) и никогаш не ми ни паднало на памет да се ушлепам кај некого. Домазетот во семејството го има истиот статус како и жената во секое традиционално семејство, предводено од мажот. Исто како што таа не смее да писне, доселена при него, така и тој ќе молчи ако се вселил кај невестата.

Лично преферирам живот во заеднички дом и мислам дека ако и обајцата вредно работат, можат тоа да го остварат.

Но те молам, немој да се обидуваш да ми прикажеш дека жените се попривилегирани, демек се мажат и добиваат имот на тацна. Само неспособни луѓе (машки и женски спонзоруши) сонуваат добро да се омажат/оженат за пари. Секоја нормална личност посакува да има покрај себе некој со кого ќе може заеднички да споделува добри и лоши моменти и заедно да одат напред низ животот.
--- надополнето: 3 декември 2012 во 11:25 ---
Работата е да изигра паметно дури е убава.

:)

А како ќе изигра паметно ако не е интелигентна?;)

Не се смеј, ова е нов профил на еден стар член кој отвараше слични вакви теми, беше предмет на тролање и јак мајтап меѓу кајганџиите . Отворила нов акаунт, ама со стариот памет .Од авион се гледа која е , сите ја знаеме . Така што не навлегувајте во длабоки дискусии со неа .

Никогаш не сум имала Ник овде. Еден другар ми рече да се зачленам.

Пер не знам што е следно искрено..
Зошто мажите имаат кур а ја неам?:pos:

Не е тоа нуклерана физика бе девојко, треба само да не прави монументални глупости...
Тава е по принцип доста тешко и за двата пола. Не само за момите.. Додуша полесно би се прогледало низ прсти за некоја мома. :)

Не за друго, оти е мома... :(

Никогаш не сум имала Ник овде. Еден другар ми рече да се зачленам.
Ај да не те демистифицирам јавно, не сум злобен . Продолжи си со темата, само не отварај дупли и копи - пејст теми . Поздрав и убав ден ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom