Верувате ли во Господ? Дали постои?

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    995
треба од самиот Бог да го примиш

За да го примиш од госпот треба 2 услови да исполнуваш:
1. да си девица
2. да си неписмена девица во палестина

еве што мисли Бог за мудрите од овој минлив свет
ова се стиховите од апостол Павле до Коринтјаните во Новиот Завет
1 Коринтјани: 1:19 зашто е напишано: „Ќе ја уништам мудроста на мудрите и ќе го отфрлам разумот на умните.”
1:27 Туку, Бог го избра она што е безумно пред светот, за да ги посрами мудрите; што е слабо пред светот, Бог го избра, за да ги посрами силните;
3:19 зашто мудроста на овој свет е безумство пред Бога! Имено, напишано е: „Тој ги фаќа мудрите во нивното лукавство.”
3:20 И пак: „Господ знае дека мислите на мудрите се суетни.
--- надополнето: 2 декември 2012 во 13:06 ---
и Исус тоа го кажа
Матеј: 11:25 Во тоа време, Исус одговори и рече: „Те фалам, Татко, Господи на небото и на земјата, зашто си го скрил тоа од мудрите и разумните, а си го открил на младенците.

3:20 И пак: „Господ знае дека мислите на мудрите се суетни.
Ова можам да го побијам со моето животно искуство,познавам многу мудри,генијалци луѓе кои не се стремат самите,а воедно и нивните мисли кон надворешен блесок.

Ова можам да го побијам со моето животно искуство,познавам многу мудри,генијалци луѓе кои не се стремат самите,а воедно и нивните мисли кон надворешен блесок.
ти само можеш да ги побиеш парите на дедо ти...

Tи со формулата твоја и самиот себеси ќе се побиеш.;)

1+1+1=1 ne ja svakas druze so da ti praam tolku ti e kapacitetot :)
--- надополнето: 2 декември 2012 во 14:30 ---

Eve ja ke ti kazam deka znam mnogu lugje od " MANU " koj pukaat od sueta i mislat deka se bogovi :) a blage veze nemaat od nisto , sami da se trkaat na kraj ke izlezat vtori :)

Eve ja ke ti kazam deka znam mnogu lugje od " MANU " koj pukaat od sueta i mislat deka se bogovi :) a blage veze nemaat od nisto , sami da se trkaat na kraj ke izlezat vtori :)
ни втори...ќе се изгубат по патот

Капацитету,имало друга формула не таа во потпис што стои?

Батали ги тие од Ману немаат во главата тие празни се.;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom