Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Каков проблем? Намести си во Power Settings што ти треба.

Не е ништо изместено таму, стандард се наместени опциите во Balanced кај опциите за светлината. Ми се случува привремено кога го полнам лап топот скроз да ми се затемне и дури да осветле кога го вадиш од кабелот. А и кога не е на полнење некогаш се случува во иста секунда да затемне скроз и пак да се осветле, па пак истото после некоја минута. Бев од кај што го купив не можеа да го најдат проблемот, не е софтверски поднесено тоа не знам што да правам од каде целосно да го изгасам. Мислам дека е поврзано нешто со енергијата затоа и ја барав таа програма.

Не е ништо изместено таму, стандард се наместени опциите во Balanced кај опциите за светлината. Ми се случува привремено кога го полнам лап топот скроз да ми се затемне и дури да осветле кога го вадиш од кабелот. А и кога не е на полнење некогаш се случува во иста секунда да затемне скроз и пак да се осветле, па пак истото после некоја минута. Бев од кај што го купив не можеа да го најдат проблемот, не е софтверски поднесено тоа не знам што да правам од каде целосно да го изгасам. Мислам дека е поврзано нешто со енергијата затоа и ја барав таа програма.

Пробај во SAFE MODE дали така ќе ти прави.

Мислиш Power saver? Имам пробано и со тоа пак правеше така.

Не, мисли Safe Mode на Windows-от, рестартирај и стискај F8, коа ќе ти се појави менито одбери Safe Mode.

Луѓе ми кажаа дека требе да се купи некој дел за да можат да се поврат звучниците од ДВД на компјутер ама незнам ништо околу тоа.Ај ако може едно убаво објаснение како тоа оди...
ПОЗЗ...

Зошто кога одам во Safe mode се` е зумирано и екранот изгледа сосема поинаку како претходно. Може ли да биде во Safe mode а да си биде стандардно се` како пред тоа што беше?

Луѓе ми кажаа дека требе да се купи некој дел за да можат да се поврат звучниците од ДВД на компјутер ама незнам ништо околу тоа.Ај ако може едно убаво објаснение како тоа оди...
ПОЗЗ...
Сакаш звукот од компјутерот да ти се слуша на звучниците од DVD-то? Биди попрецизен малку.

Зошто кога одам во Safe mode се` е зумирано и екранот изгледа сосема поинаку како претходно. Може ли да биде во Safe mode а да си биде стандардно се` како пред тоа што беше?

Во сејф мод не работат драјвери и многу програми, затоа е така.

ПОЗЗ...

Ако звучниците ти се со појачало можеш директно со кабел во звучната од РС. Ако се без појачало, тогаш ќе треба дивидито да го поврзеш директ преку РС.

И цело време така треба да работам или? Како ќе знам дека проблемот веќе е решен, не ве сфаќам.

Не бре да работиш во сејф мод, туку само да пробаш дали и таму ќе имаш проблеми. Ако таму е добро, значи си зезнал нешто со драјвери или сетинзи. Уклучи нормално и избриши што треба.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Фан Клуб: Вардар
Не само што страната на фејсбук е златна, таа е и единствена верифицирана и меродавна. ФФМ денес ги тагнува сите екипи кои ќе играат Европа и го прави тоа на таа страна на Вардар, Ла Фиора го најавува натпреварот со нас и го тагнува на таа...
Соживотот во Македонија
Племето краде струја, краде вода, не плаќаат сметки, сечат и палат шуми, фрлаат ѓубре на секаде, милион диви депонии во нивните средини, го палат ѓубрето смрди корне, ние сите тоа го дишиме. Не вадат градежни дозволи, градат каде ќе стигнат, не...
Back
На врв Bottom