Toa e стандардно за сите апликации, сите апликации имаат различни пермисии(дозволувања) кои мора да ги прифатиш за да можеш да ја користиш, некои имаат 1-2 барања за пермисии, други имаат повеќеАј кажете што е тоа кога инсталирам игра на телефонот, пример ФИФА 12, ми кажува разно разни глупости пред да ја инсталирам, како на пример: ќе може да ми ги гледа контактите, да ми ја виде локација моментално каде што се наоѓам и разно разни глупости, едно 5-6 се.
А податоците ги избриша (Clear Data) или само кешот? Избриши ги и податоците и пробај пак.Го исчистив кешот , но пак не ме пушта со пасвордот . На самиот телефон стои црвен извичник и пишува грешка при најава како што ми е мелот и го внесувам тој нов пасс и не сака 100 пати пробав незнам веќе што да му правам.
Не можат да избришат слики, видеа и слични работи затоа што не се фајл менаџери, и да, може да се врати како што било предходно со негово бришење.Дечки дали тие ланчерите што се во google play пример GO Launcher EX можат да избришат слики,видеа и слични работи ако се инсталираат и дали ако не е ок можи да се врати како што било претходно со негово бришење?
Во ред фала многуНе можат да избришат слики, видеа и слични работи затоа што не се фајл менаџери, и да, може да се врати како што било предходно со негово бришење.
Sent from my Nexus
Ти треба https://play.google.com/store/apps/details?id=com.a0soft.gphone.app2sdДа прашам:кога инсталирам апликација без разлика дали е од store или од компјутер како таа апликација да ја инсталирам на мемориска пошто мене ми ги симнува на телефонот и имам проблем со меморијата т.е. ми останува малце меморија на телефонот и неам можност да симнувам повеке апликации ,,insufficient store memory,,
Да точно така јас имам ,,Apps on sd,,апликација,али кога сакам да префрлам дадена апликација во SD недава можност т.е. неможам да ја префрлам во картичката.Ти треба https://play.google.com/store/apps/details?id=com.a0soft.gphone.app2sd
да си префрлаш апликации од телефонската меморија на сд картица, исто така можеш да одиш во Settings pa application pa menage application и која апликација сакаш да ја префрлиш на сд картица кликни на неа и иди Move to SD.
Само треба да пазиш не сите апликации подржуваат префрлање на сд картица, т.е може некои функции да не ти работат откако ќе ја префрлиш на сд картица.
Пресними ги на телефонот, и бујрум.Симнав неколку апликации за андроидот во компјутерот ама не знам како да ги инсталирам во телефонот ај ако сака некој нека ми помогне.
Префрли ги во телефонот, направи некој фолдер со име АПК, и префрли ги таму, потоа со некој андроид менаџер за фајлови како пример Astro file manager ќе отидеш во фолдерот каде ти се .apk фајловите ќе кликнеш на некој од нив и ќе идеш инстал, но пред тоа мора да вклучиш да можеш да инсталираш апликации кои не се од маркетСимнав неколку апликации за андроидот во компјутерот ама не знам како да ги инсталирам во телефонот ај ако сака некој нека ми помогне.
Desire X во моментов е подобар.Луѓе ако може совет. Планирам да купам HTC ONE V. Дали некој има ваков телефон да сподели искуство???? Или пак е подобро да купам HTC Desire X???? Oднапред благодарам.