Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ako dusata evo zeludnikot tesko natie sto pijat alkohol.Kevi kazam za dusata vo prevod mu doaga sekiracija.ako gi sobirate problemite domasni i nadvoresni i lubovni kako osisuvac togas stvarno kevise cini deka dusata ve boli.душата е во желудникот
ко ќе боли душа или треба да се наполне или да се испразне душата за да се напраи равнотежа (јанг кјанг го викаат тоа во јапонија) значи прво се празни чоек, трпеливо, истрајно и темелно, седнуваш на шоља и ако треба земаш крстозбор, или од оние малите шахчиња па решаваш проблеми, или ако не си концентриран за ентелектуални работи - транзистор на батерии, едно бокалче ж’та и тегла корнишони... колку да помин времето. Значи од ко ќе исфрлиш се од душата , ќе видиш како се чуствуваш, ако си поаен - тоа било проблемот, ако пак си неарен - тогаш треба душата да се нарани, здрав добар појадок, компири пржени на маст, сирење, 2-3 јајца на око, ако остана од вчера од ручек тро грав или некоја манџа, пола сомун леб, некое љуто пиперче, уз то 2 чавчиња ракија, една чаша вино. Е тука веќе сега би требало да биди се во ред. Ако случајно пак не е , тогаш појди на доктор пошто или чиро проработил или на нервна база ти е нешто.
kuca poso.poso kuca iod toa moze da boli dusata vreme e za promena.......Најмногу се манифестира кога ќе изгубиш некоја сакана /сакан![]()
тоа“ во превод“ значи- фати го пријателот за гуша , купи шише виски и седни го удобно и почни да зборуваш , а тој само нека молчи и слуша - нека клима со главата и нека одобрува - кога ќе те ислуша -а може да потрае бајаги време сменете си ги местата и слушај го ти него дали и што има да кажеЛекот за душата е во зборот.
И јас го имам истиот проблем. Како се справуваш?same as me.
Напнатост - Главоболка
Лицата кои често се жалат на главоболка ,а немаат сериозен физиолошки проблем , буквално е создадена од психолошка и физичка напнатост.предизвикана од сопствени внатрешни конфликти .
Лично незадоволство- Висок притисок
Се јавува како последица на претерана одговорност и желба постојано да се работи. Лицата кои патат од висок притисок премногу се трудат да ги оправдаат туѓите очекувања, да стекнат почитување од другите , што често ги доведува во ситуација да заборават на своите потреби.
а и овие две, дефинитивно се точни за мене.
Лубрикант
Си напраив круг од позитивни луѓе, нон стоп сум негде.И јас го имам истиот проблем. Како се справуваш?
Си направила круг од позитивни луѓе за на кафе, ама за работно место и напорни родители тоа незнам дали можеш така лесно да го решиш.Си напраив круг од позитивни луѓе, нон стоп сум негде.
И сеа ич п не ми чуе.
Не знам од кога не сум имала такво чувство, дури и се зачудив шо си ме цитирал во темава![]()