Помош за избор на лаптоп

• Креатор на темата Креатор на темата Jане
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да земам нетбук 10` или некој 12` или 14` , дали некој има за да ми каже кој е најдобар.
Имам 15.6 но не можам секој ден да го носам од работа до дома. Овој го планирам само за дома и тоа гледање филмови и сурфање и да е помал од 15.6.
Се мислам меѓу овие два
http://amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=34594&id=85&l=3&q=&SupplierArticleID=&Action=

http://amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=35614&id=54&l=3&q=&SupplierArticleID=&Action=
на асусот малку му е тиња процесорот, али има многу добар дизајн, тенок лесен, супер е, за домашна работа интернет музика филмови ќе врши работа

на асусот малку му е тиња процесорот, али има многу добар дизајн, тенок лесен, супер е, за домашна работа интернет музика филмови ќе врши работа
Слаби се процесорите на нетбуковите, но добри се за најосновни потреби и лесен транспорт.
Имам работено со Acer 10` го бива за игри оние онлајн игри на фб, офис и други основни потреби, но пак има лош дизајн на тастатурата.
Има и 13.3 ама тие се 25к со E450 процесор, не вреди да се дава толку пари.
Е сега се мислам дали 14` каде може да додадам до 4ГБ рам, а на 10` максимум е 2ГБ.

Слаби се процесорите на нетбуковите, но добри се за најосновни потреби и лесен транспорт.
Имам работено со Acer 10` го бива за игри оние онлајн игри на фб, офис и други основни потреби, но пак има лош дизајн на тастатурата.
Има и 13.3 ама тие се 25к со E450 процесор, не вреди да се дава толку пари.
Е сега се мислам дали 14` каде може да додадам до 4ГБ рам, а на 10` максимум е 2ГБ.
Можеш на овој асусов да му ставиш 4 гига

знам дека x401 може да има 4ГБ, пишав за x101CH дека е максимум до 2ГБ
да, ама да го земеш тоа малото со лупа треба да гледаш, овој барем 14 инчи е, и има супер дизајн

Линк 1, Линк 2

Разликата во овие два е само SuperCharge и Durabatt батерија, и ГТ 630/635М како што гледам јас, така ? KV и KJ исто...

Има некоја друга разлика во нив што е 50еври плус?

Линк 1, Линк 2

Разликата во овие два е само SuperCharge и Durabatt батерија, и ГТ 630/635М како што гледам јас, така ? KV и KJ исто...

Има некоја друга разлика во нив што е 50еври плус?
не знам зошто 635 е поевтина од 630

Gledam na Facebook, AMC imaat nekakov popust do 15% na se zivo i divo tri dena 6, 7 i 8mi dekemvri, ama ne gi objavuvaat cenite so popust na sajtot, verojatno da ne gi cita valjda konkurencijata. Sto velite, vredi li da se odi da se pogledne. Gledam top laptopcinja i televizorcinja.
577997_473233659389615_1723524883_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom