Kad ode USA bice nokijaАлбанија до Токија.
Па и самиот CityMall е изграден за Косоварите,искрено кога и да пројдам се почесто гледам Косовски регистарски таблици,а и внатре преовладува нивниот број,за жал.Би сакал да сум грешка , но за жал ти си грешка
Мислиш дека кога ќе одат американците ќе можеш да правиш што сакаш?, не лажи се..............Ќе издишат кутрите како балон кога ќе престане Рамбо да ги брани, уствари доволно е да си отиде од тука па да имаат полоша судбина и од Авганистанците кои истиот ги бранеше а сега ги окупира со стаж веќе. Очигледно не се толку паметни за да согледаат што ги чека долгорочно, може ќе се изживуваат со нас и со Србите уште извесно време ама сметката ќе им биде многу скапа и секако дека ќе им биде наплатена.
Повеќето фирми внатре, што имаат дуќани, се со Албанци сопственици. JYSK, Vikor Chevignon, Carefour, Converse, Neptun, ...Па и самиот CityMall е изграден за Косоварите,искрено кога и да пројдам се почесто гледам Косовски регистарски таблици,а и внатре преовладува нивниот број,за жал.
А замисли место да вози од Косово за да купува од таму да си купи стан во таа зградата и на 50 метри да му биде трговскиот, епа за некој Косовари сонот ќе стане реалност. Како што Македонци купуваат станови на егејско море , така и косовари купуваат станови во Скопје. Земи од Приштина земи радиус воздушна линија 150 км ќе видиш дека нема појак економски, образовен,медицински , политички центар од Скопје. Факт е дека Косоварите секоја година трошат стотици милиони евра во Скопје. Што за операции во нашите приватни клиники, што за шопинг во Скопје, што за купување на наши производи и препродавање на Косово, Што за купување услуги од Скопје. што за купување станови и сл.Факт е дека Косоварите трошат големи пари во Скопје секоја година и тоа минимум 10 година наназад, што ако гледаш од економски аспект на Скопје му одговара, но ако почнат да се населуваат нема да ни е сеедно. Но и населување од Косовари не очекувам да биде некоја бројка над 3000-4000 во наредните 10-15 години па посериозно да ја измести етничката состојба во Скопје. Зошто Скопје има над пола милион жители а со се периферијата достигнува и преку 700 00. Ако го тргнеш Сарај од Скопје што вештачки го додадоа на Хартија со територијалната поделба од 2004 Скопје нема ни 14% Албанци. Плус Скопје има прилив на Македонци што се населуваат во Скопје од внатрешноста. Така да во секој случај Скопје е демографски осигуран, проблем ќе има во Куманово, а Тетово, Кичево,Гостивар,Струга веќе се во проблеми. Нема многу Македонци таму а и тие што се таму гледаат добар дел да се отселат од таму. А во оваа декада ќе ги изгубиме Струга и КичевоПа и самиот CityMall е изграден за Косоварите,искрено кога и да пројдам се почесто гледам Косовски регистарски таблици,а и внатре преовладува нивниот број,за жал.
Де шо сте пателе баш сакам да чујам кој беше тој Македонец што правел геноцид или било што ? па единствена нација што највеќе ги поддржувала 18% пред 2001 биле Македонците Скопје беше дадено на САД да може да бомбардира за да се спасат косоварите 200.000 ги примивме во Македонија зошто да се враќаат дома кога нема работа таму + сонот за голема алб е поостварив ако се врши ширење и понатаму косово е преплавено кажи пример баш да видам што се пателе од нас? ние ли сме криви што не бевте навреме социјализирани што да правиме кога живеете на врвови на планини и ако знаеш после тирана скопје беше најголем алб град што живеат албанци немој сеа да ги извртуваш работиве. Ама ние што сме виделе пак од 2000 до ден денес ... неможе таа горчина да се искажеМислиш дека кога ќе одат американците ќе можеш да правиш што сакаш?, не лажи се..............
Па не сте сити веќе колку сме пателе со вас, сега дополнителни закани упатиш, не е паметно да се закануваш вака.......знаејќи каква е состојбата во балканот........
Ова е една од ретките позитивни активности и е за поздравување.Собирам податоци и материјали за албанското проширување во централна и истиочна Македонија. Бидејќи евидентно е дека истото се случува и кај нас со исто темпо и слична стратегија. Во Повардарието и градовите како Велес, Прилеп, Битола. Исто така Скопските општини Карпош,Гази Баба и тн. Кога ќе комплетирам, ќе отворам посебна тема или со оваа ќе ја спојам, секој што има било каква информација нека ми прати во инбокс.
Јас колку што сум информиран, Куманово нема гајле, затоа што, колку што знам, таму е линија повлечена. Има села од кои на исток нема ниту еден Албанец., проблем ќе има во Куманово, ...
Проблемот се јавува што ке се насели во некоја зграда ќе купи стан не обраќаш внимание, понатака некој во друга зграда ќе купи стан и понатака приказната се продолжува сама. Не е исто за Град како Куманово да се населат 3000 Албанци и за град како Скопје да се населат 3000 Албанци таму ударот ќе биде 10 пати појак. Нека пише некој Кумановец ама нека биде реален ако ги знае точно работите како стојат. Без фантазии од типот не се населуваат Албанци туку се повлекуваат итн, или од типот готово пропаднавме нека даде реален коментар мислам дека CiTro... како Кумановец може да ни каже од прва рака како стојат таму работитеЈас колку што сум информиран, Куманово нема гајле, затоа што, колку што знам, таму е линија повлечена. Има села од кои на исток нема ниту еден Албанец.
А и за градот исто. Сеа колку е навистина така нека се јави некој кумановец па нека каже.
И сега за неуспехот на соживотот албанците се криви...................Ова е една од ретките позитивни активности и е за поздравување.
Добро би било да се има мапа од поголеми размери на која би се обележале точките кои се во сопственост на Албанци (станови, имоти и дуќани, фирми)
Така би знаеле, на пример кое маало отишло у курац, а кое е на пат.
Така исто така би знаеле кој шабан, да му ебам све, е прв у маало што продал имот/стан на Албанци. Тоа е многу битно за луѓето кои живеат во тие маала, да имаат увид во тоа дали на пример ќе можат децата да ги пуштат надвор, дали ќе треба железни ролетни на прозорите да ставаат и дале сеште можат навечер да шетаат.
Тоа ќе ни даде еден куп разни информации, како на пример, каде можеме да си го купиме сами својот куршум и мнооогу други нешта.
Да не должам, многу ОК идеја. Јас би ти помогнал со информации за фирми и недвижнини во некои од деловите на Скопје. Посебно за фирми (каде што можете сами да си ја финансирате личната пропаст)
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 20:49 ---
Јас колку што сум информиран, Куманово нема гајле, затоа што, колку што знам, таму е линија повлечена. Има села од кои на исток нема ниту еден Албанец.
А и за градот исто. Сеа колку е навистина така нека се јави некој кумановец па нека каже.
Искрено не ви посакувам ништо лошо и покрај тоа што се однесувате крајно нечовечки кон нас, но логиката ми кажува дека ако не се смирите скоро ќе го добиете тоа што си го барате со боринче... и не, не викам дека и нас ќе ни биде лесно, ама искрено за мене во ваква ситуација се е подобро отколку да живеам со вас во иста држава, а не па град.Мислиш дека кога ќе одат американците ќе можеш да правиш што сакаш?, не лажи се..............
Па не сте сити веќе колку сме пателе со вас, сега дополнителни закани упатиш, не е паметно да се закануваш вака.......знаејќи каква е состојбата во балканот........
По колку евра Албанците го купуваат квадратот станбена површина ако не е тајна?И сега за неуспехот на соживотот албанците се криви...................
За Куманово јас ќе ти кажам штом си заинтересиран.........
До центарот на градот од западна страна албанците се мнозинство, но има и албанци кои купуваат длабоко во другата страна на Куманово, имам еден роднина кој купи цело маало.........
И тие македонци кои останаа на оваа страна ги продаваат на големо куќите со многу скапа цена.........
Линијата е повлечена кај улицата која го тангира плоштадот....
Општо не знам, со примери ќе ти кажам......По колку евра Албанците го купуваат квадратот станбена површина ако не е тајна?
Се намршти и направи бесна фаца коа го пишуваше ова?Искрено не ви посакувам ништо лошо и покрај тоа што се однесувате крајно нечовечки кон нас, но логиката ми кажува дека ако не се смирите скоро ќе го добиете тоа што си го барате со боринче... ....