Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Еднаш напишав ама и пак еве ќе напишам, додека не ги видам во нападот Волкот Подолски и Чемба не очекувам многу голови , а и редно време е да се одмори Жиро го отепа од играње.
Подолски како шпиц ќе биде далеку покорисен одошто крило ;)

Анри ќе ја зголеми амбицијата во тимот, тоа е добра идеја.(y) Ама како што реков па не може 300 играчи да се продаваат и 300 играчи да се купуваат во рок од една година, резултатот е седмо место. Венгер ќе треба да размислува за создавање на еден стабилен тим, кој би редел успеси, ако не за 1-2 години, за 5 сигурно.

Далеку сме од шампионски тим, наместо секоја година да се засилува, тимот се ослабува. Цеск, Насри, Сонг, Перси се играчи кои требаше да се задржат, е тек тогаш ќе палевме и гасевме низ ПЛ и ЛШ!

Анри ќе ја зголеми амбицијата во тимот, тоа е добра идеја.(y) Ама како што реков па не може 300 играчи да се продаваат и 300 играчи да се купуваат во рок од една година, резултатот е седмо место. Венгер ќе треба да размислува за создавање на еден стабилен тим, кој би редел успеси, ако не за 1-2 години, за 5 сигурно.

Дефинитивно најлошто нешто што го правиме задњи 5-6 години е што продаваме и купуваме секоја сезона по 2-3 ца, али ова барем како вест(читај шпекулација) мене ми се допаѓа, посебно што се спомнати Заха и Хунтелар, баш некој што ни треба, али отом потом тек е декември на праг, има уште месец дена :)

Дефинитивно најлошто нешто што го правиме задњи 5-6 години е што продаваме и купуваме секоја сезона по 2-3 ца, али ова барем како вест(читај шпекулација) мене ми се допаѓа, посебно што се спомнати Заха и Хунтелар, баш некој што ни треба, али отом потом тек е декември на праг, има уште месец дена :)
Ако победиме 5 пати до јануари, пак никој нема да се купи, па ќе продолжат, можеби некоја низа од победи и после пак истото, како секоја година, одвај во првите четири.

И што треба Венгер да направи? Да го стави Волкот шпиц секоја утакмица како што бара? На Жиру што да му правиме? На десно крило позиција што да правиме?
Волкот е доста добар играч, но нема право да го уценува клубот, сака шпиц нека си иде во клуб кај што ќе го играат шпиц, ич не ме заболе.
Па нормално дека пари сакаат да прават, како на друг начин ќе станеме поконкурентни на трансфер пазарот?

Па можеби треба да го проба, да ротира понекогаш со централниот. Како што ќе правиме со Жиру, не е човекот машина да игра секоја утакмица по 90 минути, може да се најде компромис тука и ако се покаже Волкот како што треба као централен зошто и да не игра.
И што ако сме поконкуретни на траснфер пазарот? што добиваш со тоа? таленти?
Успеси се бараат, титули, не по секоја цена секако, ама сигурно не со продавање на капитените секоја година

Па можеби треба да го проба, да ротира понекогаш со централниот. Како што ќе правиме со Жиру, не е човекот машина да игра секоја утакмица по 90 минути, може да се најде компромис тука и ако се покаже Волкот како што треба као централен зошто и да не игра.
И што ако сме поконкуретни на траснфер пазарот? што добиваш со тоа? таленти?
Успеси се бараат, титули, не по секоја цена секако, ама сигурно не со продавање на капитените секоја година

Може и шамак да се употреби понекогаш...

Е ова се вистински фанови на Арсенал, а не како вас, се нешто ви фали :D

Можеби ќе бидат идните фудбалери и фудбалерки на Арсенал
banana.gif

ТУуууууу ама се шушка за Хунтелар.....Ај баш да видиме.....
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 18:30 ---
Е ова се вистински фанови на Арсенал, а не како вас, се нешто ви фали :D

(y)

--- надополнето: 30 ноември 2012 во 18:49 ---
Веќе цела недела па и повеќе се шушка за него, ама на крај ќе испадне не сме биле зинтересирани за него познавајќи го деде мој, или па овој пат ќе не изненади секако иде нова година ова она...
banjump.gif

Vote for your November Goal of the Month

Гласањето за гол на месец ноември, нормално Подолски неприкосновен на врвот со голот против Монпеље
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 19:26 ---

Гласањето за гол на месец ноември, нормално Подолски неприкосновен на врвот со голот против Монпеље

• Cazorla v Manchester United
    5%
  • Walcott v Schalke
    0%
  • Giroud v Schalke
    1%
  • Giroud's first v Fulham
    0%
  • Podolski v Fulham
    0%
  • Giroud's second v Fulham