Со буџетски пари во Скопје ќе се слави независноста на Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата никола-те
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ca

--- надополнето: 29 ноември 2012 во 23:18 ---
cabe ti e sve kolku sto vie imate vlast vo zapadna makedonija pocnuvajki od pola skopje pa do ohrid.. a albanija sovladuje so 100% negova teritorija,nemoj da zboruvas koga nemas vrska od nisto idi vo saranda dole so se granici so grcija ke vidis . a da ne zboruvame za mala prespa makedoncinjava sto gi ima okolu 10iladi naj vise tie ne se ni faktor ni sila da pravat nesto a albancive vo makedonija se skoro 1 milion i nie ve ebeme kako sto sakame i kuti cao
Гомнар,види во личната карта која држава ти пишува,види на корицата која држава на пишува?Ако си развеал стотина знамиња со чафки на нив незначи дека си зазел територија.Ако било така утре идам у Индија и веам Македонско знаме и ОП,Македонија до Индија да ти била.

Можеби не бил хирург со диплома, можеби бил овчар. Важно жртви имало.

Па тоа го велам и јас, не е важно дали е со диплома, дали е овчар, дали е ковач, важно се отфарани гради и се одземени срца.........
Искрено не ми пречи тие што ги креираа приказниве, туку ми пречи тоа што некои кои глумат интелигнети веруваат ов тоа............

многу ми се интересни ова шиповиве. ќе пробаш нешто културно да ги прашаш, да им кажеш, ама по се изгледа на многу виско ниво се прашањата. така да ај ќе пробам со нивен стил?
само ако видам шип од оваа страна на вардарот, ЧЕ ГО ПАЉИМ БРЕЕЕЕЕЕ.:pos:

ФОТО: „Погледнете што ми направија неколку Албанци во Старата скопска Чаршија“

Македонија | 29. ноември 2012 - 23:05
Читател на Press24 вечерва до нашата редакција ни ја испрати оваа фотографија. Тврди дека го нападнала група Албанци пред Страта скопска Чаршија

New
napadnatodalbanci.jpg

„Без никаква причина, без било каква провокација, група Албанци не нападнаа мене и моите двајца другари додека се враќавме од вечерната пијачка во старата скопска чаршија. Пред да влеземе во автомобилот, кој ни беше паркиран кај стоковната Илинден, веднаш до плоштадот Секндербег, група од 7 до 8 лица кои зборуваа Албански, се стрча кон нас. Успеавме да влземе во автомобилот, но тогаш еден од нив, зема столче кое не знам како се најде таму и со него удри во предното ветробранско стакло на автомобило. Се скрши стаклото, и ништо не се гледаше. За да побегнеме морав да го отворам прозорот за да гледаме каде возиме. Само што го отворив, добив огромен камен во лицето. Успеавме некако да избегаме и отидов во болница. Добив 5 конци на устата“ - вакво сведоштво вечерва пристигна до редакцијата на Press24.
Мочето чиј идентите и е позна на редакцијата инсистираше да остане анонимен. Вели дека излегувањето на пијачка минатата ноќ за него бил вистински кошмар.
Очекува полицијата да реагира брзо и да ги пронајде сторителите. Вели, местото било под видео надзор и дека очекува, брзо да дознае кој го нападнал и кои се причините.

http://press24.mk/story/albanci/foto-„poglednete-shto-mi-napravija-nekolku-albanci-vo-starata-skopska-charshija“

Е стварно не ги сваќам овие што одат таму.Нема место кај да трошат пари во Скопје па ај ќе одиме кај шкиптарите.Не сваќаат дека комотно може да ти збрцаат нож,да умреш на тротоар и никој од заштитениот вид нема да одговара за тоа.
Ја сум скоро секој втор ден у чаршија ... и досега сум немал некој поголем проблем. Али увек се осеќа напнатост иако вака личи на мирно.

• Ми се допаѓа
Reactions: dai
А зошто странци доаѓат во Македонија и се дружат со Македонци злосторници, а не со мирни и чесни Албанчиња потурчиња?Дечко, ај олабави жити се.На страна политиката и интересите, ама обичен странец веднаш знае кој и колку му одговара во животот.

Да, да цела Јужна Албанија е со православно население коешто ги боли стапот за вас.

Во Албанија 3000000 албанци, во Косово 2000000, а странецот да доаѓа во Македонија за да с едружи со албанци?????????????

Па се гледа како Македонија изобилува од туристи..............

Ја сум скоро секој втор ден у чаршија ... и досега сум немал некој поголем проблем. Али увек се осеќа напнатост иако вака личи на мирно.
ај у бурбон да пиеме една :)

Види брат,еднаш се дешава да те убијат...... :) се шалам.

Абе и јас кога учев средно 2001 секој ден бев на Бит пазар и никој ништо ми нема речено,ама имав другари два пати да отидат три пати ќутек јадат.Факт е дека се како глутница,заедно се силат,а кога се сами и они пазат каде одат.

Ќе дојде ден, кога ќе ни скисне и на нас! Провокација, до провокација, што знаеш, може ќе му скисне на Македончето....
Е тогаш ќе ве видиме шпончиња, ќе видиме во кој подруми ќе се скривате....
Сета таа љутина и бес што во нас се крие, ќе ви ја покажеме на виделина! Ќе дојде и тој ден!

Втор Бродец....

Македонците ги има околу 150 000 во Албанија и се малцинство коешто има најголем наталитет во Албанија заедно со Грците.Мала Преспа е место со најниска стапка на криминал, највисок процент на образовани луѓе спрема реципроцитет на население во Албанија и регион со скоро највисок наталитет во Албанија.

Тие не се фактор во Тирана, ама во Мала Преспа Албанци не стапнуваат(y).Исто како и во краеви каде што се Грци населени, а веќе пола Албанци православни почнаа Грци да се пишуваат.

Ако збориш дека немаме религија прашањето е кој стана ПОТУРАК за време на Отоманската империја и кој менуваше 60 пати религија за пари?Сега Кинезите ќе ви дадат гранд за автопатишта, па можеби и будисти ќе станете.

Колку сакаш напиши, мене ме интересира само колку се запишани на попис..............

Имавме и потураци, имавме и такви кои се бореа против османлиите, а не како вас секој ја продаваше жената и ќерката кај султанот и стануваше богат, а албанецот верата ја менува но кога се работи за семејството и турчинот знае што ќе го снајде..............
И грција ја ослободивме од турците...............

Мене не ми пречи каква вера ќе имаат албанците, дури јас би се залагал албанците да го следат примерот Ругова и да се христијанизираме симболично............

ca

--- надополнето: 29 ноември 2012 во 23:18 ---
nie ve ebeme kako sto sakame i kuti cao
Срам те било.Вака ли те учеа дома да се однесуваш?Ти друже можеш да ебеш пингвин во мантил,ништо повеќе од тоа.А нас не ебат политичарите наши,немај илузии дека ти имаш можност нешто да ебнеш.Ајмир.

Има ли институции во оваа државааааа...алоооо, што треба уште да се случи...
и не ми серете вмро, сдс, државата ни отиде, да не смеееш да се движиш слободно. Не сакам да сум во кожата на оние од Тетово, Гостивар, Чаир.... таму дефинитивно нема држава и оставени се сами на себе.... под итно треба да се преземе нешто , зошто косово не ни бега...
Ќе повторам истите методи што се применуваа таму се применуват и врз Македонците во западна Македонија.

Колку сакаш напиши, мене ме интересира само колку се запишани на попис..............

Имавме и потураци, имавме и такви кои се бореа против османлиите, а не како вас секој ја продаваше жената и ќерката кај султанот и стануваше богат, а албанецот верата ја менува но кога се работи за семејството и турчинот знае што ќе го снајде..............

Мене не ми пречи каква вера ќе имаат албанците, дури јас би се залагал албанците да го следат примерот Ругова и да се христијанизираме симболично............
Еве јас ти кажувам .Познавам девојка Шиптарка христијанка што студира во Скопје.Самата кажува дека во Корча врие од Македонци, а Албанија признава само Македонци во Мала Преспа.

Едмонд Темелко ти е доволен пример за тоа колку Албанија ги почитува правата на другите малцинства со сменето име.Веќе многумина Македонци почнаа пак да си ги враќаат старите имиња во Албанија.

Само незнам кој секој втор во Македонија има роднини Турци и Босанци и има ориентални фаци затоа што е “чисти Илир“, и незнам кој највеќе емигрираше во Турција после втората светска војна и стануваа најголеми Турци таму(y)

e vaka izgleda denesna ALBANIA
--- надополнето: 29 ноември 2012 во 23:21 ---
natalitet-srbija-velika-albanija-plan-mlade-osvajanje-albanci-srbi-1328585176-45062.jpg
ХАха и коа се разбуди целиот мокар помочан :D глеам нешто сте навлегле и во нашиот егејски дел , абе абдал несте ни свесни колку ќе ви излезе на нос оваа ваша еуфорија сега
--- надополнето: 29 ноември 2012 во 23:47 ---
Ќе дојде ден, кога ќе ни скисне и на нас! Провокација, до провокација, што знаеш, може ќе му скисне на Македончето....
Е тогаш ќе ве видиме шпончиња, ќе видиме во кој подруми ќе се скривате....
Сета таа љутина и бес што во нас се крие, ќе ви ја покажеме на виделина! Ќе дојде и тој ден!

Втор Бродец....
Бродец незнам ама Радуша 2001 г не им бега ....5000 учки загинати
--- надополнето: 29 ноември 2012 во 23:49 ---

грците ви праќаат едно големо ФАЛА за ослободувањето :LOL::facepalm:

Еве јас ти кажувам .Познавам девојка Шиптарка христијанка што студира во Скопје.Самата кажува дека во Корча врие од Македонци, а Албанија признава само Македонци во Мала Преспа.

Едмонд Темелко ти е доволен пример за тоа колку Албанија ги почитува правата на другите малцинства со сменето име.Веќе многумина Македонци почнаа пак да си ги враќаат старите имиња во Албанија.

Само незнам кој секој втор во Македонија има роднини Турци и Босанци и има ориентални фаци затоа што е “чисти Илир“, и незнам кој највеќе емигрираше во Турција после втората светска војна и стануваа најголеми Турци таму(y)

vo albanija ima ortodoksni no nema makedonci..........do pred 20 god tie bea bugari,
Ako odime so toa da gi vratime imiwata i prezimiwata, va[ite prezimiwa pred 100 - 200 gi nemaa lepenkite -ov- , -ev- ,-ovic-, -ovski-, tuku bea petrush, rista, arnauti, kuci (prevedeno vo crven) itakanatamu.......
Ma shto zboruvash, ima takvi koi se vanabealbanci, ima i romi i turci koi sakaat da se albanci, i dobrodojdeni se, nie ne sme rasisti kako vas.........
Nie sigurno nemame sekoj vtor rodnina turci, barem vo moeto po[iroko semejstvo nemame voop[to.............
A albancite shto se proterani vo Turcija e druga rabota............

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom