Кромид и лук

• Креатор на темата Креатор на темата Fir_Maked
  • Време на започнување Време на започнување

Кромид или лук?

• Кромид

Гласови: 91 26,7%
  • Лук

Гласови: 24 7,0%
  • Ни едното, ни другото

Гласови: 70 20,5%
  • Двете

Гласови: 156 45,7%

• Вкупно гласачи
    341
Гласав за лук иако јадам и кромид, ама лукот посебно го обожавам, особено вкусот и се што е поврзано со лук. Мммм, баш прееска си правев некоја измишљотина од јадење кое се состоеше од тиквици, свежи печурки, интегрален ориз, маслинов зејтин, малце вино, зачини, се тоа во тава на рингла и едно 5-6 чешниња лук прсти излижав.:vozbud:
мхмхмхмх што вкусно звучи ова мора да се проба
Одамна успеаа да ме убедат дека се здрави за јадење,па ги јадам и двете а после џвакам кафе за убивање на мирисот:)
сум чул за џвакање на магдонос али за кафе искрено прв пат слушам и баш ме интересира дали делува зашто страхотно ми треба :pos: :pos:

иначе јадам и кромид и лук не ми смета во ниедно јадење поготово сега пинџурче со лукче и сиренце абе прсти да излижеш:wink:

kromidce jadam ama luk ne.Najpokje jadam kebapi i riba so kromid ama da nalutnuva malku kromidceto

Ни едното ни другото.Кромид не јадам ама пак можам да поднесам ама ако нешто навистина мразам од јадење тоа секако е лукот.

Си ги сакам и си ги јадам.Мада лукот многу ретко поради здравствени причини ама јадм понекогаш.Кај нас дома нема јадење што се прави без лук и кромид.

КРОМИД ЈАДАМ А ЛУК НЕ КАКО ПОРАНО ШТО ЈАДЕВ :nesvest: :kesa:

Поќе кромид сакам и јадам ко ќе не треба да излегвам од дома.Ама сега ако порачам шопска нема бегање:)или пак со скара.И лук јадам ама во таратур или во сосој.

баш ме интересира дали делува зашто страхотно ми треба
Колку што имам слушано од луѓе наоколу,делува. Јас немам пробано зошто не поднесувам кафе, така да китка магданос не ми бега или две лажици оцет растворени во голема чаша вода или маслинки (понекогаш сите заедно). И топ сум :kesa:

Уф не јадам ни тоа ни тоа така посебно бљак

Кромид... лук бљак не можам да поднесам....

Kромид да лук не а како мал обратно лук да кромид не :S

Шопска без кромид ич не ја ни помирисувам - бљак. Прекрасно е што сега има млад кромид и у зима! Исто и со мевце како крцка ммм ммм огладнев у 8 и пол сабајле бе.

Лук повеќе сакам како мириса кога се готви, отколку да го јадам. Не ми праи киселини, ама ми паѓа притисок и ми се приспива. Ми помага за несоница, место апче за спиење едно лукче и за 20 минути се комирам.

А последиците од конзумација, решливи се:
- обавезно: миење заби 5 минути детално
- џвакање магдонос.
- пиење млеко или јогурт. млекото има својство да ги врзува несаканите мириси и супстанции и е многу делотворно
- кафе не помага
- конзумирање заедно со друштвото е секогаш решение :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom