Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994
Член од
9 октомври 2009
Мислења
199
Поени од реакции
98
Orthophill, колку што знам вие чекате богот да воскресне не нов пророк да дојде така?
Затоа реков ВИЕ, христијаните, да си го воскресните богот, бидејќи Новиот Завет нема да воскресне никаков бог... види погоре зошто мислам така...
Христос воскресна во третиот ден според писанијата. Сега ние чекаме да слези од Небесата, да го испрати во огненото езеро лажниот месија и да им суди на живите и умрените(кои ќе воскреснат). Кога ќе биди тоа не знаеме, ама знаеме дека пред да дојди Христос, ќе дојди Антихристот кој ќе биде крунисан за светски владетел во возобновениот Ерусалимски храм. Евреите ќе го прифатат Антихристот за месија(помазаник, христос).

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.201
Христос воскресна во третиот ден според писанијата. Сега ние чекаме да слези од Небесата, да го испрати во огненото езеро лажниот месија и да им суди на живите и умрените(кои ќе воскреснат). Кога ќе биди тоа не знаеме, ама знаеме дека пред да дојди Христос, ќе дојди Антихристот кој ќе биде крунисан за светски владетел во возобновениот Ерусалимски храм. Евреите ќе го прифатат Антихристот за месија(помазаник, христос).
Па за тие списанија јас велам дека се малку проблематични и го касапат еврејскиот закон. Грк што може да направи никој друг... сведоци сме на тоа нели? :(
„Знаете“ е претежок збор за христијанин кој што зборува за Новиот Завет. Вие верувате, не знаете.
Тоа го реков погоре... И зошто Евреите се по default криви за христијаните? Зошто Евреите, а не на пример кинезите или Маите да го прифатат тој некаков си загадочен анти-спасител(христос ми е премногу грчки)? Стандард муабет кога сакаш да го дискредитираш старото учење, кое и те како не е мртво ами веќе 3000 години постои од каде што се појави и „воскресна“ Исус ( יהשוה - тргни го шин и ќе го добиеш едно од имињата на еврејскиот бог ) и сега се чека да дојде.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Значи Евреите овој пут дебело ќе го попушат.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.201
Значи Евреите овој пут дебело ќе го попушат.
Според Orthophill , евреите што се зафркнаа со Исус, се зафркнаа, кој како евреин не го послушаа, сега ќе им го пушти анти-спасителот на светот да ги дотепа (или христијаните да ги нападнат и да ги испоубијат сите евреи, иако така би оделе против Исус).
Дури ни седумте цркви во Азија - мислам дека на еврејски е עשיה (ашијах - материјалниот свет) и седумте цркви и те како не се ЦРКВИ! Но како што реков, грците и нивниот јазик кога ќе се замешаат... хаос. Посебно ако не се упатени во еврејските догми и учења... ете ти христијанство со уште еден куп следбеници кои ВЕРУВААТ а не знаат.
Пу јазк...

Член од
9 октомври 2009
Мислења
199
Поени од реакции
98
Светите апостоли и евангелисти Лука и Јован и тоа како биле учени, свети апостол Павле бил фарисеј. И се` убаво 2000 години, и опс сега се јавува некој и ги обвинува дека не знаеле теологија...
Свашта.
Евреите, а не Маите и Кинезите го чекаат месијата. Евреите Го мразат Христос, бидејќи не им го даде царството земско кое го бараа(т). Антихристот ќе им го даде... Но, нема само Евреите да му се поклонат, и некои други кои не го примиле печатот на Светиот Дух (светата тајна миропомазание) или се откажале од него(премин во разни секти, правење на гревови и некаење за нив).
Кој не го сака печатот на Светиот Дух, ќе го прими печатот на Антихристот и во наследство ќе го добие местото во геенското езеро.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Светите апостоли и евангелисти Лука и Јован и тоа како биле учени, свети апостол Павле бил фарисеј. И се` убаво 2000 години, и опс сега се јавува некој и ги обвинува дека не знаеле теологија...
Свашта.
Евреите, а не Маите и Кинезите го чекаат месијата. Евреите Го мразат Христос, бидејќи не им го даде царството земско кое го бараа(т). Антихристот ќе им го даде... Но, нема само Евреите да му се поклонат, и некои други кои не го примиле печатот на Светиот Дух (светата тајна миропомазание) или се откажале од него(премин во разни секти, правење на гревови и некаење за нив).
Кој не го сака печатот на Светиот Дух, ќе го прими печатот на Антихристот и во наследство ќе го добие местото во геенското езеро.
Знаев дека исламот и сите останати секти се дело на антихристот:D

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.201
Јас мислам дека не се Маите или Индијанците тие кои чекаат анти-христ бидејќи „Богот“ не знаел дека уште постојат тие народи онаму, зад големото море :)

И ти не ме разбираш: НЕПИСМЕНИ СЕ ГРЧКИТЕ ПРЕПИШУВАЧИ ОД КОЕ Е СОСТАВЕНО ТВОЕТО ПИСМО ЗА БОГОТ КОЈ ШТО ЌЕ ДОЈДЕ! Неуки во врска со евреите и нивниот закон, или намерно игнориран! Грчка работа! Не е така? Во IV век не верувам дека биле живи тие учени луѓе... препишувачите си го направија своето!
Затоа велам дај да го воскреснеме повторно богот за да може да дојде пак како што треба...

Не ме читате воопшто, ме чувствувате вие рисјаните ко непријател... бре!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Јас мислам дека не се Маите или Индијанците тие кои чекаат анти-христ бидејќи „Богот“ не знаел дека уште постојат тие народи онаму, зад големото море :)

И ти не ме разбираш: НЕПИСМЕНИ СЕ ГРЧКИТЕ ПРЕПИШУВАЧИ ОД КОЕ Е СОСТАВЕНО ТВОЕТО ПИСМО ЗА БОГОТ КОЈ ШТО ЌЕ ДОЈДЕ! Неуки во врска со евреите и нивниот закон, или намерно игнориран! Грчка работа! Не е така? Во IV век не верувам дека биле живи тие учени луѓе... препишувачите си го направија своето!
Затоа велам дај да го воскреснеме повторно богот за да може да дојде пак како што треба...

Не ме читате воопшто, ме чувствувате вие рисјаните ко непријател... бре!
Хепта почни да внимаваш, оти може како непријател и да те запалат на плоштад :D

Член од
9 октомври 2009
Мислења
199
Поени од реакции
98
Свети Павле, свети евангелисти Јован Богослов и Лука пишувале на грчки.
--- надополнето: 29 ноември 2012 во 14:09 ---
На ѓаволот, најчесто. Антихристот уште не е зацарен, а можеби е роден.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.201
Доказ дека пишувале на грчки?
Има оригинали? И зошто би пишувале на грчки што зборувал Исус кога Исус зборувал арамејски?
Симултан превод...
КАде се оригиналите?
Не е новиот завет составен од препишувачи од III-IV век?
Хм?

Член од
19 март 2012
Мислења
386
Поени од реакции
212
како може да верувам у нешто шо непостое ?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Donald,

ако кажам дека си во право за погоре напишаното, што ќе речеш?...:D
--- надополнето: 29 ноември 2012 во 15:14 ---
како може да верувам у нешто шо непостое ?
А „тоа„ шо не постое, не постое оти Ти велиш дека не постое, или имаш доказна постапка, со која покажуваш дека не постое?...:confused:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Христос воскресна во третиот ден според писанијата. Сега ние чекаме да слези од Небесата,
Почекајте уште некој милениум, но ако може во тишина да чекате, не гњавете...

Kajgana Shop

На врв Bottom