Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.255
- Поени од реакции
- 12.266
А кој вели дека се држиме до книгите на некаков пророк?
Тоа што ти цитирам на форумов од Кроули ти е валиден доказ? Те иритира тоа? Кога велам јас искуството е битно, вие не, верата ќе ве спасува. Ајде да видиме колку ќе спаси.
Сигурно нема да ти ги дадам овде праксите море човек. Имам дадено завет да молчам за тоа и да не откривам ниту знак кој ќе асоцира кон нешто...
Велиш: Нели во науката постојано нешто се обновува и се подобруваат предходните научни откритија и се оди напред?
Јас ти одговарам: Да! Многу е сменето, но не е дадено на профаните да знаат. Премногу глупости ќе правите од незнаење и детско однесување. Затоа... ве чуваме
Во нашиот случај (кои сме тоа НИЕ?) мотото е само почеток од каде се почнува и што ти знаеш за НАС освен тоа што ти е дозволено да знаеш за нас, ако некогаш си бил запознаен со тоа НАС?
Што забегуваш во врска со НАС? Глупости зборување од кој знае кои причини не те прави многу подобар од она што го велиш ти за НАС...
Ете пак, Werther, ете ти доказ гледаш... мора да има досадни кои ќе ни кажат какви сме Пророк сум станал, гледам во иднината
П.С. И ова оди во правец телема, телемити, тајни организации итн итн... порака нели сакаш да ми пратиш како порано? Да се помуабетиме?