Секти

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
А кој вели дека се држиме до книгите на некаков пророк?
Тоа што ти цитирам на форумов од Кроули ти е валиден доказ? Те иритира тоа? Кога велам јас искуството е битно, вие не, верата ќе ве спасува. Ајде да видиме колку ќе спаси.

Сигурно нема да ти ги дадам овде праксите море човек. Имам дадено завет да молчам за тоа и да не откривам ниту знак кој ќе асоцира кон нешто...
Велиш: Нели во науката постојано нешто се обновува и се подобруваат предходните научни откритија и се оди напред?
Јас ти одговарам: Да! Многу е сменето, но не е дадено на профаните да знаат. Премногу глупости ќе правите од незнаење и детско однесување. Затоа... ве чуваме :)

Во нашиот случај (кои сме тоа НИЕ?) мотото е само почеток од каде се почнува и што ти знаеш за НАС освен тоа што ти е дозволено да знаеш за нас, ако некогаш си бил запознаен со тоа НАС?
Што забегуваш во врска со НАС? Глупости зборување од кој знае кои причини не те прави многу подобар од она што го велиш ти за НАС...

Ете пак, Werther, ете ти доказ гледаш... мора да има досадни кои ќе ни кажат какви сме :) Пророк сум станал, гледам во иднината :vozbud:

П.С. И ова оди во правец телема, телемити, тајни организации итн итн... порака нели сакаш да ми пратиш како порано? :D Да се помуабетиме? :D

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.406
Поени од реакции
4.275
Абе ти ако не дојдеш да ми кажеш кој друг? Го нема Ipsissimus да го спасуваш, па сега мене ме најде? :)

Да те потсетам бидејќи ме мрзи да се тегавам со тебе:
Методот на Науката - Цел на Религијата. Ова е нечие мото. Нечиј правец на работа. Ако ова тебе ти е исто со верување, со религија, со секти...
Твој проблем :)

Не можам за никој да тврдам дали е свесен, заспан ваков онаков, ама може да кажам дека многумина се досадни со тоа што постојано велат на другите дека се заспани, во грешка, дека вистината не е тоа итн итн... А досадни, мора да има за да ние бидеме таман. Лисицата е паметна бидејќи другите животни околу нејзе се глупи! Да не заборавиме :D
Друже прочитав неколку твои постови овде и во темата за масоните..... Ти никако не си член таму каде што тврдиш дека си. Речникот и начинот на пишување те издаваат дека не си ти еден од БРАЌАТА а уште повеке те издава незнаењето. Ти само си влегуваш во филм дека припаѓаш некаде и под велот на анонимноста на форумов уживаш во себезалажувањето мислејќи дека и другите си ги излагал. Луѓето од редот за кого се преправаш дека припаѓаш се многу начитани, многу искусни и умерени во дискусии и со многу пристоен речник и во никој случај не користат наврееди а ти во тоа никако не се вклопуваш.
--- надополнето: 28 ноември 2012 во 15:18 ---
Тоа што ти цитирам на форумов од Кроули ти е валиден доказ? Те иритира тоа? Кога велам јас искуството е битно, вие не, верата ќе ве спасува. Ајде да видиме колку ќе спаси.

Сигурно нема да ти ги дадам овде праксите море човек. Имам дадено завет да молчам за тоа и да не откривам ниту знак кој ќе асоцира кон нешто...
Велиш: Нели во науката постојано нешто се обновува и се подобруваат предходните научни откритија и се оди напред?
Јас ти одговарам: Да! Многу е сменето, но не е дадено на профаните да знаат. Премногу глупости ќе правите од незнаење и детско однесување. Затоа... ве чуваме :)

Во нашиот случај (кои сме тоа НИЕ?) мотото е само почеток од каде се почнува и што ти знаеш за НАС освен тоа што ти е дозволено да знаеш за нас, ако некогаш си бил запознаен со тоа НАС?
Што забегуваш во врска со НАС? Глупости зборување од кој знае кои причини не те прави многу подобар од она што го велиш ти за НАС...

Ете пак, Werther, ете ти доказ гледаш... мора да има досадни кои ќе ни кажат какви сме :) Пророк сум станал, гледам во иднината :vozbud:

П.С. И ова оди во правец телема, телемити, тајни организации итн итн... порака нели сакаш да ми пратиш како порано? :D Да се помуабетиме? :D
Не се филмај;)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Абе ти велам јас дека во талемата е спасот....
ништо не разбираат ова вернициве....

W

Werther

Гостин
Абе ти ако не дојдеш да ми кажеш кој друг? Го нема Ipsissimus да го спасуваш, па сега мене ме најде? :)

Да те потсетам бидејќи ме мрзи да се тегавам со тебе:
Методот на Науката - Цел на Религијата. Ова е нечие мото. Нечиј правец на работа. Ако ова тебе ти е исто со верување, со религија, со секти...
Твој проблем :)

Не можам за никој да тврдам дали е свесен, заспан ваков онаков, ама може да кажам дека многумина се досадни со тоа што постојано велат на другите дека се заспани, во грешка, дека вистината не е тоа итн итн... А досадни, мора да има за да ние бидеме таман. Лисицата е паметна бидејќи другите животни околу нејзе се глупи! Да не заборавиме :D
Хепта на Ѓурџиеф паметот му е замаен целиот,неможеш со човек кој е член на екстремно конзервативна-христијанска секта да се разбереш.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Хепта на Ѓурџиеф паметот му е замаен целиот,неможеш со човек кој е член на екстремно конзервативна-христијанска секта да се разбереш.
Христијанството не е секта.....
Талемата е секта....или требе да ти нацртам?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Кој филм го гледаше за „браќата“ вчера, па дојде да ми кажеш какви сме денес?

Ова е форум, ние сме научени да бидеме такви какви што се тие околу нас... да не одскокнуваме. Ќе не каменуваат инаку... знаеш, луѓе :)

Gurdjieff, како започна христијанството? Како секта од јудејските пракси... Мисли малку бре човеку... Христијанството почна како копија на јудаизмот... како секта... ај сега де..

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.611
Поени од реакции
1.160

:facepalm:Искуство не се добива со читање книги кои даваат одредени патокази за препознавање на духовната состојба во одреден ритуал или натани и случки во секојдневието.
Додека не стигнеш до момент кога нема да имаш потреба од било какви книги,ќе бидеш дел од некоја група,верување,филозофија на живеење,преку кој ќе мора да го прилагодуваш својот живот,да даваш заклетви,да ги бараниш итн,а тоа не е ништо друго освет СЕКТА.
Но тоа не значи дека ти си секташ,во таков случај оној кој следи било каква група е РЕВЕН ВЕРНИК.

Со тоа што демек криеш нешто, наликуваш на каобоец кој во појасот има пиштол,како да сакаш надмоќност да покажеш.Немаш ништо,многу ниско од твоја страна да се гордееш со нешто такво.

Пророк,??:pos:
Секта за произвоство на пророци:tapp:
Но ако ти тврдиш дека си пророк,ОК:facepalm:

Па за секти зборуваме.
Не си ги кревај акциите овде на форумов,ако некој ми прати порака ,тоа беше ти.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Оф леле... алф оди бре прогонувај го Ipsissimus и поправај го и влечи го во својата црква море, кај ме најде мене сега да ми досадуваш? :LOL:
Форум, акции, пророци, секти, Еден бог, вистинска религија, хептаграм, провокатор...
:pos:
Алф, сарказам човек, сарказам знаеш што е? Малку да ја омекне човек темата, инаку сите ќе испаднеме секташи како што запнаа некои :)

И да, јас ти пишав порака, но не за да ти зборувам за телема, а ти ми запна со твоите форумски проповеди, уште за рака да ме фатиш и да ме носиш во црква :D
Така прават баш сектите кои се размножуваат низ христијанството (исламот нема толку ревносни „верници“ кои досадуваат на другите).
2000 години, мораше да се појават минимум толку секти во една философија како христијанството, тоа е тоа.

П.С. На форумов сигурно не сме за некакви акции, ами за пријателство и непријателство...Ако тоа ти се акции тебе, ок
Аман, како „болни“ се однесувате понекогаш во врска со форумов... живнете. (y)

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.611
Поени од реакции
1.160
Како и секогаш,наместо да коментираш на темата ти зборуваш за коментаторот.:facepalm:

Во недостаток на аргументи,можеби нападот ти е најдобра опција.Се разбира дека тоа ке го оквалификуваш како некој да ти досаѓа,те малтретира или зборува тоа што тебе не ти одговара.
И читајме подобро,никаде не реков доколку следите секта дека сте стекташи,кажав дека се ревни верници.

Ревно верувате во тоа кон кое сте се определиле да го следите,проучувате,достигнете...итн.

п.с.темата не е alf.
темата е секти,имаш да кажеш нешто во врска со тоа,ревен вернику.:tapp:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Како не е темата за тебе? Не си и ти припадник на некоја христијанска секта?
Православен христијанин си? Ако не си, тогаш по default одиш во групата секташи кои не ја препознале ВИСТИНСКАТА Христова Црква чија глава е Тој!
Не е битно ти како ќе ги наречеш, ами како ќе те жигосаат оние од Црквата. Нели :)

„Ревен вернику“ ми велиш... а мене ме осудуваш дека зборувам за соговорникот. Чекај, да те навредам: Христијанину низаеден :)

Аргументи за секти ги кажав: во вистинската религија нема секти. Во христијанствотот има секти(секти во христијанска смисла), значи не е вистинска религија која ќе спаси било кој.
Затоа и произлегуваат разно-разни учења од една вера чии верници за да не бидат збришани и заборавени мораат да ги напаѓаат тие нови учења (надополнети верзии на матичната вера) и да ги нарекуваат секти...

Што имаат фајде од тоа денес, јас не знам... тие сигурно знаат што добиваат ако некое учење го наречат секта... а други ги следат во бунило и незнаење и го прават истото без да знаат било што.
Луѓе...

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.611
Поени од реакции
1.160
Како не е темата за тебе? Не си и ти припадник на некоја христијанска секта?
Православен христијанин си? Ако не си, тогаш по default одиш во групата секташи кои не ја препознале ВИСТИНСКАТА Христова Црква чија глава е Тој!
Не е битно ти како ќе ги наречеш, ами како ќе те жигосаат оние од Црквата. Нели :)
:)
Не сум ништо од тоа што наброја,тоа се квалификации и поделби за човекот.:P

„Ревен вернику“ ми велиш... а мене ме осудуваш дека зборувам за соговорникот. Чекај, да те навредам: Христијанину низаеден :)
Нема кој да се навреди.;)

Аргументи за секти ги кажав: во вистинската религија нема секти. Во христијанствотот има секти(секти во христијанска смисла), значи не е вистинска религија која ќе спаси било кој.
Затоа и произлегуваат разно-разни учења од една вера чии верници за да не бидат збришани и заборавени мораат да ги напаѓаат тие нови учења (надополнети верзии на матичната вера) и да ги нарекуваат секти...
Каква вистинска религија,што збориш.
секоја религија,гупа,организација или одреден правец на филозофија преставува секта.
Вистината се губи со самото делење,именување и декларирање во општеството како посебна група.

Тоа не произлегло од вистината,тоа го прават луѓето.

Секоја таква група е потикната од еден човек или повеќе и истата се шири со верувањата и филозофијата придобивајќи членови.
За жал на таква припаѓаш и ти,поголемото припадна на помалото.
Кое од што произлегло,филозофијата(верување) од човекот или човекот од филозофијата?

Што имаат фајде од тоа денес, јас не знам... тие сигурно знаат што добиваат ако некое учење го наречат секта... а други ги следат во бунило и незнаење и го прават истото без да знаат било што.
Луѓе...
Не им треба никаква група,ниту религија или филозофија,но тоа е друга тема.
Тешко е да се биде само човек,гол човек.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
За жал грешка си во врска со Хептаграм, ама ајде, нека се радуваат децата :)
Од луѓе се е произлезено бре. Да не си ти од Мелмак навистина?
Што не е произлезено од човекот? Хм? Ова што ти го зборуваш, не е од тебе?
Од друга страна пак, секој е Бог. Така да се е божествено!
Ете така... :)

Не си гол човек, ама ајде. Нека ти биде по твоја волја (y) Сепак сум телемит!

Kajgana Shop

На врв Bottom