Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
27 ноември 2012
Мислења
13
Поени од реакции
5
Првите 2-3 недели нормално тешко е според мене но гледај тие xxx Мисли да ги тргаш настрана бидејќи додека размислуваш на овој начин само можеш да ја уништиш врската, бидејќи врска не се гради на недоверба јесте да те мачат но гледај да гледаш малце поведро на овие работи сепак ако тој те сака искрено и ако ти е верен нема ништо да се случи а и за џабе ќе се нервираш и ќе имаш лоши мисли само ќе ти биде загубено времето залудно ако размислуваш на овој начин така да гледај разговарај со него повеќе да се гледате во живо или пак ако веќе евентуално до толку е зафатен гледајте да се гледате секој ден барем преку нет на skype,facebook и тн. поздрав (y) и без нервози до толку.
Тоа да морам да признаам дека е тешко првите 2-3 недели... А и во право си за тоа дека треба да ги исклулам тие мисли и да продолжам да верувам дека ништо нема да се случи.. Ќе пробам се да решам без нервози (y) Фала ти!

S

Stef Bachatero

Гостин
Нова сум на форумот.. ми треба помош! Мојот дечко замина да студира во Скопје.. но јас не сум таму.. многу ме тепаат болни филмови и се помалку почнувам да му верувам.. Како да ја задржам довербата кон него и да продолжам понатаму во оваа врска ( во која се гледаме се поретко )?
Сите тие врски на далечина идат кон пропаст,џабе колку и да се труди и да вложи кога тогаш еднаш балонот ќе пукне од некоја страна...

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Види сине, ако дечко се дружи со алкохолот, бегај, бегај колку што те држат нозе! Немој случајно да си пробала да го залапаш (ко шо предлага друг Крузер), зашо може да му се бендиса, па ОН да ти се закачи трајно.

Значи, фаќај магла!

Еј, и не дека му е некаков плус што нема излезено со друга. Сфаќаш нали?

Бај д веј, тврдам дека никој ама баш никој не сака да биде ЗАЛАПАН. Абе замисли си, си стоиш ти така и си мислиш кој термин да го фатиш у Синемакс за Џејмс Бонд и одеднаш некој ти нарипува и следно што осечаш е неговиот јазик у грло. Ја викам ОХИ за залапувањето!

Се слагам едино дека треба да си ја бараш среќата на друго место...најнајнајозбилно.
Е де, добри си рече Крусер. Ти го направи типов некој пијаница. Едноставно како и сите машки, си сака да се опушти со друштво, чашка две винце, ништо страшно.

Член од
18 ноември 2008
Мислења
621
Поени од реакции
612
Нова сум на форумот.. ми треба помош! Мојот дечко замина да студира во Скопје.. но јас не сум таму.. многу ме тепаат болни филмови и се помалку почнувам да му верувам.. Како да ја задржам довербата кон него и да продолжам понатаму во оваа врска ( во која се гледаме се поретко )?
Е добро де отишол да студира...Ако тој сака да те изневери, ќе го направи тоа и ти нема никогаш да дознаеш. Ако сакаш да го изгубиш ќе почнеш да се сомневаш, да му префрлаш, да се расправате и ќе ви дојде преку глава и на двајцата и ќе раскинете. Најдобро кажи му отворено што мислиш, дека се сомневаш ова она, прашај го дали е сериозен во поглед на вашата врска да не губиш време инаку, и така ќе ти биде најлесно. Јас имам врска три години, работам во Скопје, и имам феноменална врска (да се поплукам да не ми се уроци :) ). Ако сакате да бидете заедно, тоа нема да ви е проблем. Напротив, нема да си здосадите да сте постојано еден со друг, и подобро уште сега да дознаеш дали си во врска со THE ONE :). Биди кул па ти не зезај, времето ќе покаже. ;)

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Батали глупи мисли и режирање филмови. Довербата е една од столбовите на секоја успешна врска. Знај дека ако сака да те изневери не мора да оди до Скопје за да го напраи тоа. Наместо при секое слушање да го напоризираш со љубоморни испади потруди се да му кажеш колку ти значи, а при секоја средба потруди се да се чувствува сакано а не како да е на полиграф.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Ќе ве замолам за еден совет, бидејќи ми е неопходен во моментов. Значи вака пред три месеци се запознавме на фејс случајно и оттогаш нема ден а да не коминуцираме, по еден месец излеговме , потоа излеговме уште два пати. Меѓутоа помеѓу тие излегувања секогаш постоеја и други договори но ете тој на крајот ќе откажеше нешто му излегуваше. И потоа како ништо да не било и си планира наредна средба ....Си играме топло ладно , ми се чини дека од негова страна само има потполнување на време , а јас мислам дека толку многу се зацепав во него што незнам како веќе да постапам што да правам , едно ми вели срцето друго разумот. И да појаснам тие излегувањата кога се откажуваа се беа поради другарите и алкохолот, во тие месеци колку што се познаваме 90 посто нема излезено со друга. Ве молам за искрен совет ..
ЗАЛАПАЈ ГО !!
Акни му јазик до грклан :гик:

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Далечината му го прави на сексот она што ветрот му го прави на огнот - го носи на други места.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.731
Поени од реакции
13.478
Да го пишеше проблемов пред околу 2 недели ќе ти одговорев да ја баталиш врската. Ама сеа ти викам да не дигаш раце така лесно. Ипак ако се работи за Македонијава, врските на далечина имаат повеќе шанси да се оддржат. Работата е ваљда предтоа си имала преголема блискост со дечкото, па сеа ти паѓа многу тешко бидејќи не е во близина. Не е страшно. Сепак ко што вика Олимпија треба да се преодредиш кон твојот пристап на врската а не кон твоите двоумеења, скепса дека можда он иде со некоја таму. Ако му укажеш дека ти значи, веруј дека би му пријало тоа. Сепак не го задушувај, не го контролирај што се` прави. Но укажи му дека добро ти оди и покрај тоа што ти недостасува. Мажите ние не сакаме тешки патетики и целосна зависност од некого. Со тек на време ќе видиш дека не е се` околу заедничкото време, почни да дишеш малку и самостојно, со другарки искачај ако се чувствуваш осамено, прави нешто ново. Оттргни ги збунувачките мисли на скепса со правење на нешто сосема неповрзано со дечко ти. Ако не си силна, сочекај го и седнете на здрав муабет и барајте нзс исклучиво така, не преку телефон/интернет.
Среќно.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.705
Поени од реакции
34.247
Wow you guys, ќе ме научете како се баталуваат, онака, мислите? Оние што не ни се допаѓаат at the time being? Стварно навистина првпат слушам, онака, недовербата олку лесно да се решавала. Под кој камен сум бил јас, имајќи досега сите врски да се ми биле успешни. Еве јас имам пробано со репресија како секој нормален љубоморен дечко кој сака да му успее врската, ама само се вратиле како поголем проблем одошто биле. Каде грешам pls

Oвој па стеф дури и метафорично објаснува, дека не беше доволно "длабок" досега. Помеѓу клишеата и површноста и генерализирањата. Навистина, зошто уште постоиш на интернет?

Девојче, зборувај му. Олесни се, не го поштедувај од љубомора и недоверба. Дури може да ти се врати како победа, некои им е тоа слатко и чин на грижа. Дупла победа, ќе се осеќаш прилично посигурна кога ќе те убедува дека те сака и дека никогаш нема да стори ништо слично што би ви наштетило. Макар било лага, макар после 4 месеци раскинете поради изневера. Битен е моментот, битно е да се осеќаш ТИ сигурна. Недовербата е ствар на која се работи, може да трае и со години ако навистина сакате да успеете. А можеби ќе биде крајот за вас, некогаш, некаде. А може и да послужи како секојдневното драматизирање од што има потреба секоја врска, кое некогаш знае да резултира со прежежок секс. Најлошо што можеш да сториш е да ги блокираш мислите, како што до сега ти препорачуваа.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Врските на далечина се шашава работа, но речиси и да не знам некоја таква врска што се раскинала заради изневера. Најчесто проблемот е во партнерите. Се друго е само изговор.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
И мојата понежна половина студира во Скопје, проблемот не е во далечината... Проблемот е во довербата меѓу себе, во вербата дека ТИ нема да направиш ништо на домашен терен, а уште помалку проблемот е во тоа да се замараш дали ќе те изневери. Ако сака - ќе го направи тоа без ти никогаш да дознаеш, а ако не... супер. Треба ТИ да не се замараш со тоа, штипјани имат една изрека: шо и да дојде - ќе теглеме

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Ај ти се молам со вакви глупости не, само ќе и ја уништиш надежта на девојката..
Надежта? Знаеш зошто надежта останала во пандорината кутија? Пошто била толку големо срање што не можела да се протне низ отворот.

T

templar55

Гостин
Ваљда постот не ми е за тука ама стварно не знам каде да пишам пошто нон стоп серам за политика во под-форумите. Гадно се заљубив у девојка баш шо не требаше. Знаев уште на почетокот каква е ама оди одбегни го тој осмех, тој ебан холивудски осмех, тие очи. Кој ѓавол ме тераше воопшто да започнам разговор со неа у к..ац. И она душичка почна по кеш да трча како и останатите 90%. Дајте некое чаре не се живее вака. Постот ми е срање ама да знаете шо се имам у глава би ме оправдале ц ц страшно.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Ваљда постот не ми е за тука ама стварно не знам каде да пишам пошто нон стоп серам за политика во под-форумите. Гадно се заљубив у девојка баш шо не требаше. Знаев уште на почетокот каква е ама оди одбегни го тој осмех, тој ебан холивудски осмех, тие очи. Кој ѓавол ме тераше воопшто да започнам разговор со неа у к..ац. И она душичка почна по кеш да трча како и останатите 90%. Дајте некое чаре не се живее вака. Постот ми е срање ама да знаете шо се имам у глава би ме оправдале ц ц страшно.
Напрај кеш.
--- надополнето: 29 ноември 2012 во 02:55 ---
Pretpostavuvam deka na forumov ima iskusni devojki , pa sakam od niv da dobijam odgovor.
So devojka mi ideme 2 godini, jas si ja znam kako flegma, vo bukvalna smisla na zborot, vo posledno vreme pocnuva da mi tripa po doma, pocna da cisti sto nikogas vo zivot ne izmila sadovi, na sekoi 2 minuti me prasuva sto sakam da jadam, pocnala da stanuva vo 8 saat kako penzioner od sabajle i me budi ajde stani 8 saaat e .. WTF ?!?! obleci papuci laden e parketot, pocnuva da me cudi, ne znam sto i e i pocnuva da me vadi od koza, ne spi po bokserici ladno e, obleci pizami//// EJ POLUDEV DOMA! nemozam league of legends na raat da si igram.
Се жалиш шо девојка ти на секој 5 минути те прашува што сакаш да јадеш и ти мие садови...?
Wtf ppl...

Kajgana Shop

На врв Bottom