Со буџетски пари во Скопје ќе се слави независноста на Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата никола-те
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
МАкеоднија ти е татковина. Ама ти не ја сакаш, и не се трудиш за нејзиниот напредок

ne v greska si Makedonija e moja tatkovina kolku e i tvoja ja pocituvam. gi plakam site smetki redovno poresot go plakam redovno. no ona ne me pocituva mene. visoko obrazoven. zavrseno imam ekonomsko, vo STULOVIOT UNIVERZITET. A NEMAM RABOTA SKORO 4 GODINI. rabra li sea kaj e razlikava ti pametnjaku.
Високообразована личност би требало без проблем да знае да пишува на кирилица на форум,во духот на почитување на неговите правила и да знае да пишува правилно граматички и на литературен македонски јазик,кога веќе пишува на истиот.
Надвор од ова,можеш и 5 факултети да имаш,но џабе ти се.Златни деца седат дома кои во знаење ќе те изедат за доручек и нема да знаеш каде да се свртиш а некој друг пак,исто седи дома ама зема плата(види иронија)зашто пукал на безбедносни органи на една држава.Можеби и ти се требал да пукаш,поверојатно ќе си завршел во втората група.

Никогаш не било посегнато по населението, идеологијата на ОНА била да се бори против институциите.................
1997- што се случи?

Што се случи? Ултра националистот Руфи Османи незаконски постави знаме на друга држава пред општината во Гостивар. Албанците со метални шипки се собраа на навидум мирен протест, со оружје нападнаа полиција и завршија во болница.

Викаш никогаш не било посегнато по население а? А Мавровските работници ги унакажаа ,,екстремни изолирани индивидуалци'' или Џокерот? Кој вршеше киднапирања на цивили ?

Што се случи? Ултра националистот Руфи Османи незаконски постави знаме на друга држава пред општината во Гостивар. Албанците со метални шипки се собраа на навидум мирен протест, со оружје нападнаа полиција и завршија во болница.

Викаш никогаш не било посегнато по население а? А Мавровските работници ги унакажаа ,,екстремни изолирани индивидуалци'' или Џокерот? Кој вршеше киднапирања на цивили ?

Не знаат бе они тоа. Ти ама тешки прашања им поставуваш.

У подрум биле, не знаат ништо.

nemam potreba da znaem da pisuvam na kirilica zasto ja imam mojava azbuka a i kirilica ne se koristi nigde v svetov osven v makedonija i drzavi ko makedonija taka da nema potreba no samo za informacija znam da pisuvam i kirilica no po dobro mi e vaka................
Jaki ste bre nema sto nikoj ne moze so vas mnogu ste jaki. bravoooo.

nemam potreba da znaem da pisuvam na kirilica zasto ja imam mojava azbuka a i kirilica ne se koristi nigde v svetov osven v makedonija i drzavi ko makedonija taka da nema potreba no samo za informacija znam da pisuvam i kirilica no po dobro mi e vaka................
Jaki ste bre nema sto nikoj ne moze so vas mnogu ste jaki. bravoooo.

Ако бе пишуј како сакаш, само тебе да ти е арно.

п.с. која насока имаш завршено на Штулов и која возраст си?

ЕДНО ТРЕБА ДА ЗНАЕМЕ ИЛИ ЌЕ ЖИВЕЕМЕ ЗАЕДНО ИЛИ СЕКОЈ НЕКА ГЛЕДА СВОЈА РАБОТА (ПОДЕЛБА)

Bye Bye

d

da nie sme ubici teroristi siluvaci ne pocituvaci na zakon nie sme naj losi na svet A VIE MAKEDONCITE STE CVEKE. BRAVOOOOOOOO. .. More kutro makedonce razbudise malce ne gledas li deka so sote sosedi imate problemi grcija ne vi go priznava imeto. bugaria jazikot. serbija crkvata. a ALBANIJA ve podrzuva na sekoj smisol no .no neste vie krivi krivi sme nie sto ve tolerirame. no samo uste nesto ste zaboravile deka vremeto na tito i slobodan milosevic umre . nema komunizam vise. jas znaem mnogu dobro koga edno vreme se plasev da zboram na moj majcin jazik zatoa sto ke jadam pendrek jas go znaem toa sto edno vreme vleguvase policija vo kafe polno so albanci i gi tepase bes nikoja pricina, jas dobro go znaem toa koga nemozes slobodno da se educiram vo mojot majcin jazik znaci sve ovje so ti gi napisav jas sum bil zivv svedok na ovje raboti . no nema vise care. jas znaem so vas ve boli deka edno vreme mojot komsija makedonec imase vraboteno celo semejstvo so zena so kerka so sin. a mojot tatko molese za rabota. no nemozese zatoa sto ne e makedonec no UMRE TOA VREME CAOOOOOOOOOOO.
Време е да престанете да зборите глупости. Никогаш во Југославија не сте биле дискриминирани. Сте имале можност да се образувате и да живеете добар живот. Тоа што вашите идеи за животот биле спротивно не треба да се префрла на сметка на дискриминација. Никој не бил дискриминиран.
НА твојот мајчин јазик си можел да се образуваш во Албанија. Се' додека живееш и ги користиш бенефициите од друга земја - ќе учиш на јазикот на таа земја.
Да ве видам во Германија правете се џекови и барајте го тоа што го барате тука, ќе ве напикаат во затвор или ќе ве протераат сите до еден.
Штета што кај нас не функционираат така работите, страшна штета.

Не можевме да ја градиме Македонија како што треба од почетокот беа направени грешки кои со тек на време стануваат се поголеми ТАКА ДА ВЕЌЕ СМЕ НА ПАТ ОД КОЈ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВРАЌАМЕ.

Не можевме да ја градиме Македонија како што треба од почетокот беа направени грешки кои со тек на време стануваат се поголеми ТАКА ДА ВЕЌЕ СМЕ НА ПАТ ОД КОЈ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВРАЌАМЕ.

Молимте да се вратите од патот кај што сте тргнале.

Време е да престанете да зборите глупости. Никогаш во Југославија не сте биле дискриминирани. Сте имале можност да се образувате и да живеете добар живот. Тоа што вашите идеи за животот биле спротивно не треба да се префрла на сметка на дискриминација. Никој не бил дискриминиран.
НА твојот мајчин јазик си можел да се образуваш во Албанија. Се' додека живееш и ги користиш бенефициите од друга земја - ќе учиш на јазикот на таа земја.
Да ве видам во Германија правете се џекови и барајте го тоа што го барате тука, ќе ве напикаат во затвор или ќе ве протераат сите до еден.
Штета што кај нас не функционираат така работите, страшна штета.
abe ti budala si ili se pravis deka si budala coveku ne ja sporeduvaj germanija so makedonija ili jugoslavija dali toa go razbiras. jas sum roden ovde moite dedovci se rodeni tuka i jas nemozam da se skoluvam na moj majcin jazik. a vo germanija e drugo jas tamo sum otisol da pecalam znaci ne sum drzavjanin na ona drzava. razbra li sea . a za vo jugoslavia kako sme ziveele nie nemoj mene da mi kazes posto uste si mlad ne znaes nisto . cao

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom