W
Werther
Гостин
Ти си класичен неизживеан Албанец,барем јас таков впечаток имам добиено.dobar pogodok
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ти си класичен неизживеан Албанец,барем јас таков впечаток имам добиено.dobar pogodok
taka e!ti i tvojata familia se pred kapitullacia odnosno pred asimiliranje.
sigurno majkati e od nekoja druga nacia ,po shto tatkoti krenal race od interesite na svojata nacia. i ako bea site kako tatkoti do sega site ke bea etnicki makedonci![]()
Што е добар погодок?No comprende amigo..dobar pogodok
samo eden psihopat mozhe da zboruva kriticki za nacionallnite praznici .vo peshtera nemalo sila shto mozhela da ne pikneЕве како функционира испран и ограничен мозок.
Сите што размислуваат критички и со своја глава ќе биле асимилирани.
Немој да излезиш од пештерата да не те асимилираат.
![]()
Од шо е проклето,неќит да горит..Хахахахахах
Нема сила која што може да ве извади од пештера, само не си свесен за тоа.samo eden psihopat mozhe da zboruva kriticki za nacionallnite praznici .vo peshtera nemalo sila shto mozhela da ne pikne
sto godini ne ste mozhele ni da ne asmilirate![]()
ti i tvojata familia se pred kapitullacia odnosno pred asimiliranje.
sigurno majkati e od nekoja druga nacia ,po shto tatkoti krenal race od interesite na svojata nacia. i ako bea site kako tatkoti do sega site ke bea etnicki makedonci![]()
Отвори атлас,пронајдиго градот каде живееш,види во која држава спаѓа второ ,погледни во раце чиво е тоа знаме што во вееш.Ако е македонско знаме тогаш е твој дом,а ако е друго знаме значи дека си гостин.ГРЕШКА СИ
Славам мој празник, СО МОИ ПАРИ ВО МОЈА КУЌА МОЈ ДОМА МОЈА ЗЕМЈА
otvoriv atlas, go pronajdov i gradot kade zhiveam, go pronajdov i moite predci zhiveele tuka,i deka samo orelot bil moeto zname.Отвори атлас,пронајдиго градот каде живееш,види во која држава спаѓа второ ,погледни во раце чиво е тоа знаме што во вееш.Ако е македонско знаме тогаш е твој дом,а ако е друго знаме значи дека си гостин.
Дали тие 17% Албанци звработени во државна администрација, дали тие вработени во војска, полиција, судство извадија македонско знаме на тераса кога е македонски празни?Земаат државна плата, државата ги плаќа, па дали истите тие извадија македонски знамиња?
Дали тие Албанци на ДУТ , Штулов , Кирил и Методиј што учат на албански, зборуваат на албански слават македонски празници:Јас не видов ниту еден Албанец тука да честита 8-ми септември.
Твојот муабет е дека Албанците биле дискриминирани од државата, па затоа и не ја почитувале.Еве сега имаме 17% Албанци во државни институции.Дали истите станаа лојални?
Не продавај муда за бубрези тука на форумот.Се знаеме кој сме и што сме.Во оваа држава има сиромашни, невработени и Срби, Власи, Македонци, а не само Албанци.Истите тие не палат македонски застави на сред улица.
Себеси се декларирам дека сум припадник на Исламот.
Е сега, татко ми е Албанец од Гостивар но него не го засегаат вакви работи. Тоа како што вика он, младината е подбуцната од некои идеологии на луѓе одприлика на негови, а може и помлади години (он у јануари ќе се пензионира).
И едно нешто имам да кажам до тие што ги бранат овие протести/прослави/што ли уште не (односно припадниците до Албанската заедница) :
Срам да ви е, ко првин МИ ЈА УНИШТУВАТЕ РЕЛИГИЈАТА, правите другите заради вас да патат и да мислат дека исламот е лоша религија, исполнета со злоба и против другиот народ. СРАМ ДА ВИ Е!
Имам многу другари Албанци со кои ми е 100 пати померак да напраам муабет него со некој друг, али повеќето од тие што ми се само познаници БЛЕДО и СЛЕПО го слушаат тоа што другите ќе им го кажат, односно што некој друг ќе им “тури“ у глава. Па не за џабе комунизмот таму остави длабоки траги, небаре и до овде се почувствува тоа.
Татко ми, иако живееме во место со над 50% албанско население, тој никако не ја подржува годишнината од туѓа држава во туѓа. Тоа е исто како да се слави 20 годишнина на Македонија во Србија. Потегот е повеќе од генијален - полека но сигурно да се провлечат низ кожата на Македонија и да одцепат делчиња од неа, но пребрзо дојде до транспарентност - пребледе, стана очигледен. Се согласувам со него во секој аспект.
Тој не ги слуша лидерите бледо и ко овца, има изнаживеано многу и пропатено многу. Се разбира, го има сфатено народот онака како што треба да се сфати - космополитски. Верувајте, ако сите бидеме како него - со своја глава да си ја тераме работата и тие “етничко-религиозни“ конфликти да не ги гледаме - светот ќе тераше по поинаков пат.
Ама тоа е.