Со буџетски пари во Скопје ќе се слави независноста на Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата никола-те
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ti i tvojata familia se pred kapitullacia odnosno pred asimiliranje.
sigurno majkati e od nekoja druga nacia ,po shto tatkoti krenal race od interesite na svojata nacia. i ako bea site kako tatkoti do sega site ke bea etnicki makedonci :facepalm:
taka e!
kazi mu drugar, kako treba Alah ke te nagradi
on e kaurski sluga!!!

Помина прославата по повод единаесет години од победата на НАТО и исламистите врз Македонија, проследена со запалени македонски знамиња, истепани деца, нацизам и знамиња со големина на нивите на планинарите кои ги вееја. Се во духот на прославата на овој голем празник за исламистите.
Како и да е, време е да го положам и мојот став како неутралец во детскава игра а воедно и да дефецирам врз вашата општествено ретардирана догматика. Искрено, дебилите сте. Интелектуално сте на ниво на дивите свињи кои ги тепаш на први левел во сите игри. Дали закачувањето на сопствените знамиња и спуштањето на туѓите е начин на кој се обидувате да обележите територија? Очигледно е дека социјалните способности ви се на ниво на шугава џукела со сифилис и хронични мозочни спазмови. Која кучка кучка ве окотила вакви, жити се?
Поголема трагедија се самите македонски ретардињоси! Албанците сами си прогласија неработен ден! Да повторам, во надеж дека вашите атрофирани мозоци ќе ја примат пораката. Албанците сами си прогласија неработен ден!
До кога ќе бидеме сведоци на индивидуи кои се способни правдата да ја земаат во свои раце и со курот да го шмрљаат уставот на републиката. Искрено преку кур ми е од вашите ебани комплекси на инфериорност. Преку кур ми е од вашите обиди фрустрациите да ги вентилирате со угнетување на останатите жители во државата. Преку кур ми е од екстремистички монголоиди со сфаќања ала шеснаести век поради кои како терористичка е таргетирана целата група во која битисуваат.
Поради таквите како вас, Балканот се смета за една од најпримитивните зони во светот. Целиот свет буквално се шинува од смеење на глупостите кои ги приредувате поради вашиот нестабилен идентитет. Дали после илјада фотошопирани слики на сељакот со калашников не ви е јасно колку сте за жалење, вие и вашите идеали.
Прекинете да се декларирате единствено како невини патриоти бидејќи не сте. Пола од гомнариите на балканот по смртта на Тито се ваше дело, пола на ропаци како Милошевич.
Поради таквите како вас и Милошевич, екс-ју просторите се најкатиљ место за живеење. Ебани агресори и националисти кои би прегазиле преку секоја друга нација, знаме и било каков друг симбол на туѓ суверенитет како би го установиле единствено очигледното. Вашата бескрајна потреба од стабилен идентитет. Вашето бескрајно его.
Знам дека се што е напишано овде нема никогаш да допре до тврдокорните морони кои се центрите на ваквото негативно влијание. Знам дека нивните мозоци се одамна испиени и дека нивните психопатски нагони се неизлечиви. Искрено се надевам дека ваквите штеточини еден ден ќе биде про законско да бидат убивани на лице место.
Пичка ви матер на сите националисти без разлика дали сте Албанци, Македонци, Срби или што кур и да измислите, преку кур сте ми дојдени веќе! Неописливо е колку ве мразам вас и вашите шупачки идеали. Не ми коментирајте на постов, не ви враќам. Не зборувам со црви.
Умрете болно.

Еве како функционира испран и ограничен мозок.
Сите што размислуваат критички и со своја глава ќе биле асимилирани.
Немој да излезиш од пештерата да не те асимилираат.

:facepalm:
samo eden psihopat mozhe da zboruva kriticki za nacionallnite praznici .vo peshtera nemalo sila shto mozhela da ne pikne
sto godini ne ste mozhele ni da ne asmilirate:icon_lol:

samo eden psihopat mozhe da zboruva kriticki za nacionallnite praznici .vo peshtera nemalo sila shto mozhela da ne pikne
sto godini ne ste mozhele ni da ne asmilirate:icon_lol:
Нема сила која што може да ве извади од пештера, само не си свесен за тоа.

Дојде еден се изнакара по албанци и македонци,но сепак во 2001 се кријаше по тавани и подруми. :rolleyes:
Ебате дрмосерска енциклопедија,си знај кој е. :icon_mrgr:

Еве како Албанија ги почитува правата на малцинствата со праќање на државни структури да вршат притисок со цел да се иселат Македонците од таму, но ниту се иселиле, а ниту ќе се иселат.Се надевам дека во иднина Мала Преспа, Голо Брдо пак ќе си се вратат во својата матична држава за да не се цепка македонскиот народ, нели Бериша?

Припадници на албанската ултранационалистичка со автобуси и автомобили вчера упаднале во дворот на општината Пустец, во средното училиште во истиот град и во повеќе села во Мала Преспа каде што вршеле тероризирање и заплашување на месното македонско население извикувајќи “Ова е Албанија“, “Ова е албанска земја“, “Надвор од Албанија“ – пренесува на телевизијата Канал 5
За среќа, биле избегнати физички пресметки и поголеми инциденти, а градоначалникот на Пустец на известил и полицијата, но полицајци не се појавиле. Градоначалникот Едмонд Темелко најостро го осуди нападот според кој бил добро организиран од државата за да се изврши притисок врз Македонците кои живеат во овој дел од Албанија.
- Најостро го осудуваме упадот на ултранационалистите од Црвено-црната Алијанса во Албанија во општината Пустец и областа Мала Преспа, чија цел на демонстрација беше јавен притисок и психички терор врз Македонците со навредливи националистички пароли. Најстрашното е што беа добро организирани и следени од сите медиуми во Албанија, заедно дојдени, речиси дваесетина медиуми со камери, кои ги придружуваа во овој вандализам. Сметаме дека и присуството на албанските медиуми е дел од овој организиран упад во Мала Преспа. Има индиции дека оваа демонстрација е организирана од државата заради притисок врз македонското население и институциите на општина Пустец. Ги известивме канцеларијата на ОБСЕ во Тирана, Државната комисија за антидискриминација и комесарот за антидискриминација. Ова е вторпат како се обраќаме до Државната комисија за антидискирминација, првиот пат беше во врска со еден напис во медиумите против Македонците во Албанија, меѓутоа вчерашната демонстрација е сериозен упад врз правата и слободите на граѓаните на Албанија и малцинските права на Македонците, – изјави градоначалникот на општина Пустец, Едмонд Темелко.
Албанските медиуми кои организирано пристигнале да го следат настанот објавиле дека сите улични табли и сообраќајни знаци биле испишани само на македонски јазик, иако било видно дека сите се напишани и на албански и на македонски јазик, со претходна дозвола на надлежните власти.
Претседателот на унијата на млади сили на Македонската партија во Албанија Васил Стерјовски побара од албанските власти да ги казнат вандалите кои предизвикале материјална штета во општината.
- Од албанските власти бараме казна за сторителите на овој вандализам на ултранационалистите од Црвено-црната Алијанса кои ги осквернавија информативните табли во средното училиште, болницата и по улиците, како и сообраќајните знаци во општина Пустец, – изјави Стерјовски.

ti i tvojata familia se pred kapitullacia odnosno pred asimiliranje.
sigurno majkati e od nekoja druga nacia ,po shto tatkoti krenal race od interesite na svojata nacia. i ako bea site kako tatkoti do sega site ke bea etnicki makedonci :facepalm:

Мајка ми е босанка, од Босна односно од Горажде...
Не сме асимилирани, никогаш на никоја страна не сум бил. Мислиш дека и Македонецот е цвеќе за мирисање? Ниеднаш не сум го плукал ни тој, ни овој ни трет народ.

Ме нервира лигушењето кај Македонскиот народ, задоволен? Затоа сите други знаат како да ги самарат.
Не треба бре да се удираш од гради и да кажеш дека си човек-албанец или човек-македонец или човек-босанец.
Треба само да си човек, али вистински, кој знае да ги ПРЕКОРАЧИ сите граници на мрза меѓу луѓето и само доброто од нив да го извади.
Уствари тоа и политичарите го направија, шо зборам јас, па ги маткаат сите луѓе како што сакаат.

Нека им е среќен празникот на Албанците, али нека им е уште посреќен на оние кои го слават во Албанија.

ГРЕШКА СИ

Славам мој празник, СО МОИ ПАРИ ВО МОЈА КУЌА МОЈ ДОМА МОЈА ЗЕМЈА
Отвори атлас,пронајдиго градот каде живееш,види во која држава спаѓа второ ,погледни во раце чиво е тоа знаме што во вееш.Ако е македонско знаме тогаш е твој дом,а ако е друго знаме значи дека си гостин.

Отвори атлас,пронајдиго градот каде живееш,види во која држава спаѓа второ ,погледни во раце чиво е тоа знаме што во вееш.Ако е македонско знаме тогаш е твој дом,а ако е друго знаме значи дека си гостин.
otvoriv atlas, go pronajdov i gradot kade zhiveam, go pronajdov i moite predci zhiveele tuka,i deka samo orelot bil moeto zname.
no toa e vistina deka sega sum vo Makedonia.
no toa ne go menuva moeto poteklo nacia i zname

Дали тие 17% Албанци звработени во државна администрација, дали тие вработени во војска, полиција, судство извадија македонско знаме на тераса кога е македонски празни?Земаат државна плата, државата ги плаќа, па дали истите тие извадија македонски знамиња?

Дали тие Албанци на ДУТ , Штулов , Кирил и Методиј што учат на албански, зборуваат на албански слават македонски празници:Јас не видов ниту еден Албанец тука да честита 8-ми септември.

Твојот муабет е дека Албанците биле дискриминирани од државата, па затоа и не ја почитувале.Еве сега имаме 17% Албанци во државни институции.Дали истите станаа лојални?

Не продавај муда за бубрези тука на форумот.Се знаеме кој сме и што сме.Во оваа држава има сиромашни, невработени и Срби, Власи, Македонци, а не само Албанци.Истите тие не палат македонски застави на сред улица.

Сакаш да кажеш сега со вработувањето ќе се асимилираат? ма немој............
Пред 50-60 год требаше да се вработуваат за денеска да се почитува државата, денеска имаме целосна дезинтегрирано општество, касно е за твојата приказна............тогаш целта беше што повеќе албанци да се иселат што и успеа.........
Сега имаме закон кој ни дозволува употреба на знаме и јазик..............зошто да веам македонско??????
Па јас сум албанец.............
Додека државата ме гледа како канцер и сака по секоја цена да се излечи од мене тогаш е глупаво јас да барам почитување воопшто..............
Кога на главен дневен весника на земјава на предната страница пишува : Скандалозно, бројот на новороденчиња албанци е преголем, па ова е ФАШИЗАМ............

Србите невработени????ма тие се повработени од вас што се заебаваш...............
Власите се асимилирани веќе не ми ги број.........
--- надополнето: 28 ноември 2012 во 21:29 ---
Себеси се декларирам дека сум припадник на Исламот.
Е сега, татко ми е Албанец од Гостивар но него не го засегаат вакви работи. Тоа како што вика он, младината е подбуцната од некои идеологии на луѓе одприлика на негови, а може и помлади години (он у јануари ќе се пензионира).

И едно нешто имам да кажам до тие што ги бранат овие протести/прослави/што ли уште не (односно припадниците до Албанската заедница) :
Срам да ви е, ко првин МИ ЈА УНИШТУВАТЕ РЕЛИГИЈАТА, правите другите заради вас да патат и да мислат дека исламот е лоша религија, исполнета со злоба и против другиот народ. СРАМ ДА ВИ Е!

Имам многу другари Албанци со кои ми е 100 пати померак да напраам муабет него со некој друг, али повеќето од тие што ми се само познаници БЛЕДО и СЛЕПО го слушаат тоа што другите ќе им го кажат, односно што некој друг ќе им “тури“ у глава. Па не за џабе комунизмот таму остави длабоки траги, небаре и до овде се почувствува тоа.

Татко ми, иако живееме во место со над 50% албанско население, тој никако не ја подржува годишнината од туѓа држава во туѓа. Тоа е исто како да се слави 20 годишнина на Македонија во Србија. Потегот е повеќе од генијален - полека но сигурно да се провлечат низ кожата на Македонија и да одцепат делчиња од неа, но пребрзо дојде до транспарентност - пребледе, стана очигледен. Се согласувам со него во секој аспект.

Тој не ги слуша лидерите бледо и ко овца, има изнаживеано многу и пропатено многу. Се разбира, го има сфатено народот онака како што треба да се сфати - космополитски. Верувајте, ако сите бидеме како него - со своја глава да си ја тераме работата и тие “етничко-религиозни“ конфликти да не ги гледаме - светот ќе тераше по поинаков пат.
Ама тоа е.

Ма што тие, кој ти ја уништува религијата????? Дали си сигурен дека тропаш на вистинска врата?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom