Со буџетски пари во Скопје ќе се слави независноста на Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата никола-те
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас сум допринесувал за таа албанофобија?
Јас сум нападнал дете?
Јас сум убил некого?
Мене ниту ме знаеш, а ме обвинуваш...........
Убивствата треба да се осудат како дела на поедници, а не како дела на колективот.......и ниту еден албанец не ги оправдува, и секој ги осудува.............

Не те посочив директно тебе туку општо зборам за мнозинството а не генерално. Секако дека има и такви на кои преку таквото им е од национализам , војни , малтретирање....

Јас не ја почитувам државата, затоа што не ме почитува мене..........

Кажи во кој поглед не те почитува државата тебе???
Што ти фали???
И што е тоа што треба да се смени за да почнеш да ја почитуваш државата???

Албанците тогаш не можеа ниту меѓусебе да зборуваат на албански пред македонец...........
За прославување со знаме жртва ќе имаше.....или затвор.....
Инвестиции во минус, затоа што државата само земала, со корупција и алчност по МАРКИ.........реоните каде живееле албанците немаа ни инфраструктура ни документи ни ништо, и сега со нивно запишување одма се изненадивте.........
Албанците тогаш без образование, со инфилтрирање на секаков начин во нивниот секојдневен живот, со оџи шпиуни, со професори шпиуни итн.........се одело во затвор само затоа што се пеело на албански ејјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјј
Албанецот тогаш не се бунел, затоа бил добар соживотот..........

За среќа тука можам да те демантирам познавам доволно македонски Албанци со кои сум се дружел , дома си зборувале албански а со мене на македонски, истите тие беа најнормални граѓани на оваа држава, но во последно време гледам и нив ги фаќа лека полека тој косовско вахабистички национализам кој на отворена врата влезе во Македонија 1999 година и неколку години пред тоа. Како и да е милион % сум сигурен дека сите срања шо ни се случуваат се директно увезени од Косово.
--- надополнето: 28 ноември 2012 во 18:07 ---
Денес бев сведок на еден немил настан,група Албанци кои извикуваа:"Етник Шкиприја",кој носеа маици со знамето на Албанија,кои мафтаа со Албански знамиња нападнаа мој колега од факултетот поради извикување:Македонија,тие му се приближија му се заканија и побараа да се извини.
Да се извини зошто викнал Македонија во Македонија,секојa чест браќа Албанци,соживот,разбирање на ниво.(y)

И се извини ли другарот???

Не те посочив директно тебе туку општо зборам за мнозинството а не генерално. Секако дека има и такви на кои преку таквото им е од национализам , војни , малтретирање....

Кажи во кој поглед не те почитува државата тебе???
Што ти фали???
И што е тоа што треба да се смени за да почнеш да ја почитуваш државата???

За среќа тука можам да те демантирам познавам доволно македонски Албанци со кои сум се дружел , дома си зборувале албански а со мене на македонски, истите тие беа најнормални граѓани на оваа држава, но во последно време гледам и нив ги фаќа лека полека тој косовско вахабистички национализам кој на отворена врата влезе во Македонија 1999 година и неколку години пред тоа. Како и да е милион % сум сигурен дека сите срања шо ни се случуваат се директно увезени од Косово.
--- надополнето: 28 ноември 2012 во 18:07 ---

И се извини ли другарот???
A , јас да те исправам тебе.Како може сите срања да се увезени од Косово кога овдешните Албанци 70% водат потекло од Косово?Тоа многу ми е смешно кога некој ќе каже македонските Албанци се многу различни од примитивните Косовари кога водат исто потекло.

На АЛФА кажаа за инцидентот од Хемиско а имаше и изјави од очевидците.
Како што кажав Македонците кажуваа како биле гаѓани со шишиња, и веќе неколку дена биле провоцирани од Албанските паралелки кои носеле знамиња и провоцирале со Шќипри етнике и УЧК. Истотака биле поддржувани од професорите Албанци.

Албанците не сакале да дадат изјава пошто НЕ ЗНАЕЛЕ МАКЕДОНСКИ, Албанските професори не виделе инциденти, а според директорот имало само вербални провокации но не и тепчаки.

Како што кажав Македонците кажуваа како биле гаѓани со шишиња, и веќе неколку дена биле провоцирани од Албанските паралелки кои носеле знамиња и провоцирале со Шќипри етнике и УЧК. Истотака биле поддржувани од професорите Албанци.

Албанците не сакале да дадат изјава пошто НЕ ЗНАЕЛЕ МАКЕДОНСКИ, Албанските професори не виделе инциденти, а според директорот имало само вербални провокации но не и тепчаки.
Затоа и си изедоа котек албанците во Хемиско,нема курчење во Аеродром.
Ова им е прв испад на шпоните во Хемиско.

Јас сум допринесувал за таа албанофобија?
Јас сум нападнал дете?
Јас сум убил некого?
Мене ниту ме знаеш, а ме обвинуваш...........
Убивствата треба да се осудат како дела на поедници, а не како дела на колективот.......и ниту еден албанец не ги оправдува, и секој ги осудува............

Јас не ја почитувам државата, затоа што не ме почитува мене..........

Албанците тогаш не можеа ниту меѓусебе да зборуваат на албански пред македонец...........
За прославување со знаме жртва ќе имаше.....или затвор.....
Инвестиции во минус, затоа што државата само земала, со корупција и алчност по МАРКИ.........реоните каде живееле албанците немаа ни инфраструктура ни документи ни ништо, и сега со нивно запишување одма се изненадивте.........
Албанците тогаш без образование, со инфилтрирање на секаков начин во нивниот секојдневен живот, со оџи шпиуни, со професори шпиуни итн.........се одело во затвор само затоа што се пеело на албански ејјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјј
Албанецот тогаш не се бунел, затоа бил добар соживотот..........
Дали тие 17% Албанци звработени во државна администрација, дали тие вработени во војска, полиција, судство извадија македонско знаме на тераса кога е македонски празни?Земаат државна плата, државата ги плаќа, па дали истите тие извадија македонски знамиња?

Дали тие Албанци на ДУТ , Штулов , Кирил и Методиј што учат на албански, зборуваат на албански слават македонски празници:Јас не видов ниту еден Албанец тука да честита 8-ми септември.

Твојот муабет е дека Албанците биле дискриминирани од државата, па затоа и не ја почитувале.Еве сега имаме 17% Албанци во државни институции.Дали истите станаа лојални?

Не продавај муда за бубрези тука на форумот.Се знаеме кој сме и што сме.Во оваа држава има сиромашни, невработени и Срби, Власи, Македонци, а не само Албанци.Истите тие не палат македонски застави на сред улица.

Што е по националност директорот?

Професор и обезбедувач меѓу напаѓачите во хемиското училиште „Марија Кири – Склодовска“

Текст: Макфакс
Црна Хроника | 28 ноември 2012

Професор по хемија во средното хемиско училиште „Марија Кири Склодовска“ и триесет и двегодишен обезбедувач од скопското село Студеничани биле меѓу напаѓачите во инцидентот што се случи во ова средно училиште.

profesor-i-obezbeduvach-megju-napagjachite-vo-hemiskoto-uchilishte-marija-kiri---sklodovska-111351.jpg
Неофицијално, причина за тепачката била носењето на албански знамиња во училиштето. Од МВР официјално не ја откриваат причината и велат дека инцидентот настанал без посебен повод и причина.
Министерката за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска повтори дека МВР не е надлежно за спроведување на Законот за знамињата.
„Можам да ви кажам кои се надлежностите на Министерството за внатрешни работи. По однос на надлежностите на другите институции не би можела и не би сакала да зборувам“ изјави Јанкулоска.
Таа изјави дека инцидентот што се случи во хемиското училиште е целосно расчистен и документиран.
„Во текот на денешниот ден ќе бидат поднесени пријави за шест лица, против четворица малолетници, а и против еден професор“ изјави Јанкулоска.
Инцидентот се случи околу 14.40 часот во дворот на хемиското училиште. Шест лица, меѓу кои четворица малолетници, 32-годишен обезбедувач и 25 годишниот професор, нападнале двајца шеснаесетгодишни ученици со тупаници и клоци.
Учениците побарале лекарска помош при што им биле констатирани повреди во пределот на главата и телото. Сега се наоѓаат на домашно лекување.--- надополнето: 28 ноември 2012 во 14:40 ---
.

И сето ова се случува во Аеродром. Не во Џепштиште, Липково, па дури ни во Чаир туку во Ареодром. Абе дома ќе дојдат да ни ги тепат децата,а ние стрпливо ќе си ќутиме за случајни да не ги нарушиме соживотот.
До тоа школо секогаш сум играл баскет тогаш ниту еден албанец немам видено , значи лека полека како некоја болест што се шири го инфицират Скопје. А Македонецот што ќе направи кога ќе почуствува дека детето му е загрозено , се разбира гордо и храбро ќе си го запише детето во некое друго школо каде шо ќе нема Албанци да го малтретират, а кога после неколку години во школото каде што учел син му ќе се накотат Албанци тогаш внукот ќе го запише во некое друго школо, но што кога ќе нема веќе школи каде учат Македонци???

Македонец.
Нашите ги претепале и некел да го каже тоа.
Затоа што партијата му наредила да не каже многу очигледно.

Затоа што партијата му наредила да не каже многу очигледно.
Нашите ги претепале нив ако го кажел тоа послем ке испадне дека нашите се криви а тоа што они провоцирале нема да се земе во предвид.

И сето ова се случува во Аеродром. Не во Џепштиште, Липково, па дури ни во Чаир туку во Ареодром. Абе дома ќе дојдат да ни ги тепат децата,а ние стрпливо ќе си ќутиме за случајни да не ги нарушиме соживотот.
До тоа школо секогаш сум играл баскет тогаш ниту еден албанец немам видено , значи лека полека како некоја болест што се шири го инфицират Скопје. А Македонецот што ќе направи кога ќе почуствува дека детето му е загрозено , се разбира гордо и храбро ќе си го запише детето во некое друго школо каде шо ќе нема Албанци да го малтретират, а кога после неколку години во школото каде што учел син му ќе се накотат Албанци тогаш внукот ќе го запише во некое друго школо, но што кога ќе нема веќе школи каде учат Македонци???
Не е баш во аеродром, туку е во тоа пустелијата на патот накај Лисиче...
Има повеќе школи тука, ПТТ, Хемиско и Влахов ако не се лажам...
Прават проблеми овие и ваму, иако нашиве се повеќе. Прават проблеми пошто сите се држат заедно, додека кај нас тоа не е случај :)

Не е баш во аеродром, туку е во тоа пустелијата на патот накај Лисиче...
Има повеќе школи тука, ПТТ, Хемиско и Влахов ако не се лажам...
Прават проблеми овие и ваму, иако нашиве се повеќе. Прават проблеми пошто сите се држат заедно, додека кај нас тоа не е случај :)
ПТТ и Хемиско се едно до друго мегутоа гимназијата во Хемиско се 80% Ф.А и се држат многу јако но само во Хемиско е тоа случај,во ПТТ има од секаде и со тоа нема мнозинство на членови од навивачка група и не се држат заедно,тоа е пусто македонче.

ПТТ и Хемиско се едно до друго мегутоа гимназијата во Хемиско се 80% Ф.А и се држат многу јако но само во Хемиско е тоа случај,во ПТТ има од секаде и со тоа нема мнозинство на членови од навивачка група и не се држат заедно,тоа е пусто македонче.
Се ми е познато од ова :icon_mrgr:

Иначе им биле одземени знамиња и шал и тоа сред нивни населби денеска. Ете колку се јаки кога не се на купче и кога немаат ножеви со нив.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom