- Член од
- 7 октомври 2008
- Мислења
- 6.055
- Поени од реакции
- 6.443
Јас сум допринесувал за таа албанофобија?
Јас сум нападнал дете?
Јас сум убил некого?
Мене ниту ме знаеш, а ме обвинуваш...........
Убивствата треба да се осудат како дела на поедници, а не како дела на колективот.......и ниту еден албанец не ги оправдува, и секој ги осудува.............
Не те посочив директно тебе туку општо зборам за мнозинството а не генерално. Секако дека има и такви на кои преку таквото им е од национализам , војни , малтретирање....
Јас не ја почитувам државата, затоа што не ме почитува мене..........
Кажи во кој поглед не те почитува државата тебе???
Што ти фали???
И што е тоа што треба да се смени за да почнеш да ја почитуваш државата???
Албанците тогаш не можеа ниту меѓусебе да зборуваат на албански пред македонец...........
За прославување со знаме жртва ќе имаше.....или затвор.....
Инвестиции во минус, затоа што државата само земала, со корупција и алчност по МАРКИ.........реоните каде живееле албанците немаа ни инфраструктура ни документи ни ништо, и сега со нивно запишување одма се изненадивте.........
Албанците тогаш без образование, со инфилтрирање на секаков начин во нивниот секојдневен живот, со оџи шпиуни, со професори шпиуни итн.........се одело во затвор само затоа што се пеело на албански ејјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјј
Албанецот тогаш не се бунел, затоа бил добар соживотот..........
За среќа тука можам да те демантирам познавам доволно македонски Албанци со кои сум се дружел , дома си зборувале албански а со мене на македонски, истите тие беа најнормални граѓани на оваа држава, но во последно време гледам и нив ги фаќа лека полека тој косовско вахабистички национализам кој на отворена врата влезе во Македонија 1999 година и неколку години пред тоа. Како и да е милион % сум сигурен дека сите срања шо ни се случуваат се директно увезени од Косово.
--- надополнето: 28 ноември 2012 во 18:07 ---
Денес бев сведок на еден немил настан,група Албанци кои извикуваа:"Етник Шкиприја",кој носеа маици со знамето на Албанија,кои мафтаа со Албански знамиња нападнаа мој колега од факултетот поради извикување:Македонија,тие му се приближија му се заканија и побараа да се извини.
Да се извини зошто викнал Македонија во Македонија,секојa чест браќа Албанци,соживот,разбирање на ниво.![]()
И се извини ли другарот???