Со буџетски пари во Скопје ќе се слави независноста на Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата никола-те
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас сакам да ги прашам нешто Албанците на форумов.
1. Што ви е толку посебно мило ако истакнете секаде албански знамиња, какво значење има тоа?
2. Што толку ви значи таа голема Албанија, зошто да не живеете во Македонија и секој да си ја тера својата работа? Без конфликти?
3. Дали знаете што значи симболот на вашето знаме?
Да градиме соживот!

море дали ги читаш постовите или ги читаш само зборовите со поголеми букви......

Јас ги делам албанците по религија???????????

Мајка Тереза пола македонка?????????????

Имам проблем со сите религииии...

Не албанците, луѓето. Општо сите, тоа сакаше да каже.

И што , загрижен ли си што албанците седат во затворени простории каде се пуши , па нели тоа е штетно по здравјето , јасно ли ти е сега.

Ќе го пропуштев делов :pos:

:cuc:, благодарам многу што ни појасни се............

Нема проблем, ми причинува задоволство да помогнам. Ментално хендикепираните сепак се луѓе, па така со појаснувања на и онака очигледни работи успеваат да ја видат целосната слика.

Мило ми е што ти помогнав. :cool:

Да се вратиме на темата малце , пошто како што тргна темата ќе стигнеме до Адам и Ева.

Некој прашуваше дали е нормално вака да се ставаат знамиња и во други држави:

Во Бујановац , во општинската зграда беше поставено албанското знаме , а по улици и да не збориме :

nagip-arifi-ngrita-e-flamurit.jpg

Ова е во Швајцарија:

263638_499229176774969_2058880548_n.jpg

Ова е во Женева , по повод независноста

Не е нормално.
Од кога на некого терасата се смета за државна институција?
Бујановац e сосема друга приказна..Немој молим те..
Ете,барем у швајцарија со швајцарците немате проблем..Зошто не извадите и нивно знаме,одма до вашето нека биде...Помало нека биде,ама нека го има..Ете како почит спрема државата во која живеат индивидуалците што исперчиле знамиња на тераса..
Ама нее и нее,така сте програмирани вие..
Не ја бива така,аа,ц..

Не е нормално.
Од кога на некого терасата се смета за државна институција?
Бујановац e сосема друга приказна..Немој молим те..
Ете,барем у швајцарија со швајцарците немате проблем..Зошто не извадите и нивно знаме,одма до вашето нека биде...Помало нека биде,ама нека го има..Ете како почит спрема државата во која живеат индивидуалците што исперчиле знамиња на тераса..
Ама нее и нее,така сте програмирани вие..
Не ја бива така,аа,ц..

Па они се швајцарци немаат време да мислат чие знаме е тоа и дали е опасно по суверенитетот.

Повише шанси има да го казнат поставувачот заради нарушување на изгледот на зградата , пошто знамето е црвено и не се комбинира со околината , него ли заради тоа што е знаме на туѓа држава.

За економскиот дел да не објаснуваме тука, туку никој не ми одговори па еве ти како најдобар познавач на работиве сакам да ми одговориш, зшто немаат овие кечиња? Или тоа не е модерно веќе?
Кечињата најприсутни се на Косово , таму за инает на србите не ги извадиле од употреба.

Па они се швајцарци немаат време да мислат чие знаме е тоа и дали е опасно по суверенитетот.

Повише шанси има да го казнат поставувачот заради нарушување на изгледот на зградата , пошто знамето е црвено и не се комбинира со околината , него ли заради тоа што е знаме на туѓа држава.

Кечињата најприсутни се на Косово , таму за инает на србите не ги извадиле од употреба.
Они од инает не ги извадиле, али важно од секоја втора албанска кола вришти Цеца и српска музика на цд(y)

Добро косоварите и онака се најзаостанати од сите. Прашањето ми е низ швицарска не носат лушпа на глава, низ Албанија исто така, ретко. Тоа вие меѓу себе го сметате за чест или заостанатост? Ти носиш кече или не?

Јас сакам да ги прашам нешто Албанците на форумов.
1. Што ви е толку посебно мило ако истакнете секаде албански знамиња, какво значење има тоа?
2. Што толку ви значи таа голема Албанија, зошто да не живеете во Македонија и секој да си ја тера својата работа? Без конфликти?
3. Дали знаете што значи симболот на вашето знаме?
Да градиме соживот!

1. porano znaminjata se stavele vo mestata koi bile osvoeni ne znam dali toa seuste vazi
2. zatoa sto ne e stabilna drzava.
3. znaeme mnogu poubavo od tebe.
proslava pocne za pola sat. ke ima rafali (od petardi).

1. porano znaminjata se stavele vo mestata koi bile osvoeni ne znam dali toa seuste vazi
2. zatoa sto ne e stabilna drzava.
3. znaeme mnogu poubavo od tebe.
proslava pocne za pola sat. ke ima rafali (od petardi).
1. Што "освојувате" во овој случај?
2. Не ме смеј.
3. Објасни ми.
4. Очигледно вие сте тие кои несакате соживот, а до кога ќе ве штитат надворешни фактори тоа незнам. :) Како рисови во национален парк, заштитен вид. :D

мене лично не ме револтира тоа што истакнуваат знамиња, ако тоа толку ги задоволува не уживаат во тоа, слободно нека си ебат мајката, во газот нека си го напикааат, ама мене нешто друго ме интересира, каква е таа прослава да тепаш помалубројни Македонци каде ќе сретнат, каква е таа прослава со палење на државното знаме и ред други глупости.

Косоварите ги тепаат своите заради поставување албанско знаме

AE2A19FAED639B46837DA01FCD835FB6.jpg

Косовската полиција го симна албанското знаме кое беше развиорено на граничниот премин со Србија, Мердаре. Очигледно еуфоријата од прославата на 100-годишнината на албанското знаме за некого се уште не беше завршила и така групата млади Албанци кои го поставиле знамето, по доаѓањето на полицијата не попуштиле и во турканици со полицијата се обиделе да го попречат симнувањето на знамето. Сепак, косовските полицајци успеале во својата намера.

Исто така, вчера во Косово се одложи планираната церемонија за пуштање во употреба на дел од автопатот кој ги поврзува Косово и Албанија поради протестот на поранешните соборци на Фатмир Лимај, поранешен командант на Ослободителната војска на Косово (ОВК).

Лимај минатата недела беше уапсен под обвинение за воени злосторства. Приштинските медиуми објавија дека учесниците во протестот ја урнале сцената која била поставена за официјалните лица на отворањето на автопатот, кој ќе го носи името на косовскиот политичар Ибрахим Ругова.

1. Што "освојувате" во овој случај?
2. Не ме смеј.
3. Објасни ми.
4. Очигледно вие сте тие кои несакате соживот, а до кога ќе ве штитат надворешни фактори тоа незнам. :) Како рисови во национален парк, заштитен вид. :D

znae se koi se zastiti. samo vrednite se zastituvaat.

Албанскиот портал Журнал објави дека Поглаварот на ИВЗ Сулејман Реџепи повикал на обединување под исто знаме и во иста земја каде Бог ги одредува границите.
„Обединувањето на албанските земји е Божјата волја, и затоа ние имаме обврска да ги вратиме така како што биле порано. Обединување на силите на албанскиот народ на сите нивоа ќе стане реалност, а Албанија ќе има единствена граница, таа која ја создал Бог. ИВЗ со сите свои капацитети е подготвена да придонесе за националната кауза и да одговорат на секој вид на повик во насока на обединување на сите Албанци. Јас сум многу загрижен за положбата на Албанците, бидејќи не може да се замисли луѓето да живеат во пет држави. Неприфатливо е вие да живеет овде, таткото да живее во матичната земја, a браќата да живееат надвор oд границите“, изјавил Реисот Реџепи.

http://www.time.mk/read/802ded5f11/889bf7cba1/index.html

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom