Иван Исцелител - воскреснувач - телкинезер

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување
Не ми ја сфати поентата на постот, прочитај повторно. Бидејки не мислев во буквална смисла.
--- надополнето: 17 ноември 2012 во 11:41 ---

Му дигаат акции преку медиумиве. На километар се гледа дека не е компетентен за оваа ,,струка''
koj be mu gi digal akciite ivanco go ima u svetot sekade u mediumi oti vrede ,makedonce mu e krivo oti ne go biva pa mu ljubomore na ivanco nas

koj be mu gi digal akciite ivanco go ima u svetot sekade u mediumi oti vrede ,makedonce mu e krivo oti ne go biva pa mu ljubomore na ivanco nas

Другар, без навреда но токму таквите како тебе ги чека Иванчо.
Недоволно едуцирани и лековерни, кои ќе ги стриже како овци.

Другар, без навреда но токму таквите како тебе ги чека Иванчо.
Недоволно едуцирани и лековерни, кои ќе ги стриже како овци.
se te razbiram drugar i jas ne veruvam na babini devetki jasnovidci,gatalci i t.n......... no ce ti go kazam moeteo iskustvo so ivan iscelitel ...jas bev bolen tesko bolen so vo makedonija doktorite dignaa race ........mi nemase spas samo umiracka pobarav lek u stranstvo no skapo cinese.....moite roditeli prodaadoa se kuca ,stvari,nivi,se so imavme za da me lekuvaat u stranstvo no doktorite u stranstvo kazaa probavme se no ne mozeme da go izlecime nosete si go doma za da umre.....nie dadovme 456 000 evra u stranstvo po bolnici. em pari dadovme em lek nemase ....moite vo taga i zalost mi kupija i grobno mesto...............no eden den komsikata na mojata vujna dojde na gosti kaj vujna mi ...vujna mi placese za mene oti nie kaj vujnata bevme smesteni............i taa izvika silno nosete go deteto kaj eden coek u kumanovo ivan iscelitel toj ce go spasi oti toj edinstven bozji covek u svetot.....i ima pomognato na stance od stip ja ima izleceno od leukemija (rak u krv) stance na drugarka i komsika u stip.......................moite ne veruvaa u vakvi raboti pa ne go svaanaa za ozbilno na komsikata no potoa i drugi luge kazuvaa deka ivanco vistinski lece ........i togas moite so kola me odneseja kaj ivan iscelitelot i ivan so tri trtmani so bozja sila i bez pari me spasi so i den denes sum ziv i zdrav i rabotam i u pole ....so vikaat starite lekot e pet pari ako go znaes ete kaj ivan iscelitel si go najdov spasot i bespari.................ete zatoa mu veruvam na ivan zosto samiot se uveriv

А кај се наоѓа Иван, мислам дека беше во некое село

А кај се наоѓа Иван, мислам дека беше во некое село

Гледај го секој петок од 22:00 до 00:00 часот на АТВ или КРТ (на иста фреквенција идат и двете телевизии) го повторува Иван тоа по 100 пати, селото мислам дека се вика Старо или Младо Нагоричане, тоа е патот од Куманово кога се оди накај Крива Паланка и од левата или десната страна (не знам од која поточно) пишувало на една табла ИВАН и имало таму чекална и просторија кај што он ги лечел луѓето.

„Може пациентот да дојде кај мене без пари е, да се работи, па потоа пациентот си оди на лекар, лекарот го прегледува пациентот и пациентот и лекарот ја констатираат вистинската состојба кај самиот пациент.“ - Иван Трејдмарк

:LOL:

Овој има среќа што е во купус држава. Да беше во некоја посредена доживотна ќе му опнеа за измама.

Овој има среќа што е во купус држава. Да беше во некоја посредена доживотна ќе му опнеа за измама.
Оној кој тужи треба да докаже. Semper necessitas probandi incumbit ei qui agit.
Иако се занимава со болни луѓе, очигледно е дека Иван не нуди медицински третман и не е во надлежност на закон за здравствена заштита, значи неговата работа е во надлежност на кривичниот законик, што додатно го отежнува евентуалното кривично гонење, затоа што тоа треба да биде приватна тужба на веќе направена измама со резултат противправно стекнат имот како резултат на намерна заблуда.

Ако го гледаш на телевизија, ќе видиш дека после секое опсежно објаснување за прашањата во смс пораките, Иван е обучен да кажува дека ако пациентот сака може да појде кај него и овој ќе проба да направи што може. Значи иако често пати му испушта терминот излекување, па дури и името му е исцелител, никогаш изричито не ветува излекување и со тоа се отежнува некој приватно да се зафати во тужба со него.
Друго мислам и дека не бара изричито плаќање, туку остава на луѓето сами да му остават пари колку што сакаат и со тоа внимава за да не остави докази за изнудување на имотна корист.

Јас не сум правник, ако некој знае повеќе дали може да се започне гонење по службена должност за вакви случаи нека каже, ама не ми се верува. Дури мислам дека Иван може да не тужи нас овде кои пишуваме тврдења за неговите способности.

Ова е делот за измама од кривичниот законик. Текстот е од 1996, оттогаш има многу измени, ама немам прочистен текст во моментов.
Измама

Член 247

(1) Тој којшто со намера за себе или за друг да прибави противправна имотна корист ќе доведе некого во заблуда со лажно прикажување или со прикривање факти или ќе го држи во заблуда и со тоа ќе го наведе да стори или да не стори нешто на штета на својот или туѓ имот, ќе се казни со парична казна или со затвор до три години.

(2) Ако сторената штета е од помала вредност, а сторителот одел кон тоа да прибави таква вредност, ќс се казни со парична казна или со затвор до една година.

(3) Ако сторената штета е од поголема вредност, сторителот ќе се казни со затвор од три месеци до пет години.

(4) Ако сторената штета надминува значителна врсдност, сторителот ќе се казни со затвор од една до десет години.

(5) Тој којшто делото од став 1 го сторил само со намера да оштети друг, ќе се казни со парична казна или со затвор до една година.

(6) Обидот за делото од ставовитс 1 и 5 е казнив.

(7) За делото од ставовите 2 и 5 гонењето се презема по приватна тужба.

Дај бе не туку млати празна слама во трето лице еднина кога знаеме дека си ти.

И некој пробува да докаже али тебе те нема.

Дај бе не туку млати празна слама во трето лице еднина кога знаеме дека си ти.

И некој пробува да докаже али тебе те нема.
За мојот одговор мислеше дека е од Иван? :eek: Ти се молам, прочитај убаво што пишувам.

За мојот одговор мислеше дека е од Иван? :eek: Ти се молам, прочитај убаво што пишувам.

Не, ти се мушна измеѓу а од телефон постирав, немав рефреширано.

Симнав серија демек ќе гледам, но случајно наидов на темава и се помочав од смеење. Врф е типов хахаха.
Како јас последен дознавам за овој уште не ми е јасно, факин кејвмен. :LOL:

Да се организираме цело членство на кајгана да му отидеме сите и да не му оставиме ни денар да видиме што ќе бидне.

Без пари било жими таквото. Којзнае како ги гледа сиромашните што можат само 100-200 денари да му остават.

овие па уште се фалат дека у странство дале 400 000 евра за нишо, а овој ги излечил без пари... не ви е срам бе??
--- надополнето: 28 ноември 2012 во 00:58 ---
овие па уште се фалат дека у странство дале 400 000 евра за нишо, а овој ги излечил без пари... не ви е срам бе??

Како не ви е глупо да се замарате со оваа вукојебина од дебил :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom