LordDragonII
Dr.Strangelove
Прво да напоменам дека не прочитав на сите страници што пишува..али отприлика знам за шо се работи..епа вака..Јас имам Peavey T60 од 80та...Peavey не е толку афирмирана марка на гитари као Fender или Gibson али според мене гитарава е коска..да не претерувам али имам дома и Fender Stratocaster Natural Body од 70 и некоја е..Али лично повеќе ми се допаѓа Peavey и потанок побрз врат има и звук...да не претерувам али е во ранг на Fender..Според мене..A ако сакате слики пишете ќе пратам и од двете..Иначе за одржувањето на гитарата..После секое свирење ја чистам...Ако знаете..она..политура што е за дрво...Али добро врши работа и за жиците..така да...и жиците и телото на гитарата со политура...обавезно после секое свирење..а жици мењам најчесто кога ќе се скини некоја..или пак кога ќе почнат слоевите да паѓаат..да се раштимува се почесто..тоа е знак дека треба да се сменат...И за крај...Никогаш не сум свирел али многу сакам Ibanez PGM..али оние што се со флојд роуз тремоло, бело тело, жолт врат...Моја желба е таа гитара![]()
битно е да ти лежи гитарата, немора да е некоја марка освен ако си професионален музичар. сепак треба да познаваш квалитет. не знам што гитара имаш ама ако тебе ти е ок тогаш немаш проблем. ипак ако си гитарист на ниво ти треба нешо професионално. стај по некоја слика ако немаш против.