Каква гитара сакате да имате + општо за гитарите

која марка ви е омилена?

• ESP

Гласови: 10 3,8%
  • Gibson

Гласови: 74 28,0%
  • Fender

Гласови: 59 22,3%
  • Ibanez

Гласови: 34 12,9%
  • Jackson

Гласови: 25 9,5%
  • Kramer

Гласови: 2 0,8%
  • BC Rich

Гласови: 11 4,2%
  • Dean

Гласови: 3 1,1%
  • Yamaha

Гласови: 33 12,5%
  • Друго

Гласови: 13 4,9%

• Вкупно гласачи
    264

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Јас имам еден мој добар пријател, што е официјален увозник за Македонија на производоте од www.musicstore.com знаеме и сите дека во мјузик стор има и од пиле млеко.. кој сака, некој инструмент, дел, опрема, микрофон, и слично.. нека ме контактира преку ПП..
Многу значи многу ефтино ќе ве кошта и транспортот и царина..
Баш ме интересира, кој е тој твој пријател ? :) И да, ако можеш прашај го колку пари кошта транспортот и царина ?

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Баш ме интересира, кој е тој твој пријател ? :) И да, ако можеш прашај го колку пари кошта транспортот и царина ?
И јас се вклучвам тука :)

Колку би коштал транспортот и царината на една ваква работа

http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Fender-NEW-Standard-Strat-HSS-FRRW-AW-Arctic-White-Floyd-Rose-Bag/art-GIT0014841-000

?

И ќе прашам уште еднаш,оти можно е да одам Германија,дали ќе ме избричат на граница ако се прам мангуп и речам дека си ја носев и таму како инструмент за свирка :vozbud:

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
jas imam vo moment nov favorit.....ali ja nema so fixed bridge, moze da se dobije no togas e vekje custom shop i nad 2000 evra......:nenene:

Интересна гитара, дизајнот е најбољи :) А иначе, што марка е ова ?

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
Интересна гитара, дизајнот е најбољи :) А иначе, што марка е ова ?
Charvel....
http://www.rainbowguitars.com/guitar/charvel/san-dimas-style-1-slime-green/2825001325/FE

imav charvel spectrum, neverojatno dobra gitara....no mi ja ukradoa
inace san dimas e legendaren model....
http://www.sandimascharvel.com/

Ќе одам в Германија в зима можи,ако купам од таму

http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Fender-NEW-Standard-Strat-HSS-FRRW-AW-Arctic-White-Floyd-Rose-Bag/art-GIT0014841-000

Шо велите,ќе ме опљачкат на царина :nesum:
a zasto ne prasuvas kaj mimi muzika, fender uvoznik za makedonija...

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Баш ќе прашам само ако можи информација кај се наоѓа адреса едно друго,јас сум од БТ така да немам врска. Фала :helou:

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Баш ќе прашам само ако можи информација кај се наоѓа адреса едно друго,јас сум од БТ така да немам врска. Фала :helou:
Незнам за точна адреса, ако влезеш у такси ќе му кажеш до Стариот Беверли и ќе те однесе пред трговскиот, после ќе си влезеш у трговскиот и ќе се снајдеш некако, ќе прашаш...

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Незнам за точна адреса, ако влезеш у такси ќе му кажеш до Стариот Беверли и ќе те однесе пред трговскиот, после ќе си влезеш у трговскиот и ќе се снајдеш некако, ќе прашаш...
е фала многуѕ

vlatko_95

Чоек
Член од
26 септември 2008
Мислења
260
Поени од реакции
66
Сите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Не можам да издвојам љубител на гитарите иам акустична неам свирено на електрична сите ги сакаааааааааамммммммммм!!!!!!!

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Ќе одам в Германија в зима можи,ако купам од таму

Шо велите,ќе ме опљачкат на царина :nesum:
нема зашто да те опљачкаат ... како што глеам гитарава е 700 евра од прилика, да ја нарачаш кај Македонски дилер... што увезува инструменти од мјузик стор.. ќе те фати ... 750 до 780.. ти ја носи лично до дома... ако сакаш можам да ти дадам број од човекот.....

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
ај да си прашам јас некој што повеќе знае за гитари од мене...ваква гитара на старо би вредела 4500??? иначе дечкото што ја продава го прашував викаше дека и праговите ги мењал, а што врска има тоа појма нема....па некој совет за гитарата???

П.С. гитарата ке ми е за свиркање по дома....

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
ај да си прашам јас некој што повеќе знае за гитари од мене...ваква гитара на старо би вредела 4500??? иначе дечкото што ја продава го прашував викаше дека и праговите ги мењал, а што врска има тоа појма нема....па некој совет за гитарата???

П.С. гитарата ке ми е за свиркање по дома....
Многу лоша гитара ..... најди си друга за по дома за 5000 ке најдеш поасална

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
многу добро би ми дошла Ibanez со 7 жици и нова акустична:vozbud:

BoogieMan

#%$!
Член од
24 август 2006
Мислења
364
Поени од реакции
19
На Мухамед од Некрофагист сигничрот коа ќе излезе....уф уф уф! 7 жици, 27 полиња, Еdge тремоло и DiMarzio D Activator-и!

Член од
17 април 2009
Мислења
19
Поени од реакции
0
www.thomann.de e исто така јака страна за опрема и гитари. Инаку мислам дека е и најголемата продавница во Европа
Инаку назад на темата, пред некој месец си ја зедов првата електрична гитара, фендер скуер, а сеа збирам парици за Гибсон Ес Џи Стандард:helou:

Од кај ја зема и колку ??

Член од
1 мај 2008
Мислења
16
Поени од реакции
0
Прво да напоменам дека не прочитав на сите страници што пишува..али отприлика знам за шо се работи..епа вака..Јас имам Peavey T60 од 80та...Peavey не е толку афирмирана марка на гитари као Fender или Gibson али според мене гитарава е коска..да не претерувам али имам дома и Fender Stratocaster Natural Body од 70 и некоја е..Али лично повеќе ми се допаѓа Peavey и потанок побрз врат има и звук...да не претерувам али е во ранг на Fender..Според мене..A ако сакате слики пишете ќе пратам и од двете..Иначе за одржувањето на гитарата..После секое свирење ја чистам...Ако знаете..она..политура што е за дрво...Али добро врши работа и за жиците..така да...и жиците и телото на гитарата со политура...обавезно после секое свирење..а жици мењам најчесто кога ќе се скини некоја..или пак кога ќе почнат слоевите да паѓаат..да се раштимува се почесто..тоа е знак дека треба да се сменат...И за крај...Никогаш не сум свирел али многу сакам Ibanez PGM..али оние што се со флојд роуз тремоло, бело тело, жолт врат...Моја желба е таа гитара:)

Kajgana Shop

На врв Bottom