LordDragonII
Dr.Strangelove
- Член од
- 15 август 2008
- Мислења
- 10.995
- Поени од реакции
- 5.726
битно е да ти лежи гитарата, немора да е некоја марка освен ако си професионален музичар. сепак треба да познаваш квалитет. не знам што гитара имаш ама ако тебе ти е ок тогаш немаш проблем. ипак ако си гитарист на ниво ти треба нешо професионално. стај по некоја слика ако немаш против.Прво да напоменам дека не прочитав на сите страници што пишува..али отприлика знам за шо се работи..епа вака..Јас имам Peavey T60 од 80та...Peavey не е толку афирмирана марка на гитари као Fender или Gibson али според мене гитарава е коска..да не претерувам али имам дома и Fender Stratocaster Natural Body од 70 и некоја е..Али лично повеќе ми се допаѓа Peavey и потанок побрз врат има и звук...да не претерувам али е во ранг на Fender..Според мене..A ако сакате слики пишете ќе пратам и од двете..Иначе за одржувањето на гитарата..После секое свирење ја чистам...Ако знаете..она..политура што е за дрво...Али добро врши работа и за жиците..така да...и жиците и телото на гитарата со политура...обавезно после секое свирење..а жици мењам најчесто кога ќе се скини некоја..или пак кога ќе почнат слоевите да паѓаат..да се раштимува се почесто..тоа е знак дека треба да се сменат...И за крај...Никогаш не сум свирел али многу сакам Ibanez PGM..али оние што се со флојд роуз тремоло, бело тело, жолт врат...Моја желба е таа гитара