Pinkie Pie
and Deedee
- Член од
- 25 ноември 2009
- Мислења
- 2.011
- Поени од реакции
- 3.246
Just sleeping , not dreaming.
И уште нешто есенциално ти фали...?Just sleeping , not dreaming.
не знам од кого еИ уште нешто есенциално ти фали...?
Дај пробај објасни го ова
јас си го поврзувам со тоа што благодарение на свеста човекот е единственото суштество што може да си ја потиснува подсвеста и своето "true calling" , што според некои психолози може да доведе до растројство и несреќен живот, исто така ме потсети и на Карлос Кастанеда ( од тоа малку што имам прочитано од него) , исто и со Карл Јунг, а дури јас си го поврзувам и со источната филозофија и нивните медитации, но но јас не сум ниту филозоф ниту имам некое профи познавање, оваа мисла сучајно ја видов , си ја направив оваа поврзаност, ми се допадна, и ја постирав тука.Дај пробај објасни го ова
Благодарамјас си го поврзувам со тоа што благодарение на свеста човекот е единственото суштество што може да си ја потиснува подсвеста и своето "true calling" , што според некои психолози може да доведе до растројство и несреќен живот, исто така ме потсети и на Карлос Кастанеда ( од тоа малку што имам прочитано од него) , исто и со Карл Јунг, а дури јас си го поврзувам и со источната филозофија и нивните медитации, но но јас не сум ниту филозоф ниту имам некое профи познавање, оваа мисла сучајно ја видов , си ја направив оваа поврзаност, ми се допадна, и ја постирав тука.
едит: знаев дека Камус е егзистенцијалист, сега видов дека е некаков "абсуртбизам" и можеби он си пишува дека човекот е единстевното суштество што обива да биде животното што е, туку еволуира и се бунтува ( можеби се стреми код над човекот - ниче) .
Искрен идиот е да немаш грижа или? Ами тогаш придаФчево безгрижен шо значење би имало? Aj протумачи ми ја малку ,,изреката" oд НичетаИсус е идиот,но искрен идиот,кој не чуствува никаква грижа.
-Фридрих Ниче
Го делам неговото мислење.