Шагринскa кожа

Член од
28 јануари 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ми треба целата книга онлине бидејки во библиотека ја нема а морам да ја прочитам ... Ве молам ако сакате да ми помогнете :(
може и на српски ако не можете да најдете на македонски ... :unsure::place:

Член од
8 февруари 2012
Мислења
12
Поени од реакции
2
A што ако некој посака вечен живот? што ќе се случи со него ако оваа шангаринска кожа го намалува со секое исполнување на желбите?

Се гледа дека се работи за научна фантастика. :icon_lol:

Член од
25 октомври 2011
Мислења
135
Поени од реакции
99
Требаше да изработам проектна задача за лектирава на училиште. Тука е во кратки црти раскажана цела лектира, ете и линк доколку на некој му треба нека си го симне фајлот
Код:
http://www.mediafire.com/?242igp7mdemgbk3
брате помагај избишан е тој фајл ако имаш валиден дај наамо xD

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
Мислам што е поентата? Да ја имав кожата би ја посакал првата желба кожата да се зголеми дупло. Втора желба да направам копии од кожата со истите својсва и ќе си ги копирам така колку сакам.... :D

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Ги читам мислењета и ова дефинитивно мене ми е една убава тема која те поттикнува да размислуваш.
Шагринска кожа, за жал, се обработува во прва година средно кога на 15 год. е стварно тешко да се соочиш со дело како што е ова на Балзак, посебно тешко за оние кои не љубат да читаат во слободно време. Ми текнува на нервозите кога ја читав книгата и на забелешките кои ги фаќав за тоа како изгледа антикварницата, што се' се продава во неа, ги памтев деталите за процесите на уништување на кожата и пред да ни открие професорката, немав појма за Алтер егото. Тогаш дури и ја купив книгата и потоа се нервирав зошто...
Ама дефинитивно ќе ја препрочитам пак... сакам да ја доживеам со паметот што го имам сега.
Па потоа може ќе се навратам на темата и ќе можам да дадам соодветно мислење.

Член од
19 декември 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
dali nekoj ja ima procitano i mozhe da mi dade opis za likovite bidejki utre pravam pismena?:)
Fala odnapred..:)

Член од
16 ноември 2013
Мислења
1
Поени од реакции
0
Може некој да ми даде кратка содржина од Шагринска кожа?
ми треба итно

Хајсенберг

Компјутерски Инжињер
Член од
15 ноември 2013
Мислења
347
Поени од реакции
365
Мислам што е поентата? Да ја имав кожата би ја посакал првата желба кожата да се зголеми дупло. Втора желба да направам копии од кожата со истите својсва и ќе си ги копирам така колку сакам.... :D
Хаха поентата на книгата не е тоа.. треба да ја читаш со голема концентрација и да ги сватиш хуманистичките елементи во истата, дека се истакнуваат пороците на човекот.. сега сум ја подзаборавил книгава зашто ја работев лани,во прва година :)

Член од
17 септември 2012
Мислења
896
Поени од реакции
515
Ако може некој да ми даде краток опис за главните ликови? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom