Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Добро ако терминот на ''Ш'' ве навредува, зошто вие самите се нарекувате ''Ш''?
Не ми е јасно, се надевам ќе ме удостоиш со одговор...
Имаш право.Не ми текнало.Не сум хуман доктор но затоа можам солидарно и на моја сметка да им помогнам на ''сограѓаните'' во ридиштата што ги пасат козите...да поразговараме окулу зоофилијата колку е штетна.Но ако инсистираш веќе за педофилијата немам познавање треба да прочитам за Мухамед и невестата Ајша.
Шќиптар?Темата не е за потеклото на албанците , и не се лажете себеси , за да го изговарате тој збор што започнува на Ш ... ви треба многу вежбање , ако веќе сакате да ги наречете албанците така како што они се нарекуваат.
Ете гледајте колку смешни испаѓаат некои кога читаат албански , пошто неколку букви не постојат во неговата азбука. ТЕНК ЈУ , ДИС ИС.
Како може да сме Руси бе човек ............. оди во Русија и погледни ги тамошните Руси(прави Руси) како изгледаат, а погледни тука грото од Македонците како изгледаат !
Како може јас на пр. да сум Русин(по потекло), они се плави луѓе, со друга физиономија, а јас на пр. имам тотално супротна физиономија од нив, повеќе личам на Италијанец, Шпанец и сл.............. мислам дајте малце, да точно е тоа дека сме Словени(делумно), но мешани сме и со други народи(генетска симбиоза ти е тоа) ........... истото важи и за вас и вие сте генетски мешан народ, сите народи се генетски мешани, некои повеќе, некои помалку !
Значи сега државата не е моја, а твоите претходни постови ја сметаат за нешто друго. Ајде биди искрен и кажи каде малцинство има повеќе права (некоја друга држава пример), зошто пак си незадоволен како албанец и да плукаш по нацијата што ти овозможила премногу. И те како имам почуствувано дискриминација и при упис на факултет (кога во национална квота влегоа 3 албанци кои немаа ни 2.00 просек....тоа не е квалитет извини) и кога аплицирав за една обична пракса во државна иснтитуција како студент со највисок просек и ми одговорија дека да бев албанка полесно ќе беше без разлика на мојот просек и квалитет, не верувам во се што го кажуваш како стереотип зошто го почувствував на своја кожа. Ако проблемите во државната администрација порано беа бирократијата и нејзините заврзлами сега е незнаењето прво на формален јазик а после и на работата. За твоја информација знам прилично многу добро албански, а со мојата другарка која е најдобриот човек што јас го познавам без разлика на националноста комуницираме на 3 различни јазици кои и двете ги знаеме меѓу кои е и македонскиот (мерак ми прави тоа што знаеш одлично македонски (Shum mir - извини немам албанска подршка али несакам кога некој ме потценува). Како и секој нормален Албанец не ќути на неправдите нема да ќути ни мнозинството нормални граѓани кои се третираат како малцинство. Поздрав diten e mireОва не е ВАША држава мила...........
Данок и јас плаќам...........
Кога има дискриминатроски систем тогаш мора да се прави противтежа, договорот не вика албанците да се 100% вработени во институциите, туку до 25% +/-, а никогаш +..............
Дека сте покваливикувани тоа е само стереотип.............
Мојот татко беше дипломиран електроинженер а 15 год невработен, а електроинженери секагаш биле потребни, и тогаш и сега.............
Нема да ќутам, нормален албанец не треба да ќути пред неправдите.........
Не плукам/е во тебе, ниту во било кој македонец, туку плукам кон властите, но за жал таа власт ја оправдувате во мнозина...............
Во мојот дом никогаш немало било каков разговор или совети како да се однесувам кон македонец или кон било кој, некогаш сме коментирале неправди, баш мојот татко и дедо се нај ненационалистички настроени, секогаш работата била на прво место за нив..............
Ако имаш другарка албанка, колку албански зборови знаеш? или зборувате секогаш на македонски затоа што тоа е службен јазик.............сигурно таа албанка ЌУТИ.........
И јас се грижам другар исто за децата и тоа не само за моите туку и за децата на комшијата,на пријателите,на роднините,се грижам повеќе отколку што ти се грижиш за педофилијата која процентуално ја нема скоро ич во државава,да не во некој убав сончев ден некој од вашите,задоени со големоалбански идеологии не ги претепа во автобус,ги измлати на улица или им свирне куршум во чело додека ловат риба.Не ме интересира за Мухамед и Ајша, ме интересира за локалните македонци, чисто се грижам за децата..............
leandra што ти прави љубов...![]()
Знаев дека кога-тогаш ќе прогледаш![]()
Значи сега државата не е моја, а твоите претходни постови ја сметаат за нешто друго. Ајде биди искрен и кажи каде малцинство има повеќе права (некоја друга држава пример), зошто пак си незадоволен како албанец и да плукаш по нацијата што ти овозможила премногу. И те како имам почуствувано дискриминација и при упис на факултет (кога во национална квота влегоа 3 албанци кои немаа ни 2.00 просек....тоа не е квалитет извини) и кога аплицирав за една обична пракса во државна иснтитуција како студент со највисок просек и ми одговорија дека да бев албанка полесно ќе беше без разлика на мојот просек и квалитет, не верувам во се што го кажуваш како стереотип зошто го почувствував на своја кожа. Ако проблемите во државната администрација порано беа бирократијата и нејзините заврзлами сега е незнаењето прво на формален јазик а после и на работата. За твоја информација знам прилично многу добро албански, а со мојата другарка која е најдобриот човек што јас го познавам без разлика на националноста комуницираме на 3 различни јазици кои и двете ги знаеме меѓу кои е и македонскиот (мерак ми прави тоа што знаеш одлично македонски (Shum mir - извини немам албанска подршка али несакам кога некој ме потценува). Како и секој нормален Албанец не ќути на неправдите нема да ќути ни мнозинството нормални граѓани кои се третираат како малцинство. Поздрав diten e mire![]()
ти бре, нормален ли си? ти и тие ко тебе не знаете што е дискриминаторски систем и дискриминација. треба еврејската да ве снајде (да имаш па да немаш) па да знаете да цените тоа што имавте и пред 2001 и сега. но ненаситни сте, неблагодарни до коска. полни со нацистички идеи. добро читаш, нацисти! а чичко хитлер, греота, во гроб се превртува од мака.Ова не е ВАША држава мила...........
Кога има дискриминатроски систем тогаш мора да се прави противтежа, договорот не вика албанците да се 100% вработени во институциите, туку до 25% +/-, а никогаш +..............
Мојот татко беше дипломиран електроинженер а 15 год невработен, а електроинженери секагаш биле потребни, и тогаш и сега.............
Не плукам/е во тебе, ниту во било кој македонец, туку плукам кон властите, но за жал таа власт ја оправдувате во мнозина...............
Во мојот дом никогаш немало било каков разговор или совети како да се однесувам кон македонец или кон било кој, некогаш сме коментирале неправди, баш мојот татко и дедо се нај ненационалистички настроени, секогаш работата била на прво место за нив..............
Ако имаш другарка албанка, колку албански зборови знаеш? или зборувате секогаш на македонски затоа што тоа е службен јазик.............сигурно таа албанка ЌУТИ.........
Ajdeeee....se ispomesa ti ...babi zabi koshtani...jasno mi e sega se....mislam deka nema potreba za diskusija poveke...!!!2. Според мене тој стандард не го земав исклучително од албанците, туку од целиот балкан, балканот не е викан буре барут заради албанците........
20 год седат на маса грците и македонците, и да, според мене не се сака да се реши споров, а и мислам дека е намерно направен спор....... и спорот со србите е таков............
Мислам дека реални спорови македонците имаат со албанците и бугарите, со албанците барем од албанска страна спорот е решен.............а со бугарите допрва ќе имате работа....
Јас велам дека без жртва нема решение, и сега зависно местото каде живееме зависи и големината жртвата, на пример евреите загубиа милиони за да добијат држава на некој начин.......
А вие македонците не сакате жртва, мора најпрвин да се одредите со кого во балканот сакате да вклучите примирје, затоа што гледаме дека со сите соседи сме затворени со спорови...........
3. со турците и со србите
Токму така, а тоа значи дека безбедноста треба да се штити а не нарушува, треба да имаме квалитет, а не национални квоти. Го знам Рамковен договор многу добро и лично мислам дека има многу дупки, кои не ни штетат само нас како македонска нација, туку и ви штетат вам како друга нација. Нема соживот со делби. Непотизмот го има насекаде и партизацијата ја има насекаде. И да си албанец треба да имаш партиска книшка од ДПА или ДУИ за да добиеш се како што е на папир и мене ми е повеќе од јасно. Ама какви се овие нискограѓански провокации?Зошто се потребни? Што придонесуваат? тие тројца албанци не се греота затоа што не вложија ни грам труд низ целите студии за да научат барем основни работи. Имаме уште 2ца албанци мои драги колеги кои се борат, учат, се трудат, имаат основна култура, луѓе се пред се. Зошто просто нив не ги спомнав?- да и двајцата се од ресенско село од семејства кои тука се изградиле и ценат се што имаат. Мислам дека ми ја сфати поентата на реплицирањето и мислам дека доволно се вплеткувам во овие провокаторски теми. Сакам мирно општество на еманципирани луѓе или барем воспитани кои еднаш ќе научат да ценат се што добиваат и да возвратат со почит и вложување во иднината, а не да ја уништуваат иднината на другите.Koga kazav ne e tvoja, mislev drzavata ni e zaedni;ka, na site gragjani..........
Vo Kosovo, srbite imaat daleku poveke prava......
Ne plukam vo nacijata, tuku po vlasta...........
Daleko pove'e se vrabotuvaat makedonci otkolku albanci................
Da ima[e partiska knishka sigurno ke se vraboteshe.........
Nepotizmot ne poznava granici, zhalno e da gi obvinish 3 albanci vo kvotata, navistina zhalno.......
Problemite na admnistracijata bea diskriminiacijata i nepotizmot......
Milo mi e shto znaesh albanski, izgleda sgreshiv vo vrska so tebe.....
Pozdrav.
Во Македонија се вработуваат Македонци??Стварно срамота.Како смеат да вработуваат Македонци во сопствената држава.Нека се засрамат овие од Владава.Daleko pove'e se vrabotuvaat makedonci otkolku albanci................
Албанија не е нивна матична земја, туку Косово.На Косово воглавном е соберен сиот потурчен џган.Куманово, Скопје, Тетово, Гостивар се се Косовари од прв до последен.Никој од нив нема потекло од Албанија.Другар, јас мислам дека со одвојувањето на државни пари за прославата на стогодишнината паѓаат во вода сите ваши обвинувања дека државата и македонците нема слух за вашите потреби . Славете го денот на вашата азбука и знаме, но не заборавајте дека сте македонски државјани и треба да бидете горди на тоа, не само на вашето етничко потекло . Националните празници служат за еманципација и модернизација, не за национал - романтичарски прослави и парадирања со оружје. Албанија е можеби ваша матична земја, но Македонија е ваша татковина на сите кои сте родени и израснати тука, остај Ахмети и Тачи што ви продаваат националистички приказни. Тие приказни се добри, ама за во среден век .![]()
Јас имав женска албанка, и види сега ни јас зборев македонски ни таа албански, комуникацијата ни беше на СРПСКИ, компромис бе мали си наоѓаш средина ако сакаш, ако сакаш се, се може.Ова не е ВАША држава мила...........
Ти девојче очигледно живееш во тешка илузија.Што има врска некој Албанец ако учел, се трудел или било што?Пак сите тие од прв до последен работат за нивните идеали и уништување на Македонија.Некој помалку, а некој повеќе.Само некои тешки дебили не го сфаќаат тоа очигледно.Токму така, а тоа значи дека безбедноста треба да се штити а не нарушува, треба да имаме квалитет, а не национални квоти. Го знам Рамковен договор многу добро и лично мислам дека има многу дупки, кои не ни штетат само нас како македонска нација, туку и ви штетат вам како друга нација. Нема соживот со делби. Непотизмот го има насекаде и партизацијата ја има насекаде. И да си албанец треба да имаш партиска книшка од ДПА или ДУИ за да добиеш се како што е на папир и мене ми е повеќе од јасно. Ама какви се овие нискограѓански провокации?Зошто се потребни? Што придонесуваат? тие тројца албанци не се греота затоа што не вложија ни грам труд низ целите студии за да научат барем основни работи. Имаме уште 2ца албанци мои драги колеги кои се борат, учат, се трудат, имаат основна култура, луѓе се пред се. Зошто просто нив не ги спомнав?- да и двајцата се од ресенско село од семејства кои тука се изградиле и ценат се што имаат. Мислам дека ми ја сфати поентата на реплицирањето и мислам дека доволно се вплеткувам во овие провокаторски теми. Сакам мирно општество на еманципирани луѓе или барем воспитани кои еднаш ќе научат да ценат се што добиваат и да возвратат со почит и вложување во иднината, а не да ја уништуваат иднината на другите.![]()