Со буџетски пари во Скопје ќе се слави независноста на Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата никола-те
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Реков имате врск со русите, а не дека сте руси.............
Секој трет македонец има роднина србин или бугарин, да не се лажеме..........
Особено србите овде се многу флексибилни околу изнесувањео
Ова го кажува некој чија нација има доминантна EV13 хаплогрупа која не е ни европска.

Стручно,од козите може да се добие алерго-бурцо-кашикароза.Овој вид на специфичен вирус добиен од алерген и вирсуот на бурцелоза е нов вид на мутација со кој секојдневно се соочуваме.Еден од симптомите е зголемување на обемот на тестисите и стимулација на психотично однесување како и нагон за деструктивно душевно олеснување врз или со експлозивни средства како бомби кашикари.

Штом си стручна, оди помогни им на твоите сограѓани педофили, можеби имаат некој вирус добиен.....

Иако на форум читаме незадоволни граѓани заради прославата , надвор се беше и е најнормално , за време на прославата имаше мал број полицајци по улиците , очигледно и македонците се помирија со фактот дека законски е дозволена прославата и немаше некој сериозен обид за инциденти.
И албанците славеа како што личи , без навреди према македонците , без никакви инциденти.
Другар, јас мислам дека со одвојувањето на државни пари за прославата на стогодишнината паѓаат во вода сите ваши обвинувања дека државата и македонците нема слух за вашите потреби . Славете го денот на вашата азбука и знаме, но не заборавајте дека сте македонски државјани и треба да бидете горди на тоа, не само на вашето етничко потекло . Националните празници служат за еманципација и модернизација, не за национал - романтичарски прослави и парадирања со оружје. Албанија е можеби ваша матична земја, но Македонија е ваша татковина на сите кои сте родени и израснати тука, остај Ахмети и Тачи што ви продаваат националистички приказни. Тие приказни се добри, ама за во среден век . :)

Иако на форум читаме незадоволни граѓани заради прославата , надвор се беше и е најнормално , за време на прославата имаше мал број полицајци по улиците , очигледно и македонците се помирија со фактот дека законски е дозволена прославата и немаше некој сериозен обид за инциденти.
И албанците славеа како што личи , без навреди према македонците , без никакви инциденти.
Со калашите?Еднаш талибанци,засекогаш талибанци.
--- надополнето: 27 ноември 2012 во 14:23 ---
Другар, јас мислам дека со одвојувањето на државни пари за прославата на стогодишнината паѓаат во вода сите ваши обвинувања дека државата и македонците нема слух за вашите потреби . Славете го денот на вашата азбука и знаме, но не заборавајте дека сте македонски државјани и треба да бидете горди на тоа, не само на вашето етничко потекло . Националните празници служат за еманципација и модернизација, не за национал - романтичарски прослави и парадирања со оружје. Албанија е можеби ваша матична земја, но Македонија е ваша татковина на сите кои сте родени и израснати тука, остај Ахмети и Тачи што ви продаваат националистички приказни. Тие приказни се добри, ама за во среден век . :)
Е де,истиот Аљи,во брзо време ќе даде 10/11 души со позиции,за Гоwдана да направи Бродец 2.Само овие се палат ко мајмуни на дрво,ние бар почнуваме да ја сфаќаме шемата.

Ние не ве викаме така, СВЕТОТ ве вика така
Ако живееш во нашата држава и од моите пари што ги давам за данок за да бидеш ти вработен во државна институција пред било кој македонец кој е далеку поквалификуван од тебе заради етничка припадност има ДА КУТИШ и да си уживаш во бенефитите, а не да плукаш по Македонија која леб ти дава оди таму во Албанија или Косово ако не ти одговара......Незадоволни створења......Имам најдобра другарка албанка која никогаш не се осудила да плука по мене и мојата нација тебе од дома ти треба превоспитување како човек потоа како се друго.....

Бљерим, во болдираното е поентата. Ние сме способни за критика, знаеме да повлечеме граници. Јас нема да аплаудирам на убиствата во Газа, ти би аплаудирал ако тие ѕверства се правеа во Тел Авив. Јас нема да се ситам на убиени деца. Ти се ситиш и се гордееш со убијците. Јас не се поистоветувам со некојси Трајче социопатот само затоа што претепал беспомошно албанче, а има словенско име. Разликата е во тоа колективно...туку, чекај, не можеме на ова ниво да разговараме. Ај вака да пробаме:

Бљерим Бљерим кокиче,
слави Бљерим празниче,
Бљерим гушна другарче,
ем пукна калашче.

"Алал вера Хашим Тачи",
-Бљерим пушти солзиче,
завет, беса бившо командантче,
да го пука каурче

Не го пукај Бљерим, не ти згрешил каурче,
беља ми ти направи, тоа твое командантче,
книга не си прочитал(освен, може, "Дрварче")
и те влечат за нос, а ти си блекаш, како прво будалче.

Никаде нема колективно мислење............
Секој има различно мислеле............

Еве да пробаме со едно прашање:
Дали сите македонци се албанофоби????

Со Ш не викаат некои привремени нации и бомбардирани од целиот ебан свет држави............расисти

Добро ако терминот на ''Ш'' ве навредува, зошто вие самите се нарекувате ''Ш''?
Не ми е јасно, се надевам ќе ме удостоиш со одговор...

Никаде нема колективно мислење............
Секој има различно мислеле............

АЛБАНФИЛИ НЕ ама ШКЉОНЦОФИЛИ ДА

Штом си стручна, оди помогни им на твоите сограѓани педофили, можеби имаат некој вирус добиен.....
Имаш право.Не ми текнало.Не сум хуман доктор но затоа можам солидарно и на моја сметка да им помогнам на ''сограѓаните'' во ридиштата што ги пасат козите...да поразговараме окулу зоофилијата колку е штетна.Но ако инсистираш веќе за педофилијата немам познавање треба да прочитам за Мухамед и невестата Ајша.

Пуно, не ја тупи. Таа па таа. Настрана апстрактни поими како ај-кју, елоквенција, ерудитост и таи-кван-до...и со меморијата слабо ми стоиш.
Правен е овој муабет.

Ако живееш во нашата држава и од моите пари што ги давам за данок за да бидеш ти вработен во државна институција пред било кој македонец кој е далеку поквалификуван од тебе заради етничка припадност има ДА КУТИШ и да си уживаш во бенефитите, а не да плукаш по Македонија која леб ти дава оди таму во Албанија или Косово ако не ти одговара......Незадоволни створења......Имам најдобра другарка албанка која никогаш не се осудила да плука по мене и мојата нација тебе од дома ти треба превоспитување како човек потоа како се друго.....

Ова не е ВАША држава мила...........
Данок и јас плаќам...........
Кога има дискриминатроски систем тогаш мора да се прави противтежа, договорот не вика албанците да се 100% вработени во институциите, туку до 25% +/-, а никогаш +..............
Дека сте покваливикувани тоа е само стереотип.............
Мојот татко беше дипломиран електроинженер а 15 год невработен, а електроинженери секагаш биле потребни, и тогаш и сега.............
Нема да ќутам, нормален албанец не треба да ќути пред неправдите.........
Не плукам/е во тебе, ниту во било кој македонец, туку плукам кон властите, но за жал таа власт ја оправдувате во мнозина...............
Во мојот дом никогаш немало било каков разговор или совети како да се однесувам кон македонец или кон било кој, некогаш сме коментирале неправди, баш мојот татко и дедо се нај ненационалистички настроени, секогаш работата била на прво место за нив..............

Ако имаш другарка албанка, колку албански зборови знаеш? или зборувате секогаш на македонски затоа што тоа е службен јазик.............сигурно таа албанка ЌУТИ.........

Темата не е за потеклото на албанците , и не се лажете себеси , за да го изговарате тој збор што започнува на Ш ... ви треба многу вежбање , ако веќе сакате да ги наречете албанците така како што они се нарекуваат.
Ете гледајте колку смешни испаѓаат некои кога читаат албански , пошто неколку букви не постојат во неговата азбука. ТЕНК ЈУ , ДИС ИС.

Да зборуваме за прославата , некој велеше нема да се соберат 15.000 албанци , јас видов дека се собраа толку , па и повеќе , немаше место за сите во салата иако луѓето беа собрани како сардини у конзерва, некои се вратија дома за да следат на ТВ , други останаа надвор.

Berisha-nga-Shkupi-d%C3%ABrgoi-mesazhe-p%C3%ABr-bashkimin-e-shqiptar%C3%ABve1-e1353955285107.jpg

14152_472549956128393_1493112008_n.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom