Со буџетски пари во Скопје ќе се слави независноста на Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата никола-те
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Кечињава на попуст ли ќе се даваат или зависи од лејката цената? И плус ме интересира дали ќе има часеви за местење на кече, напред да се залиже или може шишките да ги остави, како е помодерно носење?

Prvo toa sto si me citiral, posle lesno e za drugi prasanja. Ke ima olesnuvanja osobeno za forumdziite

Еј, за знамево прочитав интересна книга. Имало на времето еден голем албански освојувач, Искендер(или по каурски, Александар). За тој тип каурите викаат дека го одврзал гордиевиот чвор. Епа во книгава вика дека не било така. Он сакал само привремено да го одврзе, за да може да го постави знамето со двоглав орел, па пак да го врзе, ни ветер ни бура да не може да го бутне. Арно ама, не успеал, се изнервирал и го пресекол со мечот. До Индија барал таков цврст материјал за да го врзе знамето, ама умрел, дали од педерлук или од маларија, не се знае, нема консензус.
Ти ги имаш читано заклучоците на Призренската лига сигурно. Знаеле многу работи тие луѓе, паметни биле, само лошите каури ги имаат репресирано 100 години. Но, сега доаѓа нивното време. Се ќе стане појасно.

А што користат како калап за изработка и од што материјал го изработуваат?
Материјалот е варено козјо влакно, влакна од стрижени кози се варат додека не се добие желатинска маса потоа таа се лепи на калап и се пресува.
Во минатото како калап користеле бучуци или воденички камења, сега во поново време како калап се употребуваат добоши и бандаши од МАН, ако се во некое село не модернизирано сеуште употребуваат ФАПОВСКИ .

I da sto stana so spreadthetruth, gledam vi uspea zacrtanoto haaaaah

Успеа. Нема ни еден заслепен Македонец кога сте вие во прашање, напротив сите мислиме исто дека сте подрум мафија. Тоа беше целта на акцијата, една кампања со какви ѕверови ние овде живееме. Како што гледаш никој не ве сака.

Материјалот е варено козјо влакно, влакна од стрижени кози се варат додека не се добие желатинска маса потоа таа се лепи на калап и се пресува.
Во минатото како калап користеле бучуци, сега во поново време како калап се употребуваат добоши и бандаши од МАН, ако се во некое село не модернизирано сеуште употребуваат ФАПОВСКИ .
Калапот од бооОоостааАн. :)

Некако неправилна форма ми фаќа или неправилна форма на глава треба да го носи симболот?
Варено козјо влакно бе:pos:

I da sto stana so spreadthetruth, gledam vi uspea zacrtanoto haaaaah
Ооооооооооооо будал што го збориш бе ти ?
Како мал не те носеле на протетичар а ?
Па сега со зуби удараш по тастатура па ти се мешаат буквите ?

Мислиш вас ве сака некој, молим те немој :pos:

Не мислам јас ништо, не ме плаќаат за мислење. Знам само дека никој не ве брани како порано што си бевте жртви. Сега сите ве плукаат, што убаво :)

Мислиш вас ве сака некој, молим те немој :pos:
Абе глуп , па ако нас никој не не сака како што тврдиш ти ... тоа тебе ти е еден вид на утеха за тоа што припаѓаш на зомбоидна нација ?

Некако неправилна форма ми фаќа или неправилна форма на глава треба да го носи симболот?
Варено козјо влакно бе:pos:
Да бе не се чуди,го знам целиот процес :D Слично како добивњето на чоја.
Ќе ти се плукнам и у работа и у бизниси, почнувам јас со изработка на КАПУЧИ ака кеча.
Ама ќе ги поебам овие стариве јас на мојот модел стреа од прозирна пластика ќе им ставам жуто зелена.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom