Формула 1 - сезона 2012

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
Ајдеееееее хејтерите се јавија, 3 титули по ред . Пуши Алонсита :icon_mrgr:.

фетел може вода да му носи на алонсо, никад нема да биде од рангот на алонсо,хамилтон,батон. алонсо со едно “фичо“ ферари ќе освоеше титула, овоа плачкото со најдобар болид едвај се извлече и освои. причината поради што освои лани и полани, е неговиот болид. некој почне да му прави притисок од позади во клучни моменти (лани или полани во канада кога батон му се доближи на 5,6 круга пред крај), и одма се посере. за мене е алонсо шампион, не затоа шо навивам за него, туку заради тоа шо го покажа оваа сезона

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
незнам на која тв си го гледал преносот ама на успорена снимка се гледа дека на страна од одреден дел на стазата се гледаат светат жолти знаминја и маршал со знаме мафта 4 кривини помина и го помина и не видоа ништо епа сеа види ја уште еднаш трката и кажими дека не требаше да биде казнет што и те како можеше да влиае на неговиот резултат али ај сеа радувај се :)
Од моментот кога ке го помине последното жолто знаме има дозвола за претекнување односно зелено знаме :)

S

Stivie G

Гостин
фетел може вода да му носи на алонсо, никад нема да биде од рангот на алонсо,хамилтон,батон. алонсо со едно “фичо“ ферари ќе освоеше титула, овоа плачкото со најдобар болид едвај се извлече и освои. причината поради што освои лани и полани, е неговиот болид. некој почне да му прави притисок од позади во клучни моменти (лани или полани во канада кога батон му се доближи на 5,6 круга пред крај), и одма се посере. за мене е алонсо шампион, не затоа шо навивам за него, туку заради тоа шо го покажа оваа сезона
Секако дека нема да биде од нивни ранк, сите овие се под него. Троен најмлад светски шампион :свиркам:. Не ми е јасно како фан на Алосно ми вика дека Фетел е плачко кога Алонсо е најголемиот плачко. Постојано тој се жали на нешто.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Хулкенберг, мајка ти ладен да те баци ! Догодина се надевам на помалце фрустрации ..

ПС - Кими го направи потегот на сезоната. Која појава е, си е*бал векот. Каде ли само залута по тој баирот :) :)

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Хаха Фетел бил плачко и он се серел. А уствари Алонсо е најголем плачко и најголема пичка од шофер.

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
Секако дека нема да биде од нивни ранк, сите овие се под него. Троен најмлад светски шампион :свиркам:. Не ми е јасно како фан на Алосно ми вика дека Фетел е плачко кога Алонсо е најголемиот плачко. Постојано тој се жали на нешто.

алоо се слушаш ли што збориш бе :facepalm::facepalm::facepalm: фетел бил подобар од алонсо,хамилтон,батон ОМГ :tapp: шта реци, коју поруку послати ??
дете ај врати се на гледање пинг понг, згрешил си спортот очигледно. како шо гледам навиваш за фетел, најверојатно си почнал да гледаш формула од пред 2,3 години. така да "keep dreaming"

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683
Што се замарате да се убедувате едни на други.
Фетел и наредна година две да земе титула, за фан на ферари ќе остане плачко и подпросечен возач. Дали сте реални при овие коментари или само у нервоза пишувате незнам.
Алонсо да земеше титула немаше да биде заслужено. Зошто ? Дека пола сезона (ако не и повеќе) зема бодови на сметка од Маса. Ова го зборим како фан на Ферари и сум многу реален.
Фетел имал добро спремен болид и затоа ја освоил титулата? - Никој не им ги врза рацете на Ферари да извадат подобар болид од ред бул.
Фетел заслужено си е шампион.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.365
Поени од реакции
5.756
Што се замарате да се убедувате едни на други.
Фетел и наредна година две да земе титула, за фан на ферари ќе остане плачко и подпросечен возач. Дали сте реални при овие коментари или само у нервоза пишувате незнам.
Алонсо да земеше титула немаше да биде заслужено. Зошто ? Дека пола сезона (ако не и повеќе) зема бодови на сметка од Маса. Ова го зборим како фан на Ферари и сум многу реален.
Фетел имал добро спремен болид и затоа ја освоил титулата? - Никој не им ги врза рацете на Ферари да извадат подобар болид од ред бул.
Фетел заслужено си е шампион.
Еве ме и мене како фан на ферари браво за фетел но факт е дека момаков има среќа у дупе...во претходните трки неколку пати се враќа во игра со сејфети кар,некој пред него ке се избламира и така си освои поенчиња кои титула му донесоа сега...дека има среќа е ненадминлив факт како и што дека има спремен болид и сепак не е за потценување има квалитет...сето тоа на куп ете .. шампион за оваа година се надевам следната година со подобар болид ке биднат и Маса да остане во оваа топ форма ке бидне уште поинтересно тогаш.

Член од
2 јули 2009
Мислења
302
Поени од реакции
164
Од моментот кога ке го помине последното жолто знаме има дозвола за претекнување односно зелено знаме :)
како може иде жолто зелено не го помина влегува во жолто го поминува и наредните до крајот на кругот светат жолти ? еве гледам и од екцперти кои ги знаат правилата гледам дека требал да добиел казна мада не било намерно бидејки не видел ради дождот и сл :)

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Многу нормално дека Фетел заслужено си освои титула,сепак Ф1 е тимски спорт и целиот тим има тука придонес не е Фетел крив што Њуи е alien.
Но Фетел подобар возач од Алонсо ? Тоа Никат.
Алонсо со толку послаб болид 3 поени само заостанува позади супериорниот болид на Њуи,па сеа ете ви најпроста компарација.
Не дека го поштуем многу као карактер Алонсо но се знае кој е најкомплетен возач на гридот знае и кога да биде агресивен и кога да калкулира.
Како и да е честитки за Фетел и РБР.

M

MrzaRules

Гостин
Не една ФБ страна со име "F1 Fans Macedonia" напишаа статус "Нов момент-недоумица, по лудата трка денес: Фетел претекнал болид додека биле развиорени жолти знамиња. Расплет?! Чекамееее! :)" - Можна ли е жалба од Ферари, а казна од стјуардите? Во „нормални услови“, ова би значело +25 секунди на постигнувањето, со што Фетел би завршил на 11-тото место. Сепак, се појави слика на која јасно се гледа дека е вклучено зеленото светло, е сега дали е пред претекнувањети или не незнам, мислам дека пред Фетел е Кобајаши.

Indigo

баниран/а
Член од
8 септември 2012
Мислења
763
Поени од реакции
414
Уште една неписменост на коментаторите. Како од Intermediate гуми што се читаат ИНТЕРМИДИЕТ го извадија ИНТЕРМЕДИЈА, интермедија, интермедија, интермедија, интермедија, интермедија, интерМЕДИЈА...

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Сосема заслужена титула за Ветел. Денеска уште еднаш покажа како се вози шампионски. Така да те удрат на стартот во моменти кога се бориш за титула и при тоа да продолжиш да возиш како ништо да не се случило покажува неверојатна психичка сила за неговите години. Уште кога ја оствари првата победа додека беше во Торо Росо знаев дека ќе има блескава кариера и ќе биде наследник на Шумахер. Доколку продолжи вака за неокоја година Шумахер и Сена ќе добиат уште еден шампион во дебатата "Кој е најголем на сите времиња".

Задоволен сум од сезонава. Имав надежи дека Кими ќе освои но сепак знаев дека тоа е доста нереално со оглед на болидот кој го има. Сепак 3то место е доста добро за Лотусот и мотив плус да продолжат да работотат. За мене он е дефинитивно возач на сезоната(y)

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Доколку продолжи вака за неокоја година Шумахер и Сена ќе добиат уште еден шампион во дебатата "Кој е најголем на сите времиња".
You MAD!
Ае за Шуми ке ти простам некако но СЕНА? !?!??!

Kajgana Shop

На врв Bottom