Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
14 февруари 2009
Мислења
497
Поени од реакции
1.707
без претеруење сеа, акциони можеби, во глобала не.
Ете гледаш грешка. Сум пропуштил збор. One word - one world. Благодарам што ме потсети, се усрамив со постот :oops: . На ова ладно време да поцрвениш ...:)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.647
Поени од реакции
59.593
Дајте бе сабтајтл за Argo, webrip верзијата... Англиски, Српски, сеедно. Зборуваат Персијски на моменти не знам што велат. Не можам да средувам друг превод со Сабтајтл Воркшоп без да се спојлерисам...

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Дајте бе сабтајтл за Argo, webrip верзијата... Англиски, Српски, сеедно. Зборуваат Персијски на моменти не знам што велат. Не можам да средувам друг превод со Сабтајтл Воркшоп без да се спојлерисам...
Отвори го преку БС плеер, самиот плеер ќе ти најде сабтајлт.
Ако БС-то не ти најде, тогаш немат.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.647
Поени од реакции
59.593
Отвори го преку БС плеер, самиот плеер ќе ти најде сабтајлт.
Ако БС-то не ти најде, тогаш немат.
Ако БС не најде, ВЛЈ ќе најде :)
Решен проблем.
Иначе не користам BullShit плеер. Користам GOM плеер. :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.647
Поени од реакции
59.593
Јасна е асоцијацијата :)
ГОМ е најдобар!

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.585
Познат профил на луѓе. Ти продаваат муабети од типот абе што знаеш ти што е уметност. Сироти да пробаат да најдат логика во уметничкиве филмови тешко дека ќе ја најдат, ама битно уметност е.:rolleyes:
За момент помислив дека збориш за луѓево од форумов :D

Нели Pluh ?

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.647
Поени од реакции
59.593
Уфф, а помислив - сум бил единствениот. Не знаш само каква мака ми претставуваше секој обид да склопам кратка рецензија, па затоа го одолговлекував почетокот на истата. Но откако ја прочитав твојата, како да си ми ги прочитал мислите. Девојчето ме нервираше до максимум. Никој не може да ме убеди во тоа дека постои дете кое го сака родителот кој го злоставува. Според мене во целиот филм беше прикажано само едно нешто - малтретирањето на Хашпапи од страна на нејзиниот татко. Ќе речат - ја челичел за да стане силна, како него. Според мене ниту тој беше силен, напротив, добив впечаток како да е најголемиот слабак во филмот, ниту пак такво нешто се постигнува со неговите методи.... Не би сакал повеќе да се задржувам на приказната, таа не ми се допадна 100%!!! Но не е само тоа! Тука се и проблемот со лошите реплики - девојчето звучи како да има 30 години, и да е со факултет; ликовите се навистина иритантни и гротескни, камерата е константно во движење, како да се снима акција, а не драма... и можам да најдам уште еден куп замерки, што значи се на се, се сложувам со твојот поглед за филмот.
Но две работи навистина ми оставија впечаток: првата е Quvenzhane Wallis - девојчето ќе прерасне во навистина добар актер, верувајте ми, имам осет за тоа, многу рано го препознав и талентот кај Saoirse Ronan на времето. За втората, морам да кажам дека не се сложувам со тебе, затоа што мене ми беа навистина интересни елементите на фантазија - ме потсетија помалку на Where The Wild Things Are, а навистина го сакав тој филм!!! Сепак, морам да кажам дека ова е еден од оние филмови кои најверојатно ќе бидат номинирани за Оскар за најдобар филм, но мене нема да ми останат во пријатно сеќавање, а речиси секоја година мора да има по некој таков.
Оценка: 2/10
Ќе ве замолам уште еднаш, цитатите од филмови од Предлог и Последен гледан филм, дирекно овде. Секој ден бришеме нешто таму. На предходната верзија лесно беше преместувањето постови, сега е многу зезнато па затоа го цитирам мислењево, чисто да не пропадне трудот на Zlatikevichius.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Zlatikevichius Исто и јас многу го сакам Where the Wild Things Are, ама разликата помеѓу него и овој со дивите говеда е што фантазијата има различна поента. Во првиот филм претставуваше едноставно и наивно бегство од реалноста на едно дете и тоа ми е океј. Во вториот фантазијата беше искористена, помеѓу другото нели, за режисерот да ни одржи предавање за глобалното затоплување. Барем јас така го сфатив тоа од шекспировскиот муабет на шест-годишното девојче. Во Where the Wild Things Are фантазијата е многу битна и е нераскинлив дел од приказната, а во овој другиот е непотребна споредна работа која барем мене ништо не ми менува, само го одолговлекува вниманието без да постигне некаква поента. Иако сцените беа убаво изведени.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
За момент помислив дека збориш за луѓево од форумов :D

Нели Pluh ?
Yep :D
Такви се сите на форумов, освен тие како тебе без факултет шо не можат да го сфатат паметниот хумор

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.117
Поени од реакции
37.598
Zlatikevichius Исто и јас многу го сакам Where the Wild Things Are, ама разликата помеѓу него и овој со дивите говеда е што фантазијата има различна поента. Во првиот филм претставуваше едноставно и наивно бегство од реалноста на едно дете и тоа ми е океј. Во вториот фантазијата беше искористена, помеѓу другото нели, за режисерот да ни одржи предавање за глобалното затоплување. Барем јас така го сфатив тоа од шекспировскиот муабет на шест-годишното девојче. Во Where the Wild Things Are фантазијата е многу битна и е нераскинлив дел од приказната, а во овој другиот е непотребна споредна работа која барем мене ништо не ми менува, само го одолговлекува вниманието без да постигне некаква поента. Иако сцените беа убаво изведени.
Можеби имаш право, ја сфаќам поентата. Во секој случај, мене ми изгледаше како едно од нештата во филмот за кои би можел да дадам некоја оценка плус, колку да не е 0/10 :P Не, навистина, озбилно се разочарав од филмот!

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.524
Поени од реакции
4.408
Дечку некој филм Second World War да препорачате.Освен Letters from Iwo Jima,Pearl Harbour,Saving Privat Ryan.

А

Анноун

Гостин
Дечку некој филм Second World War да препорачате.Освен Letters from Iwo Jima,Pearl Harbour,Saving Privat Ryan.
Paths Of Glory ( ако не си од оние кои мрчат по старите филмови) . Мој омилен филм од овој жанр , експлозија од емоции ќе те облее на крај . Гледај го бе :)
За WW1 е , ама прекрасен е филмот .

Kajgana Shop

На врв Bottom