Го симнал албанското знаме од Домот на културата во Тетово

Статус
Затворена за нови мислења.
Нас виша сила од небото да се симне не би не спасила,а најмалку некој како Слобо и немојте и останатите да се тешите дека луѓе како Слобо или Хитлер или Химлер би не спасиле нема таков и барем јас неверувам дека би не спасил.
Земја од 2.000.000 во која Албанците се 300.000 до 350.000 и успеваат без никаков проблем се да му наметнат на мнозинството и да го јадат како стаорци одвнатре тогаш нели ви станува јасно.

Да беа 300-350 илјади немаше до волку да се ку*чат ......... повеќе ги има .......... самата бројка и доминантност во одредени средини им дава сила да вршат терор врз НеАлбанците, а најмногу врз Македонците !
А плус и осоколени се бидејќи многу добро знаат дека институциите на државата се канта-троп и никој нема да го санкционира нивното насилно делување !
Лично немам ништо против тоа што некој/некои говорат(и учат) на свој мајчин јазик, па дури и немам против некој/некои да си закачуваат свои национални знамиња по приватни објекти(куќи, дворови, станови), најмногу од се ме нервира нивното агресивно однесување .......... знамињата се едно евтино парче платно, но човековиот живот нема вредност...
Пази која неандерталност, вчера прво се појави вест дека во Тетово некој ’’Македонец’’(фантом) го симнал Албанското знаме од домот на културата, потоа се појави уште една вест дека во истиот регион некој ’’Македонец‘‘(фантом) симнал и запалил 2-3 Албански знамиња и веднаш после тоа најнова вест во населба Ченто претепани Македонски деца .......... е токму тоа е тоа што мене ме нервира кај Албанците ......... тоа е тоа нивно неандерталско однесување, па дури и навистина да бил Македонец човекот кој го симнал Албанското знаме во Тетово, зарем мора за такво нешто одма да се удира по човечки животи(деца) !

Игнорирајте и не ги дружете сите дебили што купуваат дрога од Албанци, а после ја продаваат на наши деца, игнорирајте и плукајте ги сите курви и дрољи што се ебат со Албанци, игнорирајте го секој дуќан, продавница, пазар кајшто продаваат Албанци, не дозволувајте да ви се населуваат Албанци во маало, улица, населба, со тоа си удирате нож на самите себе, не дозволувајте “добриот“ албанец да ви се наметнува со неговата“ добрина и чесен збор“, затоа што тој чесен збор е всушност маска, игнорирај го секој џандар албанец , затоа што нивните џандари тепаат наши деца, а нашите џандари пак тепаат наши деца, игнорирајте ги на улица, а на секој Македонец учете да враќате 5 пати повеќе, па ќе видите страхопочит.Вака ве научиле и не им е тешко повеќе да ве премлатат кога сте двајца, а тие триесет души.

Одлично срочено. Јас на ова би додал и уште следново:

- Прекинете го процесот на отуѓување со својата околина, своето маало. Запознајте ги своите комшии и социјализирајте се со нив. Искористете го на пример, Бадник, собирот на куќен совет или било која друга прилика за тоа. Вие и тие ЗАЕДНО ќе го кркате кога маалото ќе отиде по ѓаволите, затоа комуницирајте со комшиите, треба да влијаете врз нив, за болдот да не се случи.

- Има сега локални избори. Кажете им веќе еднаш, в лице на вашите идни избраници
за вашите грижи и проблеми околу ова. Кажете им веќе еднаш, дека затворањето очи пред албанскиот терор не поминува!

Никогаш не е доволно повторувањето на најбитните нешта.

Ве молам сите хипи гомнари, либерални идиокритети, курви, дрољи, мулти-култи снобови, трендовци, распеани потрчковци, најчевци, милчиновци да не ме цитираат!!!
Не. Ова е форум и знаеш какон функционира. Не можеш да му кажеш некому да (не) те цитира и да очекуваш да те послуша. Си го ставил своето мислење јавно и како такво е подложно на критики, пофалби или било каква друга реакција.
Напротив, јас баш би сакал гореспоменатите проливи да ме цитираат.

Одлично срочено. Јас на ова би додал и уште следново:

- Прекинете го процесот на отуѓување со својата околина, своето маало. Запознајте ги своите комшии и социјализирајте се со нив. Искористете го на пример, Бадник, собирот на куќен совет или било која друга прилика за тоа. Вие и тие ЗАЕДНО ќе го кркате кога маалото ќе отиде по ѓаволите, затоа комуницирајте со комшиите, треба да влијаете врз нив, за болдот да не се случи.

- Има сега локални избори. Кажете им веќе еднаш, в лице на вашите идни избраници
за вашите грижи и проблеми околу ова. Кажете им веќе еднаш, дека затворањето очи пред албанскиот терор не поминува!

Никогаш не е доволно повторувањето на најбитните нешта.

Не. Ова е форум и знаеш какон функционира. Не можеш да му кажеш некому да (не) те цитира и да очекуваш да те послуша. Си го ставил своето мислење јавно и како такво е подложно на критики, пофалби или било каква друга реакција.
Напротив, јас баш би сакал гореспоменатите проливи да ме цитираат.
Јас би додал секој Муслиман,се сложуваш?
Бидејќи еве на пример и Босанците во земјава не се многу покултурни и еманципирани од Албанците секој втор од нив своите купишта пари ги има заработено не-легално.

Што сум учел јас, тоа си учел и ти, нели? Сите ние исто учиме/учевме.

Што јас знам за албанците (што живеат во МКДи надвор), од лично искуство.

1. За матична земја ја сметаат Албанија и покрај тоа што повеќете од тие што ги знам со поколенија се од Македонија, некои и со потекло од Србија (Косово)
2. Голем дел од истите живеат во идеологијата на Голема Албанија (малку ми имаат признаено, такво нешто). Доказ за ова плус е тоа што кога бев на концерт на Снуп Дог во приштина, момакот каснеше а пола саат слушав скандирање (за мене не познато) но, кога го прашав дечкото до мене, со кој што таму се занпознав ми кажа дека скандираат за сонот и денот кој што сите ние (тие, вие) го чекаат, денот кога ќе се обединат Косово, Албанија, дел од Македонија и дел од Грција (си знаеш што и до каде).
3. Крајно, ќе потенцирам, крајно не културни и не се однесуваат со почит према државата која им дала, тоа што им дала (знаеш и тоа многу убаво, што таа ти има дадено). Прости примери за ова ти се општа култура, навреди, тепачки, однесување по улица, во автобус, школо и сл.

Мислам дека е доволно, тоа вака ми дојде од старт...сепак е 1 по полноќ, нели?
--- надополнето: 25 ноември 2012 во 01:02 ---
П.С. Искрено, не ми смета што го славите знамето. Ми смета тоа што славите со државни пари а правите се против оваа држава. Тоа ме боли.

Сигурно не сме ги учеле истите работи.......
1.2.3. пред 100 год. немаше држави, туку само групи на луѓе кои имаа јазик и традиции бла бла бла.....
Сите групи народи кога почнаа да ги направаат националните државите (тоа што почна во Европа) и сакаа целото свое население и територии да ги обединат на едно парче, тоа важи и за македонците и за албанциет и за сите други кои мислат дека заслуиле повеќе територии.........
И македонците и албанците останаа незадоволни............
И сега албанците кои останаа во територијата на Македонија не се туѓи, тоа е население кое не успеавте да ја асимилирате ниту да ја протерате, како што направивте со ортодоксните албанци.....
Тоа што имаме различна вера, култура не не прави туѓинци на оваа тло..............
Затоа е безмислица да кажете- се сме ви дале а вие како ни вратите- демек ние сме мигрирани овде, азиланти........Тоа мене ми пречи...........
Кога во последните 100 не успеавте да се помирите со оваа малцинство и не успеавте да ги интегрирате повеќе вина имате вие, Не е главниот проблем тоа што не сме биле застапени во институциите но одигрува важна улога, а тоа вие не сакавте да се прави, а не дека ние не сме сакале да се интегрираме, најдобро е така да се интегрираат општествата - да работат заедно.....
Апсолутно сите држави на балкано се креирани со помош од надвор, само што нас албанците не ни помогна најсилниот, да не беше Аустрохунгарија и УСА сигурно денеска немаше да постоиме .....

3. Се овие се предрасуди, кај секој народ им а секакви, но кога невработеноста и сиромаштијата цвета тогаш овие работи се почести појави.........

П.С мене лично ми смета, затоа шо не сум тип кој сака да прославува, особено во ваква состојба споредбено со западот, премногу имаме празници и прослави........
Све ова е перење мозоци, некој одлучил дека мораме да имаме контуинирана криза............која не е добро за било кој........

Јас би додал секој Муслиман,се сложуваш?
Бидејќи еве на пример и Босанците во земјава не се многу покултурни и еманципирани од Албанците секој втор од нив своите купишта пари ги има заработено не-легално.

И Босанчеросите се големи лајна ............ голем дел од нив се бават со нелегални бизниси(шверцови, дил, неплаќање даноци и сл.) ......... но државата и нив иако се само околу 20 илјади во Македонија ги толерира ЈБГ абе во оваа држава само за Македонците важат законите, останатите етникуми(оние Мусл.) ко да живеат во бездржавно/анархиско општество !

Утре немој некој да дојде и да обвинува дека Милошевиќ бил лош и дека некој ги малтретирал Албанците.Тие 60 години вршат тивок терор врз Србите, а ние го чувствуваме тој терор до грло.

Тоа што Србите го проживуваа 60 години ние го проживуваме сега, а допрва ќе го проживуваме.И немој некој да ми се фолира овде со соживотот и со неговиот другар Ахмет.Нека си го тури у гз.

албански гниди напаѓаат 3 деца во Ченто , а после изиграваат жртви.Малку им беше Нерези, лизгалиште , градски парк, ама тогаш се невини жени и деца.

Ова е порака до сите Македонци(тие што се чувствуаат како такви, а не што се декларирани) да се освестат од својот сон и нека почнат да се грижат за иднината на своите деца, внуци, а не да имаат ингорантен став спрема ова.Колку и да го игнорирате и да се правите дека не ве интересира знајте дека можеби вашето дете е утре на ред!

албанските гниди нема да престанат ни денес, ни утре, ни задутре т.е. никогаш нема да престанат да тепаат словенски деца, затоа што “автохтониот“ албански народ на овој Балкан(мешан со Турци, а е автохтонен) има комплекс на нижа вредност и се ќе направи неговиот комплекс да го нема.

Игнорирајте и не ги дружете сите дебили што купуваат дрога од Албанци, а после ја продаваат на наши деца, игнорирајте и плукајте ги сите курви и дрољи што се ебат со Албанци, игнорирајте го секој дуќан, продавница, пазар кајшто продаваат Албанци, не дозволувајте да ви се населуваат Албанци во маало, улица, населба, со тоа си удирате нож на самите себе, не дозволувајте “добриот“ албанец да ви се наметнува со неговата“ добрина и чесен збор“, затоа што тој чесен збор е всушност маска, игнорирај го секој џандар албанец , затоа што нивните џандари тепаат наши деца, а нашите џандари пак тепаат наши деца, игнорирајте ги на улица, а на секој Македонец учете да враќате 5 пати повеќе, па ќе видите страхопочит.Вака ве научиле и не им е тешко повеќе да ве премлатат кога сте двајца, а тие триесет души.

Ве молам сите хипи гомнари, либерални идиокритети, курви, дрољи, мулти-култи снобови, трендовци, распеани потрчковци, најчевци, милчиновци да не ме цитираат!!!

racism-1.jpg
и

Расист=србин(кој се декларира македонец)=нацист=албанофоб=исламофоб

Сигурно брејвик ти е идол.......

И Босанчеросите се големи лајна ............ голем дел од нив се бават со нелегални бизниси(шверцови, дил, неплаќање даноци и сл.) ......... но државата и нив иако се само околу 20 илјади во Македонија ги толерира ЈБГ абе во оваа држава само за Македонците важат законите, останатите етникуми(оние Мусл.) ко да живеат во бездржавно/анархиско општество !

Навистина безмислено, човек да се чуди, се жалите зошто законите важат само за вас...........ц ц ц ц

Кој нормален сака во своето општест да не важат законите???????????
--- надополнето: 25 ноември 2012 во 12:57 ---
Сигурно Captain Caveman ти бил омилен цртан.
tumblr_m6m2ycnMpo1rytgzlo5_400.jpg

Не бил......
Драгонбал бил............:vozbud:

3. Се овие се предрасуди, кај секој народ има секакви, но кога невработеноста и сиромаштијата цвета тогаш овие работи се почести појави.........

За ова се сложувам, во отсуство на нормален живот кај луѓето, најпрво и најмногу што ќе почне да цвета тоа е токму национализмот и сл. појави ............ со продлабочување на економската криза додатно ќе има и зголемување на овие работи(национализам и сл.) ........... најмногу секако кај младите лица палат ваквите работи !

dali se svesni ova albancive deka koga amerikancite ke krenat race od niv ke gi snema od balkanov,, prvo srbite ima da gi zbrisat od lice na zemjata i pola albanija pa posle nie niv

Навистина безмислено, човек да се чуди, се жалите зошто законите важат само за вас...........ц ц ц ц

Кој нормален сака во своето општест да не важат законите???????????
--- надополнето: 25 ноември 2012 во 12:57 ---

Законите треба да важат неселективно ......... за сите ист аршин ............ и за Трпе и за Станко и за Мехмет и за Африм...

Ако се чудите зошто спијат админите на форумов и оставаат офтопиците да одат кон вреѓање на цели националности и изразвање на лични ставови и фобии кон цели групи на луѓе(никој не останавте покусо во ова) треба малце да размислите дали му играте по планот на некој шо крајно ќе профитира од то, а го корити овај форум само како алатка за да успеј да ве изманипулира. Интелектуалци...:ROFLMAO:

kako be ne uspeavte niedno albansko zname da simnite? shto muzhi ke bevte? ustvari ne ste, muzhi kaj vas nema.

source: boki 13. :D

Сигурно не сме ги учеле истите работи.......
1.2.3. пред 100 год. немаше држави, туку само групи на луѓе кои имаа јазик и традиции бла бла бла.....
Сите групи народи кога почнаа да ги направаат националните државите (тоа што почна во Европа) и сакаа целото свое население и територии да ги обединат на едно парче, тоа важи и за македонците и за албанциет и за сите други кои мислат дека заслуиле повеќе територии.........
И македонците и албанците останаа незадоволни............
И сега албанците кои останаа во територијата на Македонија не се туѓи, тоа е население кое не успеавте да ја асимилирате ниту да ја протерате, како што направивте со ортодоксните албанци.....
Тоа што имаме различна вера, култура не не прави туѓинци на оваа тло..............
Затоа е безмислица да кажете- се сме ви дале а вие како ни вратите- демек ние сме мигрирани овде, азиланти........Тоа мене ми пречи...........
Кога во последните 100 не успеавте да се помирите со оваа малцинство и не успеавте да ги интегрирате повеќе вина имате вие, Не е главниот проблем тоа што не сме биле застапени во институциите но одигрува важна улога, а тоа вие не сакавте да се прави, а не дека ние не сме сакале да се интегрираме, најдобро е така да се интегрираат општествата - да работат заедно.....
Апсолутно сите држави на балкано се креирани со помош од надвор, само што нас албанците не ни помогна најсилниот, да не беше Аустрохунгарија и УСА сигурно денеска немаше да постоиме .....

3. Се овие се предрасуди, кај секој народ им а секакви, но кога невработеноста и сиромаштијата цвета тогаш овие работи се почести појави.........

П.С мене лично ми смета, затоа шо не сум тип кој сака да прославува, особено во ваква состојба споредбено со западот, премногу имаме празници и прослави........
Све ова е перење мозоци, некој одлучил дека мораме да имаме контуинирана криза............која не е добро за било кој........
Pa podobro i da ve nema bre pleme edno albansko. Da podobro da ve nema, nemoj sega da vikas ova kriza taa kriza. Ne beshe krizata vo 2001, koga pocnavte da tepate makedonci vo tetovo. Ne e voopsto besmislica da se kaze deka sme vi dale sve i vaka ni vrakate. Toa milion % tocno, sto kur uste sakate od nas. Da se otselime od drzavata, poeke mladi pocnaa toa da go pravat. Zosto nie vo grcija makedoncite, ne pocneme da pravime, vaka kako vas, zemi puska, baraj prava?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom