Го симнал албанското знаме од Домот на културата во Тетово

Статус
Затворена за нови мислења.
Храбар потег и вреден за пофалба, само сега ќе мора да учи да свири на мандолина во некоја самица, на некоја импровизирана сцена во самицата, во Тетово.А што е најдоброто пак, нашите ни‘ „врховни“ команданти, генерали итн. ќе го остават некое време да се учи да свири мандолина и плус ќе го препорачаат за „шминкање“, пред да му се додели и орденот, а орден следува за делото што го направил. Таа благодарност од државниот врв се доделува секој месец на неколку Македонци и нели „процедурално“ тоа значи и изразување на почит од страна на државата спрема тие кои придонеле на ваков начин за нивната држава и нивниот народ.Тоа е еден вид одликување, ама пред одликувањето мора првин добитникот на овој орден да биде испратен на шминкање.

Остај што ви ги палиме знамињата. Јас едвај го чекам денот кога ќе може законски да ви ги палиме куќите и децата.
Нешто како у Сребреница, така ? :))))))))) Леле 8 иљадарки шпонот ке ни убие, иначе како стоиш со пливање ? Си пливал некад у Јадран ? Може наскоро ке бидеш принуден да пливаш...

Храбар потег и вреден за пофалба, само сега ќе мора да учи да свири на мандолина во некоја самица, на некоја импровизирана сцена во самицата, во Тетово.А што е најдоброто пак, нашите ни‘ „врховни“ команданти, генерали итн. ќе го остават некое време да се учи да свири мандолина и плус ќе го препорачаат за „шминкање“, пред да му се додели и орденот, а орден следува за делото што го направил. Таа благодарност од државниот врв се доделува секој месец на неколку Македонци и нели „процедурално“ тоа значи и изразување на почит од страна на државата спрема тие кои придонеле на ваков начин за нивната држава и нивниот народ.Тоа е еден вид одликување, ама пред одликувањето мора првин добитникот на овој орден да биде испратен на шминкање.
Тоа е решението, сите да прават вакви потези истовремено нема да може да не уапсат сите нели? Јас си ја вршам мојата должност во тој поглед, дали вие?

Несмеат да се спротистават на пастирот, слепо го подржуваат.......

„за 100 илјади марки и гз ќе дадат, па дури и сечен кур да јадат“ имаше порано една ваква песничка, која многу добро ги опишува владетелите, и нивните поданици....

Лажен патриот како силиконски цицки....

Прес на ВМРО-ДПМНЕ во 2050 год. - „Кога СДСМ беше на власт во 2002-2006“.

:facepalm: До кога ќе ја префрлуваат вината за нивната неспособност?!

Сте одлепиле целосно со ова косварите и државјанствата, преку к*р више ми дојде........каде може да се населат 150000 граѓани во краток период во 2 000000 држава??????????/ Кажи место/а?????

Ова држава е/била неправедна кон албанците, жал ми е што тоа за вас е нормалното, затоа се случуваат овие проблеми(настани кои ви изгледаат како провокации), заота сте алергични кон албанскотто знаме и низа други работи..............

И кој нормален не сака полицијата да ја заврши работата, зошто да не доаѓа и во моето маало да ги затвори криминалците, мислиш дека мене/нас ни требаат крадци/криминалци/ убијци..............
Врв на глупоста е да се чувствуваш/те дискрминиран/и затоа што мак.полиција ги затвора само македонските криминалци..........па јас како албанец треба да се чувствувам дискриминиран за тоа....................
Но нејсе, ова сценарио не можеме ни ти ни јас да ја запреме, остануваме само да гледаме сеир........

Зошто е нераведна кон албанците, што ви скратила?
Си менувате имиња на училишта,улици,ставате знамиња на туѓи држави.Колку што е за нас толку е и за вас,дури би рекол дека и повеќе од што треба уживате во некои работи.

Клише муабет вториот пасус.

Еее и јас се сеќавам како тогашниот предавник и соросоид фрчковски им праќаше специјалци да ги млатат, е сега патриоткава и нејзината тајфа гордана си ја пикнаа опашката во чмар...
Што се сеќаваш бре ти?
Се сеќаваш ли дека на полноќ истиот ден се случи единствената девалвација досега, на денарот? Дали знаеш колку ќарија тие кои знаеја за тоа?
Дали можеби некогаш ти паднало на ум дека се тоа истите фаци кои пратија полиција да тепа у Гостивар?
И кој кур истите им дадоа миљарда државјанства?

Тоа е. Никој не гледа подалеку од носот. А по ова прашање, овие се исти како и тие. Барем тоа ви е јасно ваљда до сега.

што ве глеам чудни,со кого најдовте да се објаснувате бре луѓе и НЕлуѓе,како да не ги знаеме какви се дојденците од планина.

poenta....rani kuce da te lae....uste od vreme tursko vazite za podmuklo,incesno i licemerno pleme ....a ti pronajdi se vo temata i mojov post ....

Би сакал да знам извор на преводот, како е Арнаут = подмукло, инцесно и лицемерно племе????????

Сигурно изворот е твојот/вашите болни умови, луѓе без идентитет.................

Деца од скопската населба Ченто се истепани од група која според скопската полиција, носела албански знамиња, ги нападнала и ги истепала децата.
Полицијата извести дека, според првичните информации станувало збор за група од околу 30 насилници, кои на последната станица на автобусот број 45 во Ченто ги нападнала децата кои се од македонска националност. Полицијата најави детална истрага за немилиот настан.

Што се сеќаваш бре ти?
Се сеќаваш ли дека на полноќ истиот ден се случи единствената девалвација досега, на денарот? Дали знаеш колку ќарија тие кои знаеја за тоа?
Дали можеби некогаш ти паднало на ум дека се тоа истите фаци кои пратија полиција да тепа у Гостивар?
И кој кур истите им дадоа миљарда државјанства?

Тоа е. Никој не гледа подалеку од носот. А по ова прашање, овие се исти како и тие. Барем тоа ви е јасно ваљда до сега.

Конечно приближен број.................
--- надополнето: 24 ноември 2012 во 20:07 ---
Зошто е нераведна кон албанците, што ви скратила?
Си менувате имиња на училишта,улици,ставате знамиња на туѓи држави.Колку што е за нас толку е и за вас,дури би рекол дека и повеќе од што треба уживате во некои работи.

Клише муабет вториот пасус.

1.Што ти реков. вас ви недосдига минатото(ненормалното)

2. како сакаш разбери, важно сфаќаш што сакам да кажам.......
инаку би сакал докторите да ве дискриминираат како што нас не дискирминира полицијата

Еее и јас се сеќавам како тогашниот предавник и соросоид фрчковски им праќаше специјалци да ги млатат, е сега патриоткава и нејзината тајфа гордана си ја пикнаа опашката во чмар...

Koga veke na nekolku navrati ja velicite 97 godina, zosto togas vikate deka ne bilo potrebno so puska 2001 da se resat nekolku prasanja. Koga vie 4 godini porano koristevte puska za resenje na tie nekolku prasanja(3 zrtvi bese krajniot bilanc), tepanite nema da gi nabrojam. Da bevte mirni 1997 ko 2012 nemase da dojde do 2001. Baravte pa go najdovte, nikoj ne vi e kriv.

Тоа е решението, сите да прават вакви потези истовремено нема да може да не уапсат сите нели? Јас си ја вршам мојата должност во тој поглед, дали вие?

Мислам дека ги упатуваш прашањата на погрешната личност.Овие прашања треба да ги упатиш на оние кои ја бранеа државата во 2001 година.Ама пред да ги прашаш тоа, прашај ги и дали државата успеала да им ги врати горните и долните екстремитети и што направила во поглед на нивната состојба.А ако сакаш да ги најдеш, побарај ги пред вратите на некоја институција.Обично таму со солзи-радосници во очите чекаат во специјално уредени чекални од некој административец (којшто е само способен да сади компири) да им обезбеди работа.

Би сакал да знам извор на преводот, како е Арнаут = подмукло, инцесно и лицемерно племе????????

Сигурно изворот е твојот/вашите болни умови, луѓе без идентитет.................
sto ne ti e jas no be Arnaut ...ti dadov izvor koj ti go prevede platenik a ono bilo predavnik...za vreca kompir smenil vera , sega pojasno ili da ti crtam kolku si ti Arnaut

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom