Го симнал албанското знаме од Домот на културата во Тетово

Статус
Затворена за нови мислења.
Кој им даде државјанство на Албанците? Ај врати си ја меморијата. ;)
Како да реагираат МВР и владата според тебе? Недемократски, па да им се пушти цела Европа и Америка?
Не ти личи Донатела Версаче ников...смени си го во Ибе Паликуќа.

Како да реагираат МВР и владата според тебе? Недемократски, па да им се пушти цела Европа и Америка?

Водењето држава е сериозна работа! Ако актуелната гарнитура не може да ја контролира стабилноста во државава заради 150.000 косовари (што на тацна ги наследи од СДСМ) нека си дај оставка!

Не знам и не ме интересира кој им дал. Кој, буанко ли? Па да се мочам и на него, преку пенисот веќе со тоа префрлање на вината, буанко е крив. Тој не бил добар и затоа падна од власт, а овие сега се избрани за да ги подобрат работите кои тој не можел, а не да вадат изговори дека се некој друг им е крив, па за кој пенис си тогаш е*ате, тоа секој го може.
Имаме влада и имаме мвр (кога веќе ги спомна) кои не си ја вршат работата како што треба. Недемократски? Демокрарија не значи секој да закачува што ке му текне на пенисот и каде ќе му текне.

Арнаут = powerful eagle (germansko zna;ewe)
Shqiperia= земја на орели
Shqipe = orel

Да но ниту Албанскиот, ниту пак Турскиот јазик немаат ама баш никаква врска со Германските т.е. со Англо-Саксонските јазици, тоа е факт !
Турскиот јазик си е од Турано-Татарската(или Алтајска) група на јазици, а Албанскиот јазик иако содржи добар дел и латински називи/зборови сепак е изолиран/сам јазик кој не спаѓа во ниту една јазична фамилија !
Така да сето тоа е Историја и мистика .......... потеклото на зборовите Арнаут, Шќиптарија, Шќип ........ али ај да не навлегуваме во оффтопик дискусии !

Македонија е земја и секоја би се почувствувал дома,доколку себе си си се смета за македонец или е роден тука.Мене ми е дома ова затоа што сум роден овде и ја сакам оваа држава.
А таквите кои што веат албански знамиња во туѓа држава и провоцираат на билокаков начин,читај грозоморни убиства,тепање на стари лицан,мали деца,веење знамиња,палење на македонското знаме,се се тоа ви го попуштаат

Ова ти е исто како да го поканиш комшијата,а тој да ти влезе со калливи чевли во домот.

Македонија е земја, и ја чувствувам како свое, но државата(властите) не можам да ги чувствувам свои заради познати причини...............
Јас не сум комшија, и јас сум во свој дом, и ќе веам такво знаме што јас сакам, а не што некој ми наметнува, дури ти си комшијата ако гледаме историски.................
Сте се научиле погрешно во старите добри времиња кога албанецот не смее да постои како нормален граѓанин, затоа денеска се чувствувате како граѓани од втор ред затоа што албанците се обидуваат да бидат еднакви со вас...............
ПС, во мојот дом ако сакам и со калливи чизми ќе влезам.........

Херој мора да го одликуваме каква работа направил за Македонија :icon_lol:

Македонија е земја, и ја чувствувам како свое, но државата(властите) не можам да ги чувствувам свои заради познати причини...............
Јас не сум комшија, и јас сум во свој дом, и ќе веам такво знаме што јас сакам, а не што некој ми наметнува, дури ти си комшијата ако гледаме историски.................
Сте се научиле погрешно во старите добри времиња кога албанецот не смее да постои како нормален граѓанин, затоа денеска се чувствувате како граѓани од втор ред затоа што албанците се обидуваат да бидат еднакви со вас...............

Во таа држава каде што ти живееш,е забрането да вееш знамиња на туѓа држава. И самите албанци го знаат тоа и затоа провоцираат,најверојатно да избијат нова војна.Тоа што на сите косовари после војната во 2001 им дадоја македонско државјанство си зададе тежок удар.Значи си мавнаа :facepalm:.
Арно викаш властите не ги чувствуваш,и ти си во право. Албанците џумбуз прават сегде по градовиве по некоја мала/блага казна,македонциве си го лапаат долгометражниот.

Ако ја чувствуваш како своја ќе го величаш и нејзиното знаме покрај твоето. Никој не ти го брани тоа. Проблемот е што ти не ја сакаш Македонија, туку сакаш Голема Албанија.
Убаво клипче си постави Дарди.
Кога ќе се однесувате вака ^, тогаш барајте од нас да се однесуваме вака^. А се додека се однесувате вака
не барајте од нас да се однесуваме поинаку.

А за калливи чизми дома- тоа татко ти ако ти дозволи:)

Секаде каде што ќе се постави знаме на малцинска заедница на територија на РМ, морална обврска е да се постави и Македонско знаме, кое ќе биде три пати поголемо од знамето на малцинската заедница!

Дали тоа што го прави ДУИ не е прекршување на законот?!?
И ако е зошто МВР сеуште молчи?!
Јанкуловска се правда дека никој нема пријавено досега! Па дај ќе убиеме некој и ако не не пријави никој МВР нема право да не апси??

Несмеат да се спротистават на пастирот, слепо го подржуваат.......

„за 100 илјади марки и гз ќе дадат, па дури и сечен кур да јадат“ имаше порано една ваква песничка, која многу добро ги опишува владетелите, и нивните поданици....

Лажен патриот како силиконски цицки....

Veke i muabetite gi potrosivte na sekoja tema, sega ke diskutirate za poimot arnaut :/
Тоа се празни и глупави муабети, кои не носат никаква корист:
- што значело Арнаут
- какви им биле лицата на Албанците
- инцестоидни биле
- дошле од Кавказ
итн.

Ваквите муабети не само што се безвредни и бескорисни, туку се одраз на немоќ. Празни навреди се тоа, ништо друго.
За тоа време на пример, се претепани невини деца на автобуската во Ченто и ред други славенички активности (има список во другана тема), кои заслужуваат многу повеќе внимание.

Но и покрај тоа, сосема го разбирам поривот на постувачите, кои се бесни, меѓу другото и заради тоа што себе си се сметаат за немоќни.

Наместо тоа би биле добродојдени идеи, за тоа што би можело да се стори, би било добродојдено секое регистрирање на систематскиот терор, кој сите ние го трпиме од вас, би било добро со факти, да се корегираат сите кои намерно ставаат розеви очила, небаре тоа ќе ги спречи Албанците да чинат, така како што чинат....

1997 - Јадење ќутек како магаре во полициска станица за поставување албанско знаме. И лежење затвор за кршење на законите на Р.М. Ах спомени Гостивар 1997:love:

Еее и јас се сеќавам како тогашниот предавник и соросоид фрчковски им праќаше специјалци да ги млатат, е сега патриоткава и нејзината тајфа гордана си ја пикнаа опашката во чмар...

Во таа држава каде што ти живееш,е забрането да вееш знамиња на туѓа држава. И самите албанци го знаат тоа и затоа провоцираат,најверојатно да избијат нова војна.Тоа што на сите косовари после војната во 2001 им дадоја македонско државјанство си зададе тежок удар.Значи си мавнаа :facepalm:.
Арно викаш властите не ги чувствуваш,и ти си во право. Албанците џумбуз прават сегде по градовиве по некоја мала/блага казна,македонциве си го лапаат долгометражниот.

Сте одлепиле целосно со ова косварите и државјанствата, преку к*р више ми дојде........каде може да се населат 150000 граѓани во краток период во 2 000000 држава??????????/ Кажи место/а?????

Ова држава е/била неправедна кон албанците, жал ми е што тоа за вас е нормалното, затоа се случуваат овие проблеми(настани кои ви изгледаат како провокации), заота сте алергични кон албанскотто знаме и низа други работи..............

И кој нормален не сака полицијата да ја заврши работата, зошто да не доаѓа и во моето маало да ги затвори криминалците, мислиш дека мене/нас ни требаат крадци/криминалци/ убијци..............
Врв на глупоста е да се чувствуваш/те дискрминиран/и затоа што мак.полиција ги затвора само македонските криминалци..........па јас како албанец треба да се чувствувам дискриминиран за тоа....................
Но нејсе, ова сценарио не можеме ни ти ни јас да ја запреме, остануваме само да гледаме сеир........

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom