Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

G

grande-juve

Гостин
Ја препорачувам место несигурен тип со Lawless да ставите фикс на Miller's Crossing и ќе нема шанса да утнете.
Исто зашто Savages се спомнува ме потсети на овој The Savages, одлична драма, посебно за тие што сакаат малку подепресивни филмови.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Overrated, ама не е 4-ка, него солидна 6-ка така да вреди да се гледа, ама дефинитивно не е за 7.5 оцена - hyped, затоа е overrated.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
:)
Знаеш што е муабетов, режисерот Леос Каракс е според многумина претставник на новата француска уметничка филмографија. Тоа би значело, хипстерски филм без значење кој ќе ти го продадат како уметност, а нема везе што нема никаква смисла.
Само трејлерот кога го видов и моментот француска уметничка филмографија ми беше јасно се.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
:)
Знаеш што е муабетов, режисерот Леос Каракс е според многумина претставник на новата француска уметничка филмографија. Тоа би значело, хипстерски филм без значење кој ќе ти го продадат како уметност, а нема везе што нема никаква смисла.
Само трејлерот кога го видов и моментот француска уметничка филмографија ми беше јасно се.
Јас не знаев ништо за филмов, еден другар предложи да гледаме филм пред излегвење и ајде... Смешното беше шо го гледав со плус една братучедка моја која и не е баш нешо голем познавач на филмскава индустрија. Можам да замислам нејзе како и било. :icon_lol:

Вакви "артисти" би ги забранил со закон. Пак гледам на имдб некој се има избацено со рецензии како ова било еден нов вид на уметност не знам шо. Ова е нов вид на фекалии. Ништо друго.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Јас не знаев ништо за филмов, еден другар предложи да гледаме филм пред излегвење и ајде... Смешното беше шо го гледав со плус една братучедка моја која и не е баш нешо голем познавач на филмскава индустрија. Можам да замислам нејзе како и било. :icon_lol:

Вакви "артисти" би ги забранил со закон. Пак гледам на имдб некој се има избацено со рецензии како ова било еден нов вид на уметност не знам шо. Ова е нов вид на фекалии. Ништо друго.
Ама кажи крајот колку беше добар, а? Ме потресе ептен.

Филмов е еден нов правец во уметничката кинематографија: арт заебанција.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740

Познат профил на луѓе. Ти продаваат муабети од типот абе што знаеш ти што е уметност. Сироти да пробаат да најдат логика во уметничкиве филмови тешко дека ќе ја најдат, ама битно уметност е.:rolleyes:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Ама кажи крајот колку беше добар, а? Ме потресе ептен.

Филмов е еден нов правец во уметничката кинематографија: арт заебанција.
За кој филм зборите бе?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Srcee за овој филм зборуваме.:)

wut?

Еве зошто не сакам да гледам не-мејнстрим филмови.
Сите треба да претставуваат нешто длабоко.

Артистички приказ на животот преку призмата на режисерот кој што на неверојатно иновативен начин сурово ја прикажува реалноста.
Филм кој што ќе ве остави без зборови и ќе го промени начинот на кој што гледате.
Со номинации во Кан,Берлин,Прага и Кичево.
На францускиот режисер кој што го сметаат за филмски Пикасо на нашето време ни доаѓа филм кој што нема да ве остави рамнодушни.

yeah right.Подбро ќе го гледам Рамбо него ли некој од овие филмови.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Lawless. Солидна актерска екипа и не е лош филмот во глобала, само малку иритира колку е нереален. Sci-fi Western? :D

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
За кој филм зборите бе?
Еве Рокенрола ти покажа. Можам да кажам дека трејлерот е ремек-дело во однос на целиот филм, па ти сега види.

Инаку, The Raid: Redemption е еден од најдобрите акциони филмови кои сум ги гледал во последно време.

Член од
14 февруари 2009
Мислења
497
Поени од реакции
1.707
Инаку, The Raid: Redemption е еден од најдобрите акциони филмови кои сум ги гледал во последно време.
The Raid: Redemption и The Protector (2005) се најдобрите што сум ги гледал јас воопшто од неанглиско говорно подрачје.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.743

Kajgana Shop

На врв Bottom