Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Епа добро де, извади го пуњачот и држи го стиснато копчето за палење 15-20 секунди. После тоа врати го пуњачот и пробај дали ќе се упали.

@Сабазиј - дали добиваш Blue Screen кога Windows-от почнува да се подига? Која верзија на Windows користиш? Дали добиваш Unmountable Boot Volume грешка или некој код ( 0x00000007b ) ? Ако да, најверојатно не е отиден дискот, ќе го средиш со chkdsk /r, autorepair, fixmbr и слично.

Епа добро де, извади го пуњачот и држи го стиснато копчето за палење 15-20 секунди. После тоа врати го пуњачот и пробај дали ќе се упали.

@Сабазиј - дали добиваш Blue Screen кога Windows-от почнува да се подига? Која верзија на Windows користиш? Дали добиваш Unmountable Boot Volume грешка или некој код ( 0x00000007b ) ? Ако да, најверојатно не е отиден дискот, ќе го средиш со chkdsk /r, autorepair, fixmbr и слично.
Ништо.
Само чудно ми е, кога го задржувам копчето за да го исклучам, се исклучува и сам се уклучува после 2 секунди

Имам некој проблем со нов лап топ што го земав, бев и на сервис ми го сменија дисплејот али еве полека пак го имам сличниот проблем. Финтата е што екранот постојано се затемнува по малце и на секој отворен нов таб на интернет почнува да осветлува целосно. Исто и боите не ми се како што треба, делуваат пребледо но доста светло. Доколку знаете што може да е проблемот ве молам напишете ми, да не е нешто изместено во сетинзите али се е ставено на 10 минути.

А да, претходно ми затемнуваше целосно екранот кога беше ставен да се полне и осветлуваше дури откако ќе го извадиш од полнење, сега го нема тоа веќе но ми е страв да не почне повторно да се повторува...

Најверојатно ми рикнал хард дискот на РС. Барем таква информација добивам кога Windows-от не се подига. Ова ќе го проверам дополнително.Сепак едно прашање- дали хард диск со sata 3 ќе одговара на матична која поддржува 2? И некој предлог за добар диск, колку да имам предвид, ако стварно е рикнат.

1. Да.
2. Ако Парите не се проблем Western Digital Black

За да откриеш дали е рикнат, влези во BIOS и види дали го детектира таму, ако не на здравје, и мене ми рикна вчера хардот иначе.

Друга опција за да бидеш скроз сигурен, замени го сата како и кабелчето за струја, ако и после ова не го детектира во BIOS, толку од тој диск.

Спецификации
Матична плоча: Gigabyte H61M-S1
Процесор: Intel Core i3-2120 3.3GHz
Рам меморија: 8GB DDR3 1333MHz
Хард диск: 1TB S-ata 7200rpm
Графичка картичка: GT630 2GB DDR3
Оптички уред: DVD+/-RW Dual Layer
Кукиште: CCIVO 2362 500W
ПОДАРОК: Тастатура и глувче

Дечки вреди ли конфигурацијава за 22.500 денари?Толку му е буџетот на другарот а не е некој гејмер туку онака за да тера компјутерот макар 4-5-6 години :) Напојувањето малку ми мати ум ама ај тоа може да се смени по некое време и незнам што производител е хардот.Иначе цената е таа во TNT IT Market

http://tnt.net.mk/product_info.aspx?s=T-TNTGMAERPRO

Имам ASRock N68C-5 UCC матична која ја земав принудно пред година дена (старата ми прегоре). Другите делови ми се стари. Би сакал да сменам процесор и графичка. Дали доколку би ставил појак процесор (4 јадрен на пример) на место на сегашниот еднојадрен треба да менувам и некои други делови како што е напојувањето и слично? И дали матичнава е reliable. Мислам дали вреди уопште да вложувам на неа или скроз да правам нова конфигурација?

Ајде лаптопџии, десктопџии, компјутерџии, форумџии итн... Помагајте.

Имам проблем со лаптопот.
Да почнам
Купен е пред 1 година од АМЦ има уште 2 години гаранција
Asus K53
i7 2630qm
Nvidia GT 540m 2gb
6gb ddr3 1333MHz
640gb Hdd 5400rpm

Имав инсталирано Panda Cloud Antivirus, како некоја си заштита, и пробав инсталирав Spyware Doctor, добро ми јави конфликт дека не можат да работат, двата заедно, го игнорирав, пуштив да скенира Spyware, и кога се вратив, имаше најдено неколку вируси, кога стиснав Fix ми појави BSOD, го исклучив од копче, пак го стартував, пуштив да ја деинсталирам Panda-та, и некаде на пола од процесот, скоро при крај, пак ми појави BSOD, пак го исклучив и пак го стартував, Panda-та сеуште стоеше инсталирана, пробав да го деинсталирам Spyware, пуштив да се деинсталира, и закочи скроз, ништо не реагираше ни функционираше, пак го исклучив од копче, го стартував во Safe mode и го деинсталирав Spyware Doctor, пробав да ја деинсталирам Panda-та, даваше грешка некоја, дека прекинал процесот, и никако не можев да ја деинсталирам, добро, стоеше уклучена, и си продолжив да си работам на лаптопот, префрлив се на друг хард диск, го спремив да го форматирам, и пред да го пуштам да го форматирам, изиграв малку Assassin's Creed III okolu 45 мин. Потоа го пуштив да се форматира, ги поминав сите чекори, го форматирав дискот и пуштив да се инсталира Windows 7, отидов во друга соба, и се враќам по 30 мин. Што да видам ? Лаптопот мртов. Екранот не свети, оптичкиот уред, не даваше звук, а ламбичките индикаторите светеа, пак го исклучив од копче, и пак го вклучив, но лаптопот не даваше никаков знак на живот, екранот не ни светнуваше, ни позадинското светло не му се уклучуваше ништо. Пробав неколку пати ништо, пак исто.:(:(:(
Ај помош, што би можело да биде во најлош случај, а што во најдобар ?
Најлош, мислам графичката да прегорела, што не ми држи вода многу, зошто ја играв Assassin's Creed III пред да се случи тоа, немаше никаков проблем.
Хард дискот да не е цркнат ?
Или Екранот ?
Или Матичната ?
:(:(:(
Од толку форумџии, кајганџии, лаптопџии, компјутерџии шо се прават дека многу знаат, никој не се најде да ми одговори ?

gps-500ab_a_3.jpg

Дали е добро напојувањево? цена? проценка? половно

Од толку форумџии, кајганџии, лаптопџии, компјутерџии шо се прават дека многу знаат, никој не се најде да ми одговори ?

Ја не се праам дека многу знам, али мој совет, или што јас би направил на твое место, е би го однел во АМЦ, и така имаш гаранција, објасни им го ова све што го напиша и они ќе ти го средат.

прашање каде може да го најдам ова кај нас?! :)
BMW-Usb-stick-1282997859-0.jpg
Подобро не го наоѓај тешко срање е. 16гб никогаш не може да се сними 4гб исо фајл а да неможе после да се прочита. Како сакаш форматирај џабе е. Кинеско :гомце:

Подобро не го наоѓај тешко срање е. 16гб никогаш не може да се сними 4гб исо фајл а да неможе после да се прочита. Како сакаш форматирај џабе е. Кинеско :гомце:

најбитно ми е каде можам да го најдам, за другото не толку.. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom