Пробај уклучи го на другиот влез за монитор од графичката или пробај ако можеш со друг монитор или некој LCD телевизор.nemam nisto drugo povrzano inaku imam lg w2240
Види негде во BIOS дали имаш опција да ја исклучиш интегрираната графичка.Пробав и на лцд тв не бива само преку интегрираната ми се вклучуе
Вирус? Лош Windows?Малце може апсурдно да биде ова али..
Значи си седам ја на компјутер и одвреме - навреме оној звук (коа ке стигнеш до крај на нешо ко на пример youtube или google) и бап ама баш ова ми го дава - qqqqqqqqqqqqq и така неколку пати, му мавам рестарт после некое време пак истото. Копче некое да е фалш нема никакви теоретски шанси ама буквално цело време ке праеше така.. што би можело да биде ?
не купувај од AMC...............ако сакаш квалитет..ако не,купи...цц колку ме нервираат овие AMC eјјј..нит пишале кој дел,која марка,кои спецификации..ништо! 1TB хард диск(а кој бог знае) GT 630 4gb хахахахахаха....напојување гарант некое шит..матична FOXCONN и ќе напишат GAMER и децава се лажат дека ќе имаат најјак PC у маало....и згора на се 30 000...http://amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=35726&id=41&l=3&q=&SupplierArticleID=&Action= sto mislite za ovoj,bi go koristel za gaming najmnogu?
--- надополнето: 18 ноември 2012 во 23:53 ---
http://amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=35726&id=41&l=3&q=&SupplierArticleID=&Action= sto mislite za ovoj,bi go koristel za gaming najmnogu?
Мислев дека е вирус али скенирав ништо нема, и мн мн тешко да е до Windows. Од завчера вака ми праи.. којзнае што му е.Вирус? Лош Windows?
--- надополнето: 21 ноември 2012 во 02:09 ---
не купувај од AMC...............ако сакаш квалитет..ако не,купи...цц колку ме нервираат овие AMC eјјј..нит пишале кој дел,која марка,кои спецификации..ништо! 1TB хард диск(а кој бог знае) GT 630 4gb хахахахахаха....напојување гарант некое шит..матична FOXCONN и ќе напишат GAMER и децава се лажат дека ќе имаат најјак PC у маало....и згора на се 30 000...
-i5 3450 3.1Ghz - 10 805ден
-ASUS P8H67 - 4 690ден
-Kingston HyperX Genesis 8GB 1600 -3 698ден
-GT 630 1GB DDR3 -3 530ден
-HDD 1TB WesternDigital 7200rpm 64MB Cache SATA-3 CaviarBlack -6 999ден
-PSU Corsair GS 700W -6 000ден
-Куќиште CM-Chassic Elite 430 Black -2 724ден( чим ова го наплаќаат 3 390ден. http://amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=29450&id=48&l=3&q=&SupplierArticleID=&Action=) ете многу подобро и поевтино
-DVD/CD RW -990ден
ТОТАЛ = 39 500ден........ова е реална цена за истите делови од "GAMEROT" на AMC т.е. МНОГУ подобри(со истата графичка што е шит),само што се 100пати поквалитетни(anhoch и set).
А може и тастатурата да ти е заебанаПа и
Мислев дека е вирус али скенирав ништо нема, и мн мн тешко да е до Windows. Од завчера вака ми праи.. којзнае што му е.
Собери уште 3 000Ми треба помош,сакам да сменам графичка и процесор,нешто подобро цена до 18 000 ден(и двете) моментално имам
матична:Asrock h55m-le
графичка: Palit gts 450 1gb GDDR5
procesor: Intel core i3 530 2.93 ghz.
4 гб рам дд3
Ми треба за игра бидејќи овие новите неможам да ги играм ни на medium settings
И уште нешто кога уклучувам некоја игра веднаш компијутер почна да прави некои чудни звуци некакво шкрипање,не звучи како да е од кулерот на графичка.По некои 2-3 саат почнуваат да сецкат да кочат.А ако компијутерот е уклучен цела ден и ако не му дадам рестарт пред да уклучам некоја игра играта сецка мора да му дадам рестарт да тере как шо требе
Скенирај со Malwarebytes & Hitman Pro, не со антивирусот.Па и
Мислев дека е вирус али скенирав ништо нема, и мн мн тешко да е до Windows. Од завчера вака ми праи.. којзнае што му е.
Батерија не користам, само на полнач ми е.^ Пред да чепкаш било што на лаптопот, пробај напрај му EC ресет ( најпросто е и најбрзо, и да не проработи барем ќе го исклучиме како опција од старт ).
Постапка
Откачи го лаптопот од пуњач и извади ја батеријата ( таа "големата" ) и стисни го копчето за палење и држи го 15-20 секунди. Врати ја назад батеријата и/или пуњачот и пробај дали се пали.
edit Th3Avenger - процесорот што си му го предложил не е компатибилен со плочата што он ја има. Дечкото кажа дека има i3 530 процесор ( LGA 1156 ), а тој процесор што ти си го предложил - i5 3470 - е за LGA 1155.
Препорака би била или да купи комплет процесор/плоча нови, или да бара процесор по огласи - половен.