- Член од
- 20 октомври 2012
- Мислења
- 3.612
- Поени од реакции
- 6.240
Не давај крв. Кога ќе бидеш на одмор тогаш може.Ракометар сум батка, голман.Не трчам многу, ама примам удари нормално, и сабота имам утакмица.Совет
?
Не давај крв. Кога ќе бидеш на одмор тогаш може.Ракометар сум батка, голман.Не трчам многу, ама примам удари нормално, и сабота имам утакмица.Совет
?
Јас ќе ти кажамдрмни едно пиво или две пред лет гајле ќе немаш. Знаеш како му помага овој мој совет на братучед ми? Пффф
сеа дури едвај чека да лета со авион. Не се заебавам.
Нема природен лек за тоа само кола, автобус,воз, брод.
Инаку дијазепам или алкохол али ја би препорачал нешо као виски пред и во авион со пиво не, пошо многу на мочање тера.
Бидна бидна а шо правиме што ја треба во петок да летамБидна, прелетав по трет пат, овој пат без никакви медикаменти, само со верата во бок!![]()
И мене бе нелту ми се тресат, дечко имаш ли ?Рацеве ми се тресат ептен.
Нешто за смирување?
Немораш толку со рака да запињаш или тешки физички послови сеа гледаш ој па се смири, и земи си млеко чаша, може ќе те мине, персен...Во моментов имам пулс 110 ,а притискот ми е 140/90.Кога ќе легнам осеќам како срцето ми прерипува и не можам да заспијам.Страшно ли е,или без потреба се секирам?
Земав дијазепан од 2мг,ништо физички не работам,сега ми варира пулсот.Ќе ми падне на 80 па по неколку минути ќе отиде 110.Сега ми е 79 пулот,апритисокот 134/85.Зошто волку варира?И мене бе нелту ми се тресат, дечко имаш ли ?
--- надополнето: 23 ноември 2012 во 00:44 ---
Немораш толку со рака да запињаш или тешки физички послови сеа гледаш ој па се смири, и земи си млеко чаша, може ќе те мине, персен...
Аман бе многу бе пулсот 110 па што правиш трчаш по дома? Мене ми е 110 кога трчам инаку пред компјутер ми е 50Во моментов имам пулс 110 ,а притискот ми е 140/90.Кога ќе легнам осеќам како срцето ми прерипува и не можам да заспијам.Страшно ли е,или без потреба се секирам?
Легнав да спијам кога почна јако да лупа,не се сеќавам некогаш да ми бил под 75,што и да правам.Аман бе многу бе пулсот 110 па што правиш трчаш по дома? Мене ми е 110 кога трчам инаку пред компјутер ми е 50![]()
Добро ако не спортуваш многу нормално е 75 туку тоа лупањето што викаш, а и 110 што крева, иди кажи му на матичниот нека ти направат едно ЕКГ, стрест тест да видат што е работата.Легнав да спијам кога почна јако да лупа,не се сеќавам некогаш да ми бил под 75,што и да правам.
Сум правел и ЕХО и ЕКГ и ми кажале дека срцето не е сјајно ама и дека не е ништо страшно.Ама вака кога ќе ми се случи се подуплашувам малку,а ми се случува еднаш во 2-3 месеци и се тоа навечер од кога ќе легнам.Добро ако не спортуваш многу нормално е 75 туку тоа лупањето што викаш, а и 110 што крева, иди кажи му на матичниот нека ти направат едно ЕКГ, стрест тест да видат што е работата.
запна да ги излечиш сите.........бај д веј да не поседуваш секси шоп ??И мене бе нелту ми се тресат, дечко имаш ли ?
.
Имам.И мене бе нелту ми се тресат, дечко имаш ли ?
Па оти не зеј да те држи за раце, знаеш како годи, одма ќе се смириш.Имам.
Колку години имаш? 140/90 не е баш низок притисок, а и пулс 110. Ако си некаде 20+ години би ти препорачала да пиеш омега 3 ако си во можност од крилово масло, за заштита на срцето и да си испиташ маснотии. Што значи тоа срцето не е сјајно? Што му е? За пулсот земи си персен на природна база да те потсмири малку или капки или чај од валеријана.Сум правел и ЕХО и ЕКГ и ми кажале дека срцето не е сјајно ама и дека не е ништо страшно.Ама вака кога ќе ми се случи се подуплашувам малку,а ми се случува еднаш во 2-3 месеци и се тоа навечер од кога ќе легнам.