Дежурна Ординација! #2

A

AnFem

Гостин
Јас ќе ти кажам :D дрмни едно пиво или две пред лет гајле ќе немаш. Знаеш како му помага овој мој совет на братучед ми? Пффф :D сеа дури едвај чека да лета со авион. Не се заебавам.
Нема природен лек за тоа само кола, автобус,воз, брод.
Инаку дијазепам или алкохол али ја би препорачал нешо као виски пред и во авион со пиво не, пошо многу на мочање тера.

Бидна, прелетав по трет пат, овој пат без никакви медикаменти, само со верата во бок! :icon_mrgr:

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Рацеве ми се тресат ептен.
Нешто за смирување?

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Бидна, прелетав по трет пат, овој пат без никакви медикаменти, само со верата во бок! :icon_mrgr:
Бидна бидна а шо правиме што ја треба во петок да летам :unsure:
Ако не пишам во понеделник на форумов отворете некоја тема онака за мене :D

Член од
27 април 2009
Мислења
177
Поени од реакции
22
Во моментов имам пулс 110 ,а притискот ми е 140/90.Кога ќе легнам осеќам како срцето ми прерипува и не можам да заспијам.Страшно ли е,или без потреба се секирам?

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.875
Поени од реакции
20.466
Рацеве ми се тресат ептен.
Нешто за смирување?
И мене бе нелту ми се тресат, дечко имаш ли ? :icon_lol:
--- надополнето: 23 ноември 2012 во 00:44 ---
Во моментов имам пулс 110 ,а притискот ми е 140/90.Кога ќе легнам осеќам како срцето ми прерипува и не можам да заспијам.Страшно ли е,или без потреба се секирам?
Немораш толку со рака да запињаш или тешки физички послови сеа гледаш ој па се смири, и земи си млеко чаша, може ќе те мине, персен...

Член од
27 април 2009
Мислења
177
Поени од реакции
22
И мене бе нелту ми се тресат, дечко имаш ли ? :icon_lol:
--- надополнето: 23 ноември 2012 во 00:44 ---

Немораш толку со рака да запињаш или тешки физички послови сеа гледаш ој па се смири, и земи си млеко чаша, може ќе те мине, персен...
Земав дијазепан од 2мг,ништо физички не работам,сега ми варира пулсот.Ќе ми падне на 80 па по неколку минути ќе отиде 110.Сега ми е 79 пулот,апритисокот 134/85.Зошто волку варира?

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Аман бе многу бе пулсот 110 па што правиш трчаш по дома? Мене ми е 110 кога трчам инаку пред компјутер ми е 50 :confused:

Член од
27 април 2009
Мислења
177
Поени од реакции
22
Аман бе многу бе пулсот 110 па што правиш трчаш по дома? Мене ми е 110 кога трчам инаку пред компјутер ми е 50 :confused:
Легнав да спијам кога почна јако да лупа,не се сеќавам некогаш да ми бил под 75,што и да правам.

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Легнав да спијам кога почна јако да лупа,не се сеќавам некогаш да ми бил под 75,што и да правам.
Добро ако не спортуваш многу нормално е 75 туку тоа лупањето што викаш, а и 110 што крева, иди кажи му на матичниот нека ти направат едно ЕКГ, стрест тест да видат што е работата.

Член од
27 април 2009
Мислења
177
Поени од реакции
22
Добро ако не спортуваш многу нормално е 75 туку тоа лупањето што викаш, а и 110 што крева, иди кажи му на матичниот нека ти направат едно ЕКГ, стрест тест да видат што е работата.
Сум правел и ЕХО и ЕКГ и ми кажале дека срцето не е сјајно ама и дека не е ништо страшно.Ама вака кога ќе ми се случи се подуплашувам малку,а ми се случува еднаш во 2-3 месеци и се тоа навечер од кога ќе легнам.

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Сум правел и ЕХО и ЕКГ и ми кажале дека срцето не е сјајно ама и дека не е ништо страшно.Ама вака кога ќе ми се случи се подуплашувам малку,а ми се случува еднаш во 2-3 месеци и се тоа навечер од кога ќе легнам.
Колку години имаш? 140/90 не е баш низок притисок, а и пулс 110. Ако си некаде 20+ години би ти препорачала да пиеш омега 3 ако си во можност од крилово масло, за заштита на срцето и да си испиташ маснотии. Што значи тоа срцето не е сјајно? Што му е? За пулсот земи си персен на природна база да те потсмири малку или капки или чај од валеријана.

Kajgana Shop

На врв Bottom