Windfucker
Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
- Член од
- 30 април 2010
- Мислења
- 8.459
- Поени од реакции
- 15.326
Побарај да ја видиш спецификацијата на вреќата и по тоа ќе можеш да заклучиш колку е неопходно дневно храна на твоето куче.Значи книшка нема, имам јас еден втор братучед ветеринар и кај него го носев. И тој и жена му се ветеринари. Инаку, го вакциниравме на три месеци оти така ни рече тој, дека треба да наврши три месеци, ние не знаевме точно колку е старо, ама тој го прегледуваше и по забите заклучи дека сеуште нема наполнето три месеци, па ни даде апче за глисти и ни рече за десетина дена дојдете пак. Јас сега сум во Скопје и планирам тука да почнам да го носам на ветеринар...
А за апчињата за глисти, кога е во ред пак да му дадам апче, има ли врска што е скоро вакцинирано, на 15 октомври?
Храната е е од пет шоп, но врска немам што марка е, рефус е, ја купувавме 140 ден. килограм, а таму ни рекоа дека треба да јаде сто грама дневно...Ама мене тоа некако многу малку ми се чини, една полна рака само, без врска ми е, мислам да не треба повеќе. Ама јас колку што му давам најверојатно многу му е, еве од сабајле два пати одевме во веце, по голема, а тек до вечер не знам уште колку пати ќе отиде. Да ја дотрошам оваа и ќе му купам некоја друга храна, што пишува на неа колку грама да му давам.
ЕДИТ: Сега се слушнав со татко ми, ќе му правеле некаков си чип, електронска книшка, така го разбрав од тоа што ми го кажа.. Значи книшка ќе има до крајот на месецот![]()
Тоа што се кења по неколку пати дневно не треба воопшто да значи дека ти му даваш вишок храна, туку можеби храната не е квалитетна и исфрла повеќе.
Пробај ја Natural Trainer Junior од novafood.it која чини 130 ден. кг, кај мене се покажа одлична барем засега, го држи на некаква добра килажа и немам замерка како му изгледа влакното. Изметот му е пообилен од што беше кога го хранев со ПроПлан и Ројал Канин ама пак цената е за дупло помала.
Варете му пилешко со ориз и зеленчук во комбинација со храна, пример пола кг замрзнати копани се околу 50 ден. и за мало куче тоа ќе биде доволно таа количина за два/три дена, во зависност од расата. Обавезно да се отстранат коските од копаните.